Strona 35 z 372 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 3717

Wątek: Foto łowy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    moose, wielkie dzięki za info. o spodniach. Miałem kupować narciarskie, ale te są super i skoro sprawdzone, to nic, tylko zamawiać.
    Wygodne zamki. Po obu stronach od dołu i od góry. Na nogi wciskam pianki+ but wełniany chyba z Demaru. Ale i tak zawsze podeszwy marzną. Czasem jak wychodzę z budy to nie mam czucia. Wraca z czasem )
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Czatownia ,, na wynos " to dwie godz roboty. Patole na szkielet, od wewnątrz folia wiatroizolacyjna, na patole np. siatka i trawy albo gałęzie ( najlepiej świerkowe - gęste) zależy gdzie budę stawiasz - w jakim otoczeniu. W środek pakujesz normalną budę z materiału i fajrant.
    Czekaj, czekaj, za duży skrót. Jaka folia wiatroizolacyjna od wewnątrz, jak mocujesz tę folie do patoli, jak normalna buda z materiału w środek? Pozycja leżąca?

Napisz coś więcej a wystawie sobie parę szt bez ingerencji w ziemię.

Lukas_g lis piękny i myszaki zachęcające! Ech kręci się tego towarzystwa pod nosem, a jak trawisz na mroźny słoneczny poranek to po zapełnieniu 2 Gb będziesz miał materiał na atlas ptaków
    Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 29.11.10 o 23:12

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria
    "Czemu 3-4 tygodnie?? Siadaj w weekend"
    W weekend dopiero wyłożę padlinę, więc jeszcze kolejny tydzień poczekam. Czatownia jest na śródleśnej polanie i w odległości ok. 50m zrobiłem lizawkę. Ciekawe jaki będzie efekt, ale w sierpniu w tym roku byłem świadkiem jak stado jeleni przeganiało się w watachą dzików w rywalizacji o lizawkę - niestety nim się rozwidniło, wiatr zakręcił i było po zabawie.
    XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Patole wbijam w ziemię, folię wiążę drutami ogrodowymi w kilku miejscach i po włożeniu w środek budy szmacianej rozcinam na okno. Od wiosny do jesieni klecę bez tej folii ale wiatr zimowy jest nieprzyjemny. Najlepiej, najcieplej mi było gdy wziąłem folię z ...beli siana. Bela siano owijana jest wieloma warstwami foli i żaden podmuch wiatru się przez to nie przebije.

Bez ingerencji w glebę da się sklecić z rur plastikowych do hydrauliki. Tylko wtedy w rurach gorącym gwoździem trzeba by wypalić dziurki do drutów, żeby folia się nie ślizgała. Rurki można potraktować na jednym końcu powertape`m albo coś w stylu mufek, coby się od czubka kupy trzymały. Lub długie w pałąki wygiąć . Nie robiłem takiej na zimę i na fot nie mam.
    Zwykle jadę na miejsce z tasakiem fiskarsa i nożem i robię z tego co leży na ziemi. Potem tylko folia, szmata i styka. Teraz np. trafił mi się koło łączki wywrot świerkowy - bogactwo materiału.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    muszę coś takiego sklecić

kolo do którego podałeś link na allego ma parę ciekawych patentów

np spodniobuty nieprzemakalne - na wiosenny ptasi szał jak znalazł
    http://allegro.pl/spodniobuty-wojsko...332983972.html

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    lucas_g - normalnie zazdroszczę i tyle Ci napiszę. U mnie brak przede wszystkim czasu, a i czatowni nie miałem kiedy zbudować.
    Piotr mam ten sam problem w tym roku mam nadzieję, że uda mi się chociaż wybrać do kolegi ma dwie czatownie niedaleko domu i dokarmia systematycznie.
    Więc ruch jakiś tam ma.

Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria
    Na brak czasu pozostaje tylko tzw szybki Lopez: W piątek wieczorem rozstawiasz budę szmacianą + trochę maskowania. Wywalasz przy niej około 50kg padła( najlepiej nic z dziczyzny - za długo się ptaszory do tego dobierają) i w niedzielę przed świtem siadasz. Przez sobotę coś na pewno żarcie wynajdzie.
    Duży minus tej metody - w niedzielę zawsze najwięcej ludzi łazi na spacery, często z psami.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta

3. Okienko jest średnie, wymiarów Ci nie podam, bo ciężko mi powiedzieć. Natomiast jego wielkość nie ma większego znaczenia, jeśli jest dobrze zamaskowane. U nas siatką maskującą i dwiema warstwami moskitiery. Widać wszystko, a z zewnątrz masz siatkę maskującą. Zerknij na okienka w czatowniach M. Nawrockiego. Ten to dopiero ma okna, a Bieliki foci tak, jak mało kto.
    dzięki za obszerny opis.
    Patrząc na okna Nawrockiego - to ja jestem jednak lepszy - muszę zrobić zdjęcie.
    Buda zbudowana z bardzo niekolorystycznej szmaty, dziurawa jak pewien ser, muszę uszczelnić.

Myślę, nad śpiworem w który można wejść w butach, odpinany dół, dla wykonywania ruchów - widziałem coś takiego, ale nie pamiętam ile to było kasy.

pzdr
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    lucas_g - normalnie zazdroszczę i tyle Ci napiszę. U mnie brak przede wszystkim czasu, a i czatowni nie miałem kiedy zbudować.
    Z racji wykonywanej pracy, jedynymi dniami to sobota, niedziela koło południa kiedy mogę posiedzieć - chyba, że dostane w końcu parę dni urlopu, w każdym razie nie widzę problemu, żebyś u mnie zagościł - możemy sobie ustalić dni, jakaś porcja rosołowa, piwko dla teścia za parking i możesz sobie posiedzieć.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez kasprzyk ; 30.11.10 o 18:38 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    kasprzyk - lejesz miód na moje serce. Odezwę się i chętnie skorzystam. Tylko, czy w związku ze zmianą pracy zmieniłeś numer telefonu> Jeśli co, daj na PW. Pozdrawiam.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    telefon już masz - poważnyś jesteś jak dzwoni obcy

dzisiaj zrobiłem sobie już gwiazdora:

rękawiczki bardzo fajne - jakieś 50zł
    paluszki wystają, wtedy nasadka przyklejona na rzepie na odwrocie

do tego kominiarke z daszkiem - jakieś 23zł

i worek myśliwski - bok, dół rozpinany, szelki żeby założyć na siebie 400zł

mimo tego nie czuję mięty, żeby w tą pogodę wejść do budy

pzdr
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rekawica1.JPG
Wyświetleń:	67
Rozmiar:	145,0 KB
ID:	41316   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	rekawica2.JPG
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	145,1 KB
ID:	41317  
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300