Lisek i sarenka - piękne![]()
Lisek i sarenka - piękne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Siarenka jaktalala
The question is: What is a Mahna Mahna?
Cześć
Dzisiejsze, wabione dźwiękiem.
Remiz
W sezonie zimowym chciałem skupić się na dzięciołach - niestety, pogoda nie sprzyjająca, brak czasu, no i szkodnik, którego jeszcze nie namierzyłem - najpierw wykradał słoninę z siatki na drzewie, teraz dalej sobie radzi ze specjalnie skonstruowaną klatką:
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
1 i 5 - znakomite.
Gratulacje i pozdrowienia.
Remiz kapitalny![]()
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
remiz i piecuszek świetne
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Gratuluję i remiza i piecuszka
a co do siatki, to nie jaki bezdomny ?
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Kurczę Bodzip, niezręczne pytanie - bezdomny kto, co ?
Jestem prawie pewny, że jest to sprawka myszołowa. Mam nową czatownię kilkadziesiąt metrów od poprzedniej, tam także miałem siatkę na wkopanym kołku, w którą wkładałem porcje rosołowe. Chodziło o to, żeby żarcie nie zostało od razu porywane przez ptaki. Jeden myszołów wyspecjalizował się w otwieraniu (odginaniu tej siatki) nie jest to łatwa sprawa, przy mrozie, gołymi rękoma nie sposób tego zrobić - ale dla ptaków to nie problem w końcu mają szpony. W każdym razie jak przestałem wykładać porcje rosołowe, to zaczęła znikać słonina na drobnicę. W nowym miejscu jak widać na zdjęciu całkowicie zamknąłem siatkę, niestety nie przynosi to rezultatów.
Pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
No właśnie, zaskoczony jestem, że ptak tak potrafi siatkę rozerwać. Przypuszczałem, że raczej człowiek.
Dlaczego bezdomny ? - u nas w Gorlicach jak ciężka zima była, to bezdomni łapali kaczki krzyżówki i je piekli na ognisku. Podobno mięso krzyżówek jest niesmaczne, nooo ale jak im denaturat smakuje![]()