Bodzip z twojego opisu wnioskuje że to samica Pleszki lub Kopciuszka(są bardzo podobne) .
Bodzip z twojego opisu wnioskuje że to samica Pleszki lub Kopciuszka(są bardzo podobne) .
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Lisek, jeszcze zimowego futerka nie "zgubił"
Stawiałbym na kopciuszka, mam ich w tym roku zatrzęsienie, nawet w pracy na hali mam 3 parki pod sufitem. A za oknem właśnie słychać sówkę, nietoperze już latają (w tym roku parka, a nie jeden jak zwykle), bażantów urodzaj... Cytując ulubioną bajkę mojej córci - "Natura napadła na mnie!".
"...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."
Popatrzyłem na zdjęcia w Wijipedii i bardziej skłaniam się do kopciuszka. Cho te wymiary tam podaane ...- no chyba że z ogonem.
Wezmę do garażu duży aparat i jak sobie siądzie to "zastrzelę"
Dzięki wszystkim
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Raczej kopciuszki na 100% bardzo lubią gniazdować w okolicy ludzkich domostw i wykorzystują do tego wszelkie skrytki stworzone przez człowieka.Mam w okolicy parę gniazd, w okresie karmienia można strzelić fajne fotki trzeba tylko wyniuchać gdzie maja gniazdo i gdzie przysiada ptaszek przed wlotem do gniazda
Kopciuszek
Sympatyczne ptaki. Dwa lata temu przywieźli mi trzy ledwo wyklute na wychów. Co 20 minut żarcia do oporu i tak od 5tej do 20tejJeszcze dwa tygodnie po wylocie wracały na dokarmianie.
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
kowal73
witia1
piasbog
roztoczol gratuluję zdjęć i ciekawych modeli
heniobe - co to Alf ?
moose - dziękuję za podpowiedź, jak znajdę czas, być może spróbuję.
pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
zupełnie tak przy okazji
pozdrawiam
BP