Po wywołaniu zdjęcia z profilu też skłaniam się do łęczaka. Na drugiej fotce to też chyba łęczak, chociaż ma dziób ostrzony w górę i wyraźnie dłuższy.
pozdrawiam
BP
Po wywołaniu zdjęcia z profilu też skłaniam się do łęczaka. Na drugiej fotce to też chyba łęczak, chociaż ma dziób ostrzony w górę i wyraźnie dłuższy.
pozdrawiam
BP
CZeść
Gratuluję wszystkim ciekawych spotkań z przyrodą.
Wykończyły mi się pomysły na zrobienie dobrych zdjęć, poidełko - jakoś na razie bez efektów, wabienie dźwiękiem podobnie.
Zamieszczam kilka fotek poglądowych - dzik -- ledwo widoczny - jest w pewnym miejscu z całą rodzinką - nie wiem czy mogę tam podejść, boję się tych zwierząt.
Brzęczka, trznadel, boćki.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Brodźce to trudny temat do identyfikacji, zwłaszcza gdy nie widać całego zestawu cech. Zmienność osobnicza i sezonowa jest duża.
Mój dzisiejszy łęczak podczas siąpiącego deszczyku. Zdjęcie z podparcia na szybie samochodu. Po ubiegłym mokrym lecie pozostało na polach wiele rozlewisk gdzie można spotkać siewkowate.
Najbardziej to lubię duże drapieżniki, które dzisiaj nie latały...Szkoda!
PS
Znowu adapter się przeprogramował wskazując ogniskową 44444 mm![]()
E-520, ZD 14-42, 70-300
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jak się stanie pomiędzy lochą a warchlakami a te zapiszczą to na bank zaatakuje, tylko w 90% jest to atak markowany, zatrzyma się 30m przed tobą i odpuści (z praktyki).
PS. Podejście dzika w lesie jest bardzo trudne, a np. na Niedźwiedniku w Gdańsku paradują po śmietnikach i trzeba uważać spacerując wieczorkiem.
Dużo fotek ciekawych. I ja swoją sarenkę wrzucę.
Co do dzika Kasprzyk, to napisz do Moose'a albo SławkaB na priva, może coś Ci doradzą. Piasbog też chyba dobrze prawi.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez nyny ; 15.05.11 o 22:26
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów