nieeee
Rogalin i to strona nie uczęszczana przez turystów. Samochodem mu podjechałem pod sam dziób. Pewnie jak zobaczył moje wybałuszone i zaskoczone gały postanowił zmienić otoczenie. Kucze zjawiskowy jest.
nieeee
Rogalin i to strona nie uczęszczana przez turystów. Samochodem mu podjechałem pod sam dziób. Pewnie jak zobaczył moje wybałuszone i zaskoczone gały postanowił zmienić otoczenie. Kucze zjawiskowy jest.
Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 21.04.11 o 20:47
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Jak maloludne to tymbardziej sie zaczaj.
Od razu mowie, ze jest z 10 razy ostrozniejszy i plochliwszy od bialego
Do mlodych nie radze podchodzic bo jest duza szansa, ze puszcza pawia na ciebie z tego co jadly
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Gniazda nie widziałem, ale z zasady bym nie niepokoił. Dzięki za wskazówki.
www.k2-stal.pl
Wyjada ryby "kołchozowe" -czyli ze stawów miejscowej rolniczej spółdzielni produkcyjnej. Zawsze obserwuję w czasie przelotów wiosną i jesienią kilka rybołowów. Niektóre pozostają w okolicy na kilka dni łapiąc jakiegoś karpia raz dziennie ( zazwyczaj ). Właśnie przez wyposażonych w spluwy właścicieli stawów, mamy w Polsce populację lęgową nie przekraczającą 15 par z tendencją spadkową, a Niemcy ok. 400 par.
Trzeba zobaczyć rybołowa, jak z gracją zawisa nad wodą , obniża lot i nurkuje za zdobyczą by polubić tego pięknego i rzadkiego ptaka. Wolę rybołowy od osobników o fioletowych nosach siedzących nad wodą z wędką.
E-520, ZD 14-42, 70-300
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Stary każda działalność wiąże się z ryzykiem. Ja nie biadolę, że na każdym kroku mogę trafić na nieuczciwych dupków, którzy mogą w tydzień tak zdrenować firmę. Dodatkowo dochodzi janosikowy US. Wybrałeś biznes "stawy hodowlane" to nie płacz że ci rybołów ryby łowi i opłaty nie wnosi. W cenie sprzedaży załóż dodatkowe 100% na rybołowa i powinno jeszcze zostać. Z ciekawości jakie straty ponosisz z działalności rybołowa w złotówkach w skali roku.
www.k2-stal.pl
Nie jestem tu żeby narzekać, ale trzeba uświadamiać ludzi, że zwierzęta często żyją kosztem ludzi, którzy muszą ciężko na coś zapracować.
Fakty z tego roku: przez kormorany jestem 50 tys zł w plecy i muszę w tym roku żyć na kredyt żeby utrzymać rodzinę. Ustawodawca w Polsce objął czarnego ptaka pełną ochroną - w każdym innym kraju jest uznawany za wyjątkowego szkodnika i tępiony.
Nikt nie chciałby płacić dodatkowego podatku, chociażby tylko 5% na utrzymanie dzikich zwierząt, chciałby ktoś?
A gdyby wyszła ustawa, że każdy potrzebujący gdzieś dojechać może wejść sobie do czyjegoś garażu i zabrać auto, to też byłoby ok?
Np. wędkarze płacą za kartę wędkarską i z tych opłat koła zarybiają akweny - wszyscy zadowoleni, to jest pewna rozsądna równowaga.
Nie mam nic przeciwko tym zwierzętom, ale pamiętajcie, że ich życie wiąże się z czyjąś stratą.
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
czy można się od takiego ryzyka ubezpieczyć?
www.k2-stal.pl
Zwierzęta żyją kosztem ludzi, dobre sobie.![]()
Kij ma zawsze dwa końce, często pozory mogą mylić.
Wiele osób zawziętych "zielonych", zmienia swoje zdanie kiedy pod nieubezpieczone auto (AC) wpada im leśny zwierzak, nagle chcieliby wszystkie powybijać, a przedtem mówili jakie to wspaniałe zwierzęta.
Trzeba zrozumieć dwie strony, kiedy poletko mojego teścia obrobiły w dwie noce dziki - teść się nawet cieszył, bo dostał odszkodowanie od nadleśnictwa, a sam plon do końca nigdy nie jest pewny.
Nie wiem jak prawo wygląda w przypadku stawów hodowlanych, ale wiem jakie szkody mogą wyrządzić dzikie zwierzęta i trzeba tu zrozumieć właściciela.
Pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300