Strona 78 z 372 PierwszyPierwszy ... 2868767778798088128178 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 771 do 780 z 3717

Wątek: Foto łowy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    nieeee
    Rogalin i to strona nie uczęszczana przez turystów. Samochodem mu podjechałem pod sam dziób. Pewnie jak zobaczył moje wybałuszone i zaskoczone gały postanowił zmienić otoczenie. Kucze zjawiskowy jest.
    Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 21.04.11 o 20:47
    sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
    sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce

www.k2-stal.pl

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria
    Jak maloludne to tymbardziej sie zaczaj.
    Od razu mowie, ze jest z 10 razy ostrozniejszy i plochliwszy od bialego
    Do mlodych nie radze podchodzic bo jest duza szansa, ze puszcza pawia na ciebie z tego co jadly

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Gniazda nie widziałem, ale z zasady bym nie niepokoił. Dzięki za wskazówki.

www.k2-stal.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Roztocze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domadm Zobacz posta
    A dlaczego niestety? Czyje ryby on wyjada??
    Wyjada ryby "kołchozowe" -czyli ze stawów miejscowej rolniczej spółdzielni produkcyjnej. Zawsze obserwuję w czasie przelotów wiosną i jesienią kilka rybołowów. Niektóre pozostają w okolicy na kilka dni łapiąc jakiegoś karpia raz dziennie ( zazwyczaj ). Właśnie przez wyposażonych w spluwy właścicieli stawów, mamy w Polsce populację lęgową nie przekraczającą 15 par z tendencją spadkową, a Niemcy ok. 400 par.
    Trzeba zobaczyć rybołowa, jak z gracją zawisa nad wodą , obniża lot i nurkuje za zdobyczą by polubić tego pięknego i rzadkiego ptaka. Wolę rybołowy od osobników o fioletowych nosach siedzących nad wodą z wędką.
    E-520, ZD 14-42, 70-300

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez roztoczol Zobacz posta
    Wyjada ryby "kołchozowe" -czyli ze stawów miejscowej rolniczej spółdzielni produkcyjnej. Zawsze obserwuję w czasie przelotów wiosną i jesienią kilka rybołowów. Niektóre pozostają w okolicy na kilka dni łapiąc jakiegoś karpia raz dziennie ( zazwyczaj ). Właśnie przez wyposażonych w spluwy właścicieli stawów, mamy w Polsce populację lęgową nie przekraczającą 15 par z tendencją spadkową, a Niemcy ok. 400 par.
    Trzeba zobaczyć rybołowa, jak z gracją zawisa nad wodą , obniża lot i nurkuje za zdobyczą by polubić tego pięknego i rzadkiego ptaka. Wolę rybołowy od osobników o fioletowych nosach siedzących nad wodą z wędką.
    Proponuję policzyć ile średnio zjada i wypłacić z konta, tudzież zebrać składkę od wszystkich chętnych i przekazać ją spółdzielni z prośbą o litość dla rybołowa. Myślę, że zgodzą się bez problemu.
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez domadm Zobacz posta
    Proponuję policzyć ile średnio zjada i wypłacić z konta, tudzież zebrać składkę od wszystkich chętnych i przekazać ją spółdzielni z prośbą o litość dla rybołowa. Myślę, że zgodzą się bez problemu.
    Stary każda działalność wiąże się z ryzykiem. Ja nie biadolę, że na każdym kroku mogę trafić na nieuczciwych dupków, którzy mogą w tydzień tak zdrenować firmę. Dodatkowo dochodzi janosikowy US. Wybrałeś biznes "stawy hodowlane" to nie płacz że ci rybołów ryby łowi i opłaty nie wnosi. W cenie sprzedaży załóż dodatkowe 100% na rybołowa i powinno jeszcze zostać. Z ciekawości jakie straty ponosisz z działalności rybołowa w złotówkach w skali roku.

www.k2-stal.pl

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    Stary każda działalność wiąże się z ryzykiem. Ja nie biadolę, że na każdym kroku mogę trafić na nieuczciwych dupków, którzy mogą w tydzień tak zdrenować firmę. Dodatkowo dochodzi janosikowy US. Wybrałeś biznes "stawy hodowlane" to nie płacz że ci rybołów ryby łowi i opłaty nie wnosi. W cenie sprzedaży załóż dodatkowe 100% na rybołowa i powinno jeszcze zostać. Z ciekawości jakie straty ponosisz z działalności rybołowa w złotówkach w skali roku.
    Nie jestem tu żeby narzekać, ale trzeba uświadamiać ludzi, że zwierzęta często żyją kosztem ludzi, którzy muszą ciężko na coś zapracować.
    Fakty z tego roku: przez kormorany jestem 50 tys zł w plecy i muszę w tym roku żyć na kredyt żeby utrzymać rodzinę. Ustawodawca w Polsce objął czarnego ptaka pełną ochroną - w każdym innym kraju jest uznawany za wyjątkowego szkodnika i tępiony.
    Nikt nie chciałby płacić dodatkowego podatku, chociażby tylko 5% na utrzymanie dzikich zwierząt, chciałby ktoś?
    A gdyby wyszła ustawa, że każdy potrzebujący gdzieś dojechać może wejść sobie do czyjegoś garażu i zabrać auto, to też byłoby ok?

Np. wędkarze płacą za kartę wędkarską i z tych opłat koła zarybiają akweny - wszyscy zadowoleni, to jest pewna rozsądna równowaga.

Nie mam nic przeciwko tym zwierzętom, ale pamiętajcie, że ich życie wiąże się z czyjąś stratą.
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    czy można się od takiego ryzyka ubezpieczyć?

www.k2-stal.pl

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Zwierzęta żyją kosztem ludzi, dobre sobie.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez slaszysz Zobacz posta
    Zwierzęta żyją kosztem ludzi, dobre sobie.
    Kij ma zawsze dwa końce, często pozory mogą mylić.
    Wiele osób zawziętych "zielonych", zmienia swoje zdanie kiedy pod nieubezpieczone auto (AC) wpada im leśny zwierzak, nagle chcieliby wszystkie powybijać, a przedtem mówili jakie to wspaniałe zwierzęta.

Trzeba zrozumieć dwie strony, kiedy poletko mojego teścia obrobiły w dwie noce dziki - teść się nawet cieszył, bo dostał odszkodowanie od nadleśnictwa, a sam plon do końca nigdy nie jest pewny.

Nie wiem jak prawo wygląda w przypadku stawów hodowlanych, ale wiem jakie szkody mogą wyrządzić dzikie zwierzęta i trzeba tu zrozumieć właściciela.

Pozdrawiam
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300