nie wiem co za drapol bo dawno temu zdjecie robione i czy to Błotniak, myszołów czy orzeł-nie mam pojecia.
nie wiem co za drapol bo dawno temu zdjecie robione i czy to Błotniak, myszołów czy orzeł-nie mam pojecia.
Niestety nie bylem. Trochę daleko jak dla mnie, ale znajomi byli i wrócili z przyzwoitymi fotkami.
Ostatnio pustka u mnie w fotołowach, bo pogoda trochę odbiega od tego, do czego przywykliśmy w grudniu. Czekam na śnieg i mróz, wtedy ruszy się coś pod budą. Poza tym szykuje mi się wypad na żubry. Plany jak zwykle są, tylko z realizacją trochę gorzej![]()
Przejrzałem Twoją galerię na birdwatching.pl, nur czarnoszyi - mistrzostwo.
A jak po raz pierwszy w tym miejscu zaobserwowałem bielika, (od kilku lat tam jeżdżę) co dziwne siedział na drzewie koło mojej czatowni jak przyjechałem autem, kiedy wyszedłem z samochodu i poszedłem nad skarpę byłem pewny, ze już odleciał - a on zerwał się dopiero jak zobaczył moją sylwetkę i spokojnie poszybował mi nad głową.
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
ja dzis wypatrzylem juz drapola na czacie. kruk przleciał pokrążył i zaraz podleciał jakis głodny duzy myszołów.kruk sie spłoszył i myszołów nawet nie podleciał.chyba obczaja miejscówke. heh ale kruk swietne odgłosy wydawał-jak uderzenia werblaa sójki na okrągło zajadają porcje. musiałem poprawić pare badyli itp ale mysle ze cos z tego bedzie. jak cos pstrykne dobrego to wrzuce-tylko dobre swiatło potrzebuje bo dzis masakra byla
pzdr
---------- Post dodany o 19:30 ---------- Poprzedni post był o 19:26 ----------
ten szum skrzydeł niezapomniany![]()
Zima jaka jest każdy widzi. Z braku ciekawszych tematów fotograficznych wziąłem się za warszawskie Bernikle. Niby prosty temat, a jednak trudny. A to ciemnica i kolory byle jakie. Dziś znowu żarówa. Ciężko to naświetlić ze względu na czerń i biel w upierzeniu. Z rana i po południu nie ma jak podejść do tematu, bo wszystko jest w cieniu. Na wrzutkę wybrałem fotki z tym ostrzejszym światłem, ale i cieplejszymi barwami.
1.
2.
3.
4.
Pozdrawiam i życzę udanych fotołowów w 2014r.
Nie zawsze lubiany, ale piękny gatunek. Bardzo przyjemne światło.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|