Super!!!
Faktycznie, przy takim gatunku można przy okazji przejrzeć mnóstwo sprzętu foto. Nieledwie jak na targach![]()
Super!!!
Faktycznie, przy takim gatunku można przy okazji przejrzeć mnóstwo sprzętu foto. Nieledwie jak na targach![]()
"Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"
super, miut na oczy![]()
znów super. oczy tej sowy są hipnotyzujące.
widzę że było zimno. Masz większe doświadczenie i interesuje mnie twoje przygotowanie odzieżowe (jeśli mogę tak się wyrazić) na mroźne zasiadki. pytam bo nie wykluczone że tej zimy wyskoczę gdzieś w plener (myślę o czatowni), a będzie to moje pierwsze zimowe polowanie fotograficzne
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Przepiękne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Piękne kadry i praszyna piękna.
Trójeczka - znakomita.
Gratuluję i pozdrawiam.
Rzeczywiście, kilkugodzinna zasiadka w czatowni wymaga odpowiedniego przygotowania. Inaczej nie ma radochy z fotek. Ja po przyjściu do czatowni zdejmuję buty i wchodzę w śpiwór. Na stopy zakładam krótkie skarpety, dalej długie skarpety wełniane i na to skarpety polarowe. Do skarpetek polarowych wkładam po jednym ogrzewaczu katalitycznym. Na nogach mam spodnie narciarskie zawsze, a dodatkowo jakieś cienki kalesony lub ocieplacze od spodni wojskowych lub dresy bawełniane, ale to wszystko w zależności od temperatury. Dalej zakładam dwa polary i kurtkę puchową. Na głowę czapka wełniana z podszewką polarową (rewelka) i kaptur. Pod szyją zawiązuję szalik, żeby górą nie uciekało ciepło. Dodam tylko, że nie mam jakiś wypasionych ciuchów za kilka tysi, bo to co mam sprawdza się wystarczająco. Najbardziej trzeba pilnować stóp, bo marzną najszybciej i nie wierz w to, że jak kupisz jakieś mega buty za 500zł w górę, to spokojnie wysiedzisz. Buty są dobre, jak chodzisz. Do zasiadek lepszy jest śpiwór, nawet najtańszy.
Jakby co, to pisz na priv.
Przyłączam się do gratulacji. Jedynka tym razem mi się najbardziej podoba, ach te oczy. Pozdrawiam
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
@lucas: ladna zimowa sceneria
@abir: ja podobnie jak @lucas_g, termoaktywka, na to spodnie nieprzemakalne, i na to budeswery zielone. Na gore rowniez termoaktywka, bluza lekka, bluza grubsza polar, i na to puchowa kurtka w kolorach brazowych. Dodatkowo skarpety trekingowe dwie pary, jedna na druga. Na gore rowniez czapka i czasami jak pizdzi mocno to kominiarka, rekawice tez z miejscem na wkladki. I jak zimniej to wlaze rowniez do spiwora, i jeszcze wrzucam ogrzewacze pod nogi. W zeszlym roku kupilem buty zimowe do -50 i w sumie juz spiwora tak mocno nie uzywalem jak zawsze, bo dawaly swietnie rade.
I bardzo wazne wbrew pozorom to dobrze nakremowac twarz i rece jakims kremem ochronnym.
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny ; 28.11.13 o 13:56
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów