Strona 318 z 372 PierwszyPierwszy ... 218268308316317318319320328368 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.171 do 3.180 z 3717

Wątek: Foto łowy

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Foto łowy

Piękna seria
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kris70 Zobacz posta
    Brawo Abir, Piecuszek bardzo fajny.
    Dzisiaj udało mi się trochę pomęczyć Gąsiorki.
    Załącznik 92842Załącznik 92841Załącznik 92840Załącznik 92843Załącznik 92846Załącznik 92845Załącznik 92844
    Znakomita seria.
    Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

gąsiorki kris`a70 świetnie 'pomęczone". bardzo mi się podobają
    dziękuję za przychylność w stosunku do mojej fotografii
    przy okazji mam pytanie. zdarza się, że na waszych zdjęciach jest pięknie przedstawiony ptak z robaczkiem w dziobie, co daje dodatkowe wrażenie. czy te robaczki sami wykładacie gdzieś w pobliżu czy to łut szczęścia.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar alnico
    Mieszka w
    Śląsk, Mikołów
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Gąsiorek świetny . Też takiego pstryknąłem parę dni temu. Niestety krył się w gałęziach i fotka niezbyt ciekawa.
    OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy .
    Kiedy wychodzę w góry wracam do domu ; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
    Szwarc, mydło i powidło
    || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Dzisiaj udało mi się trochę pomęczyć Gąsiorki.
    Całe szczęście, że zdjęcia zamieściłeś

Gąsiorki fajne
    The question is, who cares?

| OlyJedi Awatar kris70
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    43
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez abir Zobacz posta
    przy okazji mam pytanie. zdarza się, że na waszych zdjęciach jest pięknie przedstawiony ptak z robaczkiem w dziobie, co daje dodatkowe wrażenie. czy te robaczki sami wykładacie gdzieś w pobliżu czy to łut szczęścia.
    Abir, Gąsiorek którego "męczyłem" sam sobie łapał robaki i co ciekawe uwiecznienie takiej sytuacji nie jest wcale aż takie trudne, kiedy uda nam się już namierzyć tak zwaną czatownię, czyli jakiś patyk ,gałąź lub jak w moim przypadku betonowe słupki ogrodzeniowe. Miejsca gdzie ptaszek prowadzi obserwację terenu, na którym poluje. Takie stanowisko w okresie lęgowym najczęściej położone jest w okolicy gniazda i podczas dokarmiania kiedy młode są jeszcze w gnieździe polowania takie są bardzo intensywne. Najlepiej jednak wtedy ich nie niepokoić. Ja fociłem kiedy młode powychodziły już z gniazda i zajęły pobliską, przydrożną Wierzbę, gdzie rodzice dokarmiać je będą jeszcze około dwóch tygodni . Dodatkowym atutem mojego miejsca były pasące się w pobliżu krowy. Gdy stado zbliżało się do się do "czatowni" widać było wyraźne podniecenie u polujących ptaszków, które raz po raz ruszały pomiędzy pasące się zwierzęta wyłapując wtedy najwięcej owadów

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3574.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	510,8 KB
ID:	92902
    Ostatnio edytowane przez kris70 ; 10.07.13 o 21:31

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Abir, Gąsiorek którego "męczyłem" sam sobie łapał robaki i co ciekawe uwiecznienie takiej sytuacji nie jest wcale aż takie trudne, kiedy uda nam się już namierzyć tak zwaną czatownię, czyli jakiś patyk ,gałąź lub jak w moim przypadku betonowe słupki ogrodzeniowe. Miejsca gdzie ptaszek prowadzi obserwację terenu, na którym poluje. Takie stanowisko w okresie lęgowym najczęściej położone jest w okolicy gniazda i podczas dokarmiania kiedy młode są jeszcze w gnieździe polowania takie są bardzo intensywne. Najlepiej jednak wtedy ich nie niepokoić. Ja fociłem kiedy młode powychodziły już z gniazda i zajęły pobliską, przydrożną Wierzbę, gdzie rodzice dokarmiać je będą jeszcze około dwóch tygodni . Dodatkowym atutem mojego miejsca były pasące się w pobliżu krowy. Gdy stado zbliżało się do się do "czatowni" widać było wyraźne podniecenie u polujących ptaszków, które raz po raz ruszały pomiędzy pasące się zwierzęta wyłapując wtedy najwięcej owadów

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_3574.jpg
Wyświetleń:	72
Rozmiar:	510,8 KB
ID:	92902
    dzięki kris.
    piękna ta krowa
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Gratuluję gąsiorków. Jeden z moich ulubionych gatunków. Co roku obiecuję sobie, że się za nie wezmę, ale nie mam na to pomysłu. Chyba na przyszły rok zrobię jakąś mini czatownię, to może wreszcie coś z tego będzie. Tymczasem ja po długiej nieobecności wreszcie ogarnąłem pewne sprawy i mogę znowu coś pokombinować z foceniem. Ruszam od zimków. Mam wstępnie rozpracowaną miejscówę, dziś pierwsze koty za płoty. Trzeba jeszcze popracować trochę nad miejscem i mam nadzieję, będzie dobrze. Poniżej próbny kadr, który ukazał pewne wady umiejscowienia patola.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Te ptaki zawsze mi się podobały. Piękny jest.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Te ptaki zawsze mi się podobały. Piękny jest.
    tak, to szczera prawda