Piękna seria![]()
Piękna seria![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
gąsiorki kris`a70 świetnie 'pomęczone". bardzo mi się podobają
dziękuję za przychylność w stosunku do mojej fotografii
przy okazji mam pytanie. zdarza się, że na waszych zdjęciach jest pięknie przedstawiony ptak z robaczkiem w dziobie, co daje dodatkowe wrażenie. czy te robaczki sami wykładacie gdzieś w pobliżu czy to łut szczęścia.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
Gąsiorek świetny. Też takiego pstryknąłem parę dni temu. Niestety krył się w gałęziach i fotka niezbyt ciekawa.
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Abir, Gąsiorek którego "męczyłem" sam sobie łapał robaki i co ciekawe uwiecznienie takiej sytuacji nie jest wcale aż takie trudne, kiedy uda nam się już namierzyć tak zwaną czatownię, czyli jakiś patyk ,gałąź lub jak w moim przypadku betonowe słupki ogrodzeniowe. Miejsca gdzie ptaszek prowadzi obserwację terenu, na którym poluje. Takie stanowisko w okresie lęgowym najczęściej położone jest w okolicy gniazda i podczas dokarmiania kiedy młode są jeszcze w gnieździe polowania takie są bardzo intensywne. Najlepiej jednak wtedy ich nie niepokoić. Ja fociłem kiedy młode powychodziły już z gniazda i zajęły pobliską, przydrożną Wierzbę, gdzie rodzice dokarmiać je będą jeszcze około dwóch tygodni . Dodatkowym atutem mojego miejsca były pasące się w pobliżu krowy. Gdy stado zbliżało się do się do "czatowni" widać było wyraźne podniecenie u polujących ptaszków, które raz po raz ruszały pomiędzy pasące się zwierzęta wyłapując wtedy najwięcej owadów
![]()
Ostatnio edytowane przez kris70 ; 10.07.13 o 21:31
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
Gratuluję gąsiorków. Jeden z moich ulubionych gatunków. Co roku obiecuję sobie, że się za nie wezmę, ale nie mam na to pomysłu. Chyba na przyszły rok zrobię jakąś mini czatownię, to może wreszcie coś z tego będzie. Tymczasem ja po długiej nieobecności wreszcie ogarnąłem pewne sprawy i mogę znowu coś pokombinować z foceniem. Ruszam od zimków. Mam wstępnie rozpracowaną miejscówę, dziś pierwsze koty za płoty. Trzeba jeszcze popracować trochę nad miejscem i mam nadzieję, będzie dobrze. Poniżej próbny kadr, który ukazał pewne wady umiejscowienia patola.
Te ptaki zawsze mi się podobały. Piękny jest.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||