No właśnie, tam przy Dębach Rogalińskich fauny i flory zatrzęsienie. nawet kowalika można spotkać
Tylko mnie zobaczył to zaraz chciał odfrunąć, wyleciał i zaraz wylądował. W wodzie go nie znalazłem.
Schował się w wysokich trawach.
No właśnie, tam przy Dębach Rogalińskich fauny i flory zatrzęsienie. nawet kowalika można spotkać
Tylko mnie zobaczył to zaraz chciał odfrunąć, wyleciał i zaraz wylądował. W wodzie go nie znalazłem.
Schował się w wysokich trawach.
Jacek
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ustrzeliłem drozda ?
Czy to jest drozd czy coś innego ?
Jacek
Gruby ten kowalik straszniea Kwiczoł dobry, lepszy byłby z pozycji żaby
sprzedam - ZD40-150 f3,5:4,5 (stan sklepowy) - 550
sprzedam - Klapki zabezpieczające Karty CF do E330 - ostatnie 3 szt w Polsce
www.k2-stal.pl
Parę dni temu obserwowałem zabawne zachowanie gąsiorka. Gąsiorki, które spotykałem do tej pory, na zbliżanie się człowieka reagowały zawsze jednakowo. Po prostu odlatywały, jak podeszło się bliżej niż na 10-15 m i siadały gdzieś dalej. Ten siedział na badylu wystającym z krzaka, rosnącego parę metrów od dosyć uczęszczanej ścieżki i kiedy ktoś przechodził w pobliżu rozpłaszczał się, zmniejszał i udawał, że go nie ma. Widziałem identyczną reakcję na kilka przechodzących osób, więc nie było to jednorazowe zachowanie, ale przyjęta taktyka.
Na obrazkach: 1 gąsiorek spokojny, 2 obserwowany z boku - reagujący na kogoś innego, 3 chowający się przede mną
hijacintus, z tego co piszesz, to masz rozpracowaną miejscówkę. Spróbuj poprawić foty przy jakimś łagodniejszym, popołudniowym świetle.
Tak - masz racje - to było dość wczesne popołudnie i bardzo ostre słońce. Cholernie szkoda mi było tej sytuacji, bo nigdy wcześniej nie miałem gąsiorka tak blisko. Mam nadzieję, że to jego stałe miejsce, będę jeszcze próbował o lepszej porze.
Ostatnio edytowane przez hijacintus ; 19.06.13 o 22:57
Świetne. Gratulacje.
Pierwsze i drugie - znakomite.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez witia ; 30.06.13 o 20:05