Ostatnio edytowane przez adambieg ; 23.03.13 o 23:15
Bardzo ładne kadry, zwłaszcza gąski.
Zazdroszczę spotkania sowy błotnej a na miejscu żurawi to bym zawracał, ptaki które przyleciały nie mają lekko.
Super widok, pozostaje tylko zasiadka i ekstra zdjęcia a może tam gdzieś jakaś czatownia stała?
Pozdrawiam.
---------- Post dodany o 23:41 ---------- Poprzedni post był o 22:39 ----------
To kilka moich zdjęć z dzisiejszego leżenia w śniegu
1. Bażant - samica
2. Zdjęcie jest w pionie, po prostu tak krzywo szła
3. Rozmowa ze szpakiem
4.
5. Szpak zwyczajny
6. Czyszczenie dzioba
Pozdrawiam
Bardzo ladnie sobie Panowie poczynacie
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Muminek - bażant ze szpakiem ? ciekawe zestawienie, ładne zdjęcia. Wybrałeś się gdzieś dalej czy to na "Twoim podwórku" ?
Ja pierwszy raz w życiu poleżałem sobie na śniegu w szczerym polu, zakupiłem dwa prześcieradła w lumpeksiekilka porcji rosołowych, i ruszyłem w teren, o mało nie skąpałem się w rowie - śnieg zasypał go równo z polem. Niestety nie wytrzymałem długo, mróz, silny wiatr i walka z prześcieradłem mnie okrywającym
wyprowadziła mnie z równowagi
muszę zakupić jakiś niski namiot maskujący, nie przemawiają do mnie te "gabloty" krzesełkowe (myśliwskie namioty) może coś polecicie ?
adambieg - sarenki szkoda, za to inne drapieżniki mają zapewnione przetrwanie przez jakiś okres czasu.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
To zdjęcia powiedzmy "z podwórka", właściwie to leżałem 4 godziny z myślą o szpakach i im głównie robiłem zdjęcia, ale przyleciały bażanty i też się na sesję załapały. Dzisiaj się fajnie leżało bo nie było wiatru, robiłem sobie teścik ile wytrzymam w normalnym ubraniu. Jeżeli chodzi o namiot to kupiłem najtańszy, samorozkładalny, 2-osobowy, zielony, niski w dekathlonie, za niecałe 200 złotych, po delikatnej modernizacji jest idealny, tylko dodatkowo siatka maskująca na górę, namiot składa i rozkłada się w kilkanaście sekund, jest solidnie wykonany. Jak znajdę jakieś zdjęcie z zasiadki to kiedyś pokażę.
Fantastyczny wątek. Podziwiam Wasze umiejętności. Nie mam pojęcia jak można tak kapitalnie ustrzelić ptaki. Pozdrawiam. Kasia
Dorzucam kilka pstryków z ubiegłego tygodnia.
E-510, FL-50R, ZD 12-60 f/2.8-40 SWD, ZD 70-300 f/4.0-5.6, OM 50 f/1.8, OM Tamron 50-210 f/3.8-4.0, OM Panagor 400 f/5.6
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Świetne zdjęcia, zmarznięty bocian, sowa śnieżna, bażant, myszak na padlinie, szpak - jest co oglądać.
Kasprzyk: ja używam chyba takiego samego namiotu jak Muminek, 2 osobowy, samorozkładający się, kupiony w Dechatlonie. Jest bardzo praktyczny, z tym że dla mnie do bardziej wiosennych zastosowań. W zimie na śnieg stosuje ubiór maskujący - kupiłem na allegro biały "kombinezon" za 40zł zakładany na ubranie, jest to podobno strój snajpera. Wykonanie marne, z płótna, spełnia swoje zadnie i jest prosty w użyciu. Pozdrawiam
XZ-1, OM-1, 12-40, 100-400
piękne zdjęcia.