Strona 262 z 372 PierwszyPierwszy ... 162212252260261262263264272312362 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.611 do 2.620 z 3717

Wątek: Foto łowy

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Odp: Foto łowy

Po raz kolejny dziękuję, miło że się coś podoba, jeszcze Was trochę pomęczę moimi ptaszkami.
    Jak będziecie mieli dość to dajcie po reputacji tej ujemnej oczywiście.

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Muminek, gratuluję kulczyka. Co do ostatniej serii, to zbyt dużo dzieje się w kadrach. Spróbuj zainicjować scenerię, ustaw patyki na w miarę jednolitym tle w naturalnym kolorze i oddal się trochę od modeli. Wiem, że z reguły jest problem, żeby się do nich zbliżyć, ale Ty masz ten komfort, że są bardzo blisko Ciebie. Daj modelowi trochę przestrzeni w kadrze i będzie ok.
    Kilkanaście par kulczyków od kilku lat gniazduje u mnie na obrzeżach ogrodu, jest ich coraz więcej, widać czują się bezpiecznie.
    Odnośnie tła to pracuję nad tym, myślę że na zimę uda mi się to wszystko przemeblować, w miejscu gdzie mam czatownie mam zbyt ciasno, ogród jest mocno zarośnięty, ale za to mam tam sporo światła przez cały dzień, odsunięcie się dalej jest możliwe tylko muszę usunąć jakąś roślinkę z tym jest największy problem.
    Mam trochę zdjęć z bardziej jednolitym tłem, coś poszukam i pokażę, bo jestem ciekaw czy o to chodzi.

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Wrobelek pospolity..., ale fajny
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Witajcie

Świetne prace prezentujecie, widać że ptaszki potrafią wciągać
    U mnie ciągły brak czasu, ostatnio w Gdańsku przesiaduję, tak więc daleko od swojej dziczy.
    Przy ostatnim wyjściu miałem okazję zaobserwować atak szerszenia na pająka - ten drugi był bez szans, szkoda, że nie mam punktu odniesienia, wielkość szerszenia robi wrażenie, zdjęcia dokumentacyjne, do tego zapomniałem już jak się robi makro
    Pzdr
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	szerszen-9022202 11.jpg
Wyświetleń:	84
Rozmiar:	280,7 KB
ID:	69834   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	szerszen 2-9022206  222.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	280,6 KB
ID:	69835  
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Witajcie

U mnie ciągły brak czasu, ostatnio w Gdańsku przesiaduję, tak więc daleko od swojej dziczy.
    Przy ostatnim wyjściu miałem okazję zaobserwować atak szerszenia na pająka - ten drugi był bez szans, szkoda, że nie mam punktu odniesienia, wielkość szerszenia robi wrażenie, zdjęcia dokumentacyjne, do tego zapomniałem już jak się robi makro
    Pzdr
    gratuluje odwagi z tym szerszeniem, nie dalej jak w ostatnią sobotę wybrałem się nad Wisłę koło Opalenia. gdy leżałem w mokrych trawach fotografując polne kwiatki i takie tam, usłyszałem nalot czegoś obcego - po chwili zlokalizowałem szerszenie. Wlazłem chyba na ich teren bo było ich trochę dookoła. Tak szybko już dawno nie biegałem w mokrych spodniach i wodą w kaloszach.
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Życzę udanej zasiadki, oczywiście nie dziękuj. No i bardzo mnie interesuje ten pewien gatunek...
    Dwie zasiadki w weekend, dwa razy piękna pogoda i dwa razy pusta karta. Wystarczyło, że woda podniosła się o 5cm, błoto zakryte i nici z fotek. Teraz czekam na wieści znad rzeki. Jak stan wody się obniży, ruszam w błoto.

Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Duże zaległości w czytaniu wątku, więc ogólnie:
    jesteście wielcy
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

ładnie tu!

(choć dzików mało )
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar yamada
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    255
    Moja galeria

Nie ma szans wszystkiego ogarnąć a co dopiero skomentować. Po dłuższym oglądaniu nie mam jeszcze całego wątku przeglądniętego ale jestem pod wrażeniem dużej części zdjęć. Piękne niektóre są. Wszystkim łowcom serdecznie gratuluję i życzę kolejnych udanych strzałów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    ładnie tu!

(choć dzików mało )
    Mało kto odważy się stawać z takim oko w oko
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Dwie zasiadki w weekend, dwa razy piękna pogoda i dwa razy pusta karta. Wystarczyło, że woda podniosła się o 5cm, błoto zakryte i nici z fotek. Teraz czekam na wieści znad rzeki. Jak stan wody się obniży, ruszam w błoto.

Pozdrawiam
    A u nas sytuacja odwrotna, wody wciąż ubywa, po rozpoznaniu terenu budujemy prowizoryczne czatownie by ptaszki się przyzwyczaiły, następnie po kilku dniach idziemy na łowy a tu niespodzianka, brzeg nawet 10 metrów dalej i zero ptaków w sensownym zasięgu. Do tego mamy takie szczęście, że na dwie zasiadki w ciągu tygodnia, głodni myśliwi w najlepszym czasie antenowym postanowili sobie kolejny raz postrzelać.

Życzę udanej kolejnej zasiadki.

Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Witajcie

Pzdr
    A wciągają i to bardzo. Szerszeń ciekawy, zawsze to jakieś łowy. Tobie życzę więcej wolnego czasu, wiadomo na co.

Cytat Zamieszczone przez Wieprz Zobacz posta
    ładnie tu!

(choć dzików mało )
    Dziki miały być. Miałem trzy podejścia do dzików, już właściwie wszystko było ustawione, dziki, światło, tło, niestety odpuściłem gdy po przeciwnej stronie zobaczyłem "gajowego" celującego flintą z wielką lunetką w ich stronę. Tak się zastanawiam czy wszędzie w naszym kraju jest tylu myśliwych, czy tylko u nas?

Ostatnio popracowałem troszkę nad sikorkami, oto kilka kadrów, wybrałem oczywiście najlepsze

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Pozdrawiam