Strona 252 z 372 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.511 do 2.520 z 3717

Wątek: Foto łowy

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Odp: Foto łowy

Wszystkie zdjecia z serii znakomite ale pierwsze moim zdaniem najlepsze. Gratulacje!

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Muminek, kolejna bardzo dobra seria. Pilnuj tych słoneczników, może szczygły zawitają. Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar leszekkl
    Mieszka w
    Lubartów
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Świetne zdjęcia - (teraz wiem kto podkrada ziarenka ze słoneczników, jest ich wielu ).

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez witia Zobacz posta
    Piękna "wrzutka". Świetna seria. Gratuluję i pozdrawiam.
    Dołączam się i ja. Nic dodać, nic ująć.
    Muminek, wyrazy szczerego podziwu.

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Ciekawe gatunki i bardzo ładne zdjęcia.
    Uups, Muminek pochwalił moje wyfociny , chyba zaraz urosną mi skrzydła i odlecę.

Piękna Muminka seria słonecznikowa.
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Muminek ależ masz bogactwo gatunków, co to będzie jak przyjdą mrozy.
    Czy ten słonecznik jest "żywy" (rośnie tam) czy masz taki sposób zamiast sypania ziaren ?
    Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    334
    Moja galeria

Bardzo dziękuję za miłe słowa, to taka dodatkowa mobilizacja do kolejnych polowań.
    Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Pilnuj tych słoneczników, może szczygły zawitają. Pozdrawiam
    Na szczygły czekam z niecierpliwością, były już u mnie wczesną wiosną ale wtedy była to tylko obserwacja, słoneczniki pewnie nie doczekają tej chwili, specjalnie dla nich posiałem wiesiołka którego uwielbiają, właśnie zaczyna dojrzewać, pozbieram część pędów z nasionami i zostawię na późniejszą porę, może się skuszą.

Cytat Zamieszczone przez ronin75 Zobacz posta
    Uups, Muminek pochwalił moje wyfociny , chyba zaraz urosną mi skrzydła i odlecę.
    Chwalę, bo podobają mi się bardzo gatunki które pokazałeś, widziałem je w naturze ale zawsze były za daleko, miałeś sporo szczęścia z tym płochaczem, z orzechówką pewnie poszło o wiele łatwiej, w pobliżu schroniska nad Morskim Okiem latają bardzo oswojone osobniki i tam można je łatwiej upolować.

Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Muminek ależ masz bogactwo gatunków, co to będzie jak przyjdą mrozy.
    Czy ten słonecznik jest "żywy" (rośnie tam) czy masz taki sposób zamiast sypania ziaren ?
    Pzdr
    Sprawa słoneczników wygląda następująco, pierwszy wysiewał je sąsiad od wielu lat i zawsze jak zaczynały dojrzewać na każdy kwiat zakładał worek by ptaki nie mogły się częstować, pozazdrościłem mu i od dwóch lat wysiewam je koło domu by ptaszki mogły się nacieszyć do woli a i kwiaty pięknie wyglądają. W tej chwili moje słoneczniki te dojrzałe są już zjedzone, ptaki dobierają się nawet do tych które nie mają dobrze wykształconych nasion i właśnie to zmusiło mnie do kupowania dorodnych kwiatostanów na targowisku, muszą być tylko świeże a ptaki bardzo chętnie na takie przylatują. Każdego dnia dostają po jednym słoneczniku by nie było im zbyt łatwo.

Tak wygląda wyjadanie niedojrzałych nasion przed czatownią.

Bogadztwo gatunków wynika z tego, że mam coraz bardziej zarośnięty ogród i ptaki mają w nim pewne schronienie, dodatkowo dwa lata temu został wycięty 150-letni mały las pod budowę obwodnicy i ptaki przeniosły się bliżej mojego domu, taka jest moja teoria, ponieważ we wcześniejszych latach było ich o wiele mniej. Dodatkowo zamocowałem sporo budek lęgowych i są one co roku zasiedlane.

Do tego wszystkiego przed czatownią rośnie len i gryka na którą chętnie przylatują dzwońce i kulczyki, na wysypujące się nasiona przylatuje też zięba. Wysiałem też konopię siewną ale na jej nasiona chyba się nie doczekam. Rośnie też rzepak i właśnie teraz zaczyna dojrzewać przysmak dla dzwońców.

Pozdrawiam.

| OlyJedi Awatar ronin75
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    192
    Moja galeria

miałeś sporo szczęścia z tym płochaczem
    Płochacze w Tatrach są bardzo często spotykane - wystarczy trochę dłużej posiedzieć na jakimś bardziej uczęszczanym szczycie (np. Świnica, Kozi Wierch, Kościelec, Rysy czy Mięguszowiecki, w ostateczności może być też Kasprowy (widziałem płochacza latającego między ludźmi w rejonie tarasu), nie wiem jak Giewont - tam nie spotkałem, zresztą uciekałem stamtąd szybko ).

z orzechówką pewnie poszło o wiele łatwiej, w pobliżu schroniska nad Morskim Okiem latają bardzo oswojone osobniki i tam można je łatwiej upolować.
    Tylko trzeba uważać na innych focących - bez przerwy wchodzą człowiekowi w kadr, szczególnie ci z komórkami - straciłem kilka fajnych fotek przez takich d...arazzich

A co do ciekawych gatunków górskich ptaków trafiłem kiedyś będąc na Hali Gąsienicowej na siwerniaka - robiąc zdjęcia myślałem, że to płochacz. Dopiero dokonując wstępnej selekcji zdjęć podczas powrotu do Gorlic spostrzegłem się, że to na pewno nie jest płochacz tylko właśnie siwerniak - ta charakterystyczna biała brewka.
    Ostatnio edytowane przez ronin75 ; 13.08.12 o 02:00
    Mężczyzna bez kobiety jest jak samuraj bez pana.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Muminek takie podejście do sprawy to murowany sukces. Przez urozmaicenie pokarmu ptaków będzie coraz więcej, później tylko kwestia skupienia ich w jednym miejscu dla dobrego ujęcia.
    Powodzenia
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    343
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Dołączam się i ja. Nic dodać, nic ująć.
    Muminek, wyrazy szczerego podziwu.

Pozdrawiam
    Dołączam się do tego do czego dołączył się hadan. Tylko próbować nasladować, naśladować, i ...
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie