Lucas_g, chciałbym mieć czasem taką alternatywę przy fotografowaniu ptaków
witia, fajne strzały tylko światełko trochę za mocne .
roztoczol , zapomniany staw w lesie, to musi być super miejscówka![]()
Lucas_g, chciałbym mieć czasem taką alternatywę przy fotografowaniu ptaków
witia, fajne strzały tylko światełko trochę za mocne .
roztoczol , zapomniany staw w lesie, to musi być super miejscówka![]()
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...
roztoczol - Twój zaskroniec bardzo mi się podoba. Miejsca z taką liczbą zaskrońców rzadko się spotyka - poproszę o więcej zdjęć.![]()
Trznadel piękny, bardzo ładne kolory.
Piękny model złapany. Ja i kris70 czatujemy regularnie, tylko brakuje czasu na przeglądanie zdjęć.
Ładne scenki, czekam na kolejne zdjęcia z tego miejsca bo z opisu to wiele gatunków można tam pewnie spotkać. Pozdrawiam
---------- Post dodany o 12:21 ---------- Poprzedni post był o 12:19 ----------
W bardzo ciekawym miejscu go upolowałeś, ładny kadr. U mnie w ogrodzie też się już pojawiły w tym tygodniu. Pozdrawiam
Proszę o pomoc w identyfikacji stworka na zdjęciu.
W ubiegłym roku sfotografowany,tak przy okazji, na plaży.
Nie mam pojęcia co to jest?pewnie jakaś ropucha?
Pomożecie...
![]()
Convenienter naturae vivere
Do wyboru mamy trzy ropuchy, bo tyle występuje w kraju, tylko jeden gatunek składa jaja również w słonej wodzie, jest to ropucha paskówka do tego występuje na wydmach, zielona to z pewnością nie jest, ta na zdjęciu bardziej przypomina mi ropuchę szarą ale co ona by tam robiła?
Stawiam,ze to ksiezniczka bedzie.Tylko trza by sprawdzic czy sie odczaruje.
Moze byc szara,sie nadela w czasie godow i na gigancie jest na wybrzezu morskim.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Poczytałem trochę o cechach charakterystycznych ubarwienia i wynika z tego że to szara, z wielkości zaś i miejsca występowania, że paskówka,tylko nie ma tego charakterystycznego paska,no i występowanie ,plaża ,blisko wydmy?
Może jest tak jak pisze Mirek , to szara na gigancie,zaszalała na koniec wakacji
---------- Post dodany o 06:56 ---------- Poprzedni post był o 06:53 ----------
Wiesz,próbowałem ale do dzisiaj mam drętwe usta, ale mam co wspominać,pocałowałem szarą ,nadętą,nadmorską księżniczkę,sie mi trafiło![]()
Convenienter naturae vivere