Strona 170 z 372 PierwszyPierwszy ... 70120160168169170171172180220270 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.691 do 1.700 z 3717

Wątek: Foto łowy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar chimol
    Mieszka w
    Lidzbark Warmiński
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria

Odp: Foto łowy

Ładnie zdjęciami sypnęło. Jeszcze nie widziałem zimorodka w igłach sosnowych. Fajnie się wpasował.
    U piasboga trzecia sikora wpadła mi w oko, no a u Kasprzyka, to jak zwykle - szkoda gadać, patrzeć trzeba.
    Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    piasbog - jesteś pewien, że to uboga ? - u mnie są czarnogłówki, nie potrafię im zrobić dobrego zdjęcia. Myślę, że moimi bogatkami całe forum bym obdarował i jeszcze u mnie byłoby ich za dużo
    Jeszcze jedna zawiana:
    Pewny nie jestem. Rozpoznanie tych dwóch sikorek nie jest łatwe. Kierowałem się tym opisem: Sikora uboga (Parus palustrlis), ang. Marsh Tit, jest niezwykle podobna do sikory czarnogłówki i bezbłędne rozpoznanie obu gatunków jest możliwe praktycznie tylko po głosie. Różnice w upierzeniu są bardzo subtelne i nie u wszystkich osobników uwidocznione. Sikora uboga generalnie ma nieznacznie mniejszą głowę, śliniak na gardle jest mniejszy i nie rozszerzony na końcu, a jasne pióra pokrywające policzek mniej wychodzą na tył szyi i są bardziej szare za pokrywami usznymi.
    Kiedyś w słabych warunkach sfociłem taką jak na zdjęciu i to wydaje mi się że jest czarnogłówka.
    pozdrawiam
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2011_12_18_3219_1.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	256,9 KB
ID:	59313

| OlyJedi
    Mieszka w
    Roztocze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Dorzucę jeszcze jedną ciekawostkę związaną z zimorodkiem. Ptak złowił ciernika i zamiast połknąć zdobycz natychmiast dość długo obrabiał ofiarę podrzucając ją dziobem. Taki właśnie moment udało mi się uchwycić. Jaka z zimorodka kruszynka świadczy to, że bez problemu siedzi na zeschniętym badylu pokrzywy.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	zimorodek 2_.jpg
Wyświetleń:	97
Rozmiar:	194,6 KB
ID:	59315  
    E-520, ZD 14-42, 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

No to i ja w sobotę zasiadłem Pogoda dopisała i modele też.W pewnym momencie były cztery i sroka która bardzo irytowała myszołowy Tylko fotograf d... bo bojąc się wycinania kadrów zbyt blisko rzuciłem kuraka :/ I schrzaniłem sporo pięknych dynamicznych akcji wrrrrr
    Już wymyśliłem co i jak poprzestawiać i mam nadzieję, że następne zdjęcia będą jeszcze lepsze
    Ostanie nie obrobione ech człowiek uczy się na błędach.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99958.jpg
Wyświetleń:	711
Rozmiar:	180,6 KB
ID:	59319   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99959.jpg
Wyświetleń:	361
Rozmiar:	221,8 KB
ID:	59320   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99960.jpg
Wyświetleń:	355
Rozmiar:	250,8 KB
ID:	59321   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99961.jpg
Wyświetleń:	351
Rozmiar:	191,6 KB
ID:	59323  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99962.jpg
Wyświetleń:	353
Rozmiar:	222,4 KB
ID:	59324   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99963.jpg
Wyświetleń:	364
Rozmiar:	319,8 KB
ID:	59326   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	99964.jpg
Wyświetleń:	638
Rozmiar:	235,2 KB
ID:	59330  
    Ostatnio edytowane przez Peter1976 ; 29.01.12 o 23:26

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Pikna wrzuta.
    Skad wy tam tyle sniegu macie, u mnie zapomnialem co to snieg juz

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Ano, jest to problem. Na pełny kadr mięcho blisko, ale jak drapol rozwinie skrzydła to odległość x2. Albo zoom, albo dwie porcje trzeba kłaść. + patol i się robią 3 lokalizacje, na które trzeba uważać i w dodatku pilnować by sobie wzajemnie w kadrze nie wadziły. Z dziczyzną nie problem - całość dalej, a np ćwiartka bliżej budy. Gorzej przy rosołowych, bo mięcho lekkie i ptaki często je przemieszczają.
    Kadry pikne
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Świetne foto !!!
    Gratuluję. Lisek z "kanapką" - szok.
    Pozdrawiam.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

A widzicie,wszyscy narzekali, a wystarczyło trochę śniegu i mrozu i wysyp gotów. No i walka jest
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Piękne kadry. Zimorodek Roztoczola super. Ten jasny osobnik u Petera wygląda mi na myszołowa włochatego, u mnie zwyczajne go skutecznie przeganiały.
    Kiedyś zrobiłem jak radził moose, to drapole nie ruszyły nic co było poza nęciskiem, więc jeśli w kilku miejscach wykładamy zanętę to konekwentnie, bo jednorazowe działanie może nie przynieść efektów.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Peter1976 - dynamiczne rewelacyjne !!! brakuje mi kontrastu na niektórych fotach, ale przeglądam to lapku, a on trochę nie teges. Zazdroszczę Tobie płaskiego terenu, u mnie mocno muszę kombinować, żeby coś sensownego wyszło.
    Dzisiaj jak zwykle przeleciały kruki nad moją głową w stronę rzeki z samego rana i tyle je widziałem - mają mnie gdzieś - ich strata
    Po raz pierwszy odwiedził mnie kos, chyba 4 lata temu zrobiłem temu ptakowi 1,2 zdjęcia i od tamtego czasu nie udało mi się powtórzyć tego sukcesu. są 3 razy bardziej czujniejsze i podejrzliwe niż myszołowy, a może po prostu coś źle robię.
    Bardzo często zmieniam położenie jadła - tzn. jest miejsce, gdzie wykładam jak mnie nie ma, kiedy robię zasiadkę eksperymentuję na różne sposoby, ale jak wiadomo w obrębie czatowni, 10,15metrów.
    Dzisiejszego myszołowa musiałem przegonić - chciałem zrobić to dyskretnie, jednak pukanie, stukanie, gwizdanie, machanie kijem przez okienko nie przyniosło efektu, po prostu wyszedłem - wtedy odleciał. Mam nowy plan na rozmieszczenie porcji rosołowych między dwa konary, kołki, żeby uzyskać lepsze tło, ale wdrożę to w życie pewnie nie wcześniej jak w weekend.
    Pozdrawiam
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300