Strona 155 z 372 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.541 do 1.550 z 3717

Wątek: Foto łowy

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Odp: Foto łowy

Bogatka fajna.
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Dziś zaliczyłem pierwsze czatowanie w tym sezonie. Z wyników jestem średnio zadowolony, ale najważniejsze że cokolwiek przyleciało. Muszę jeszcze poprzycinać badyle i jakoś zamaskować nęcisko aby nie widać było kurczaka, ale żeby też nie ucinać szponów - macie na to jakiś patent ?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2011_12_21_3249a_1.jpg
Wyświetleń:	175
Rozmiar:	212,4 KB
ID:	58129Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2011_12_21_3267_1.jpg
Wyświetleń:	169
Rozmiar:	169,0 KB
ID:	58130

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Zawsze trudna sprawa - widzę, że siatę założyłeś, ja mam kraty i wszystko coś wyżera (pewnie lisy) może postaw jaki badyl, nie ma takiego środka, żeby mieć wszystko za jednym razem, trzeba wyczekiwać, jak się naje, być może przejdzie w inne miejsce, tak dobierz wysokość tego nęciska, żeby mimo wszystko było niewidoczne, kosztem pazurków
    pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Założyłem siatkę i przytwierdzam prętami, ale nie jest to przeszkoda dla lisa, trzeba się pogodzić z tymi "stratami". Chyba zacznę przygniatać jedzonko jakimś dużym konarem, powinno to zwiększyć prawdopodobieństwo ujęcia z pazurkami.
    pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Pogadaj z jakimś myśliwym , niech Ci da starą skórę z dzika. Kurczaki wiążesz, przykrywasz skórą i masz drapole na dzikiej padlinie Albo wpadnij do mnie to Ci dwie dam. Kumpel mi kiedyś przywiózł, ale do chaty się nie nadają - na padło będą jak znalazł.

---------- Post dodany o 21:04 ---------- Poprzedni post był o 21:03 ----------

Skórę możesz ,,zaznaczyć" swoim zapachem i lisy masz z głowy

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post był o 21:04 ----------

Cytat Zamieszczone przez lucas_g Zobacz posta
    Ja tak trochę pesymistycznie. Czemu jest ostatnio tak mało fotek w tym dziale. Gdzie jest moose, peter1976, kasprzyk, nyny, piotrgrześ czy mój ziomek i jednocześnie autor wątku kowal73?? Panowie, wrzucajcie swoje "wypociny". Takie fajne grono i nie tylko zawsze musi mieć o czym pogadać i co pokazać.
    Melduję się Lucas, ile można w kółko łosie wrzucać? Dopiero dziś posiedziałem przy padle. Po prawdzie też łosia Doświadczenie robiłem. Okazało się, ze ani kruki, ani bielik ze skórą łosia sobie nie radzi. Rano przylatuje stado kruków w nadziei, że lis/wilk rozerwie padło i udostępnią się wnętrza. Łoś nie ruszony i po 2 godz robi się pusto.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez moose Zobacz posta
    Pogadaj z jakimś myśliwym , niech Ci da starą skórę z dzika. Kurczaki wiążesz, przykrywasz skórą i masz drapole na dzikiej padlinie Albo wpadnij do mnie to Ci dwie dam. Kumpel mi kiedyś przywiózł, ale do chaty się nie nadają - na padło będą jak znalazł.
    Pomysł fajny, jest tylko jedno ale. Na polanie gdzie postawiłem czatownie, jakiś myśliwy zrobił sobie nęcisko dla dzików: lizawkę, porozrzucał kolby kukurydzy. Teoretycznie przy lizawkach nie wolno polować, ale w tym przypadku nie łudzę się. No i tak myślę o tej skórze dzika i o swojej skórze ... no i nie wiem czy nie będzie to zbyt ryzykowna akcja dla mnie.
    Moose, jeszcze pytanko, odnoszę wrażenie, że bieliki z nad Narwi teraz się wyniosły, wracają wiosną razem z ptactwem - jak to wygląda u Ciebie ?
    pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar moose
    Mieszka w
    Biebrza
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

U mnie są cały czas. Trzymają się rzeki dopóki nie zamarznie całkowicie i pilnują wilków, a raczej resztek po ich zdobyczy. Nie jest ich dużo. Do 4 szt na padlinie. Jedynie gdy zima dopisuje jak trzeba potrafi przylecieć 11.
    "Jeden zarabia na to życie tym, co umie. Drugi robi to, co musi. Wżdy mnie poszczęściło się w życiu jak mało któremu rzemieślnikowi, chyba że niektórej ******. Płacą mi za rzemiosło, które szczerze i prawdziwie lubię."
    Sapkowski: Bonhart, "Chrzest ognia"

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria

Panowie,

Ja mam dziwną sytuację przed budą. Gdy przychodzę rano do czaty, mięso które zostało z poprzednich dni jest starannie poznoszone w dołek i przykryte trawą. Wydaje mi się, że nie jest to lis, choć widziałem go już 2-3 razy w pobliżu. Co to może być??

Druga sprawa. Od zeszłej soboty codziennie dokarmiamy w ilości praktycznie nie mniej niż 10kg dziennie. Sprawa wygląda conajmniej dziwnie, bo z każdym dniem jest coraz gorszy ruch przy budzie, a powinno być odwrotnie. Rano zlatują się duże ilości wron, kruków, kawek i srok. Myszaki przy nich mają problem podjeść. Po 10tej robi się pusto i część towarzystwa wraca po 13tej. Bieliki w ogóle się wyniosły. Mieliście tak kiedyś??

Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar piasbog
    Mieszka w
    Łomża
    Siła reputacji
    190
    Moja galeria

Lucas_g. Nie udało mi się do tej pory zwabić bielików, ale zauważyłem kilka podobnych zachowań u myszaków. Myszaki jedzą raz na kilka dni. Wczoraj jeden żerował, a drugi pilnował na drzewie obok. Po najedzeniu oba myszaki siedziały niedaleko nęciska i straszyły sójki. Dodatkowo ptaki chyba również potrzebują urozmaiconego jadłospisu, mają też swoje przysmaki (jastrząb gołębie, krogulec wróble, lis zające), więc kurczak nie zapewni ich wszystkich potrzeb. Sytuacja pewnie się zmieni jak spadnie śnieg, przyjdą mrozy i zaczną głodować.
    pozdr

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Raz, ze jest jeszcze troche za zbyt sprzyjajaca aura i sa chimeryczne bo sobie moga pozwolic pogrymasic. Posypie, pomrozi to **** im zmieknie To, ze ich teraz nie ma nie znaczy ze pozniej nie bedzie, to patrolowce i szukaja sobie za wczasu miejscowek, potem wiedza co gdzie i jak, wiec na darmo w trudnych sytuacjach kalori nie traca tylko sru do sprawdzonych miejscowek
    Dwa, 10kg dzien w dzien to jest troche tego zarcia, wiec sie nie dziw, ze codzienn nie jedza bo spasione moga byc.
    Trzy, tak jak @piasbog napisal moze diete urozmaicic.
    Cztery moze ktos jeszcze procz Ciebie na nie poluje
    Piec, chowac zarlo sobie moze jak najbardziej lisek

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 22.12.11 o 10:23
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów