Piękny bielik. A wątek nie umrze, jak śnieg spadnie to i łowy będą udane![]()
Piękny bielik. A wątek nie umrze, jak śnieg spadnie to i łowy będą udane![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ten Bielik to extraklasa. Gratulacje kolego za strzał i cierpliwość. (Też bym tak chciał.)
Puchy w fotołowach bo aura nie najlepsza. Czekam na mróz i śnieg. A bielik piękny.
pozdarwiam
Aura coraz lepsza, dzisiaj jadąc do pracy spotkałem dwa myszaki siedzące sobie na drzewach przy drodze i małe stado (na oko ponad 30 sztuk) saren na polu.
Bielik oczywiście pierwsza klasa.![]()
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Myszaki - leniwiaki- czekają aż coś pod koła wpadnie.
Gratki za bielika roztoczol
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
W zeszłym roku o tą porę kręcił mi się przed pierwszy Bielik, a śniegu na polach było już sporo.
Niestety, przy tej pogodzie, przed moją czatownią pasą się krowy. Myszaki jakieś bardzo czujne. Jak już któryś zawita, to popatrzy i daje dyla na drzewo. Nawet sójki są bardzo ostrożne. Ehhh, nigdy nie myślałem, że będę tak czekał na śnieg i mróz.
Witaj
Ten tydzień jest całkowicie fatalny - teraz +10 stopni - jednak poprzednie dały mi nadzieję, bo nawet kruki usiadły - co prawda na chwile (raczej się ganiały) ale byłymyszołowy mam minimum dwa, jednak tylko obgryzają porcje z patoli - na glebę nie schodzą, a jak mięso im spadnie - odlatują. Sójek mam całe mnóstwo - aż jestem zły, bo słonecznik połykają na potęgę. Dzięcioł duży także kurami nie pogardzi, czekam na niedzielę, ale jak będzie tak jak dziś - nie wyjeżdżam z chaty.
Cześć - za dużo się nie dzieje, wrzucę jednego gniota z niedzieli - 1/20 czas, dlatego bez ostrości - nie komentujcie. Zrobiłem kilka fot, pogoda zawiodła, do tego moje przewidywania co do słońca były słabe, bo ono coraz niżej, i pewnie dopiero koło 12-stej coś mi oświetli
Jak u Was sytuacja ?
Witaj, ja drapole na razie sobie odpuściłem. Mają tyle naturalnego pożywienia, że szkoda ich za bardzo "oduczać" umiejętności samodzielnego polowania. Wykładam trochę kurczaka raz na tydzień lub dwa żeby miejsce było w miarę odwiedzane. Zasiadać nawet nie próbuję. Trochę pospacerowałem w deszczu w niedzielę, kilka zdjęć dokumentacyjnych bo pogoda nie sprzyjała.
pozdrawiam
![]()