Trojeczka fajnie patrzy w "oko" obiektywu![]()
Trojeczka fajnie patrzy w "oko" obiektywu![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Cześć
Dzisiaj pierwsza zasiadka w nowej budzie. Brak światła, niedoświetliłem zdjęcia w celu uzyskania krótszych czasów - ale to złe posunięcie, bo później ciężko wyciągnąć fotkę, następnym razem się poprawię
Pozdrawiam
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Zapowiada się bardzo ciekawie. Ile czasu nęciłeś przed pierwszą zasiadką ?
pozdr
Jedną godzinkęByłem na miejscu o 6.30, wyłożyłem dwie porcje rosołowe. Jak tylko wszedłem do budy usłyszałem kruki, przeleciały i zamilkły - byłem pewien, że już mnie namierzyły (było szarawo) wyciągnąłem rękę przez okienko i usunąłem kilka trawek z drogi obiektywu, i wtedy się zerwały kruki z drzewa jakieś 100m dalej
byłem zły, że znowu spaliłem miejsce, ale ku mojemu zaskoczeniu wróciły i nawet raz usiadły koło myszołowa, generalnie się między sobą biły, przekomarzały - fajne sceny mogłem w końcu na żywo pooglądać i posłuchać. Tego myszaka nic nie ruszało, po jakiś 30min zabrał jedną porcję i odleciał. Później nadleciały dwa nowe, ale siedziały dobra godzinę na dwóch różnych końcach pola i nie usiadły, kruki też się już nie pojawiły. Mimo to jestem dobrej myśli, jedyne rozczarowanie to na razie brak drobnicy - ziaren nie jedzą, jakby miejsca jeszcze nie "wywęszyły" - do najbliższych drzew jest jakieś 35m - może na otwarte pole drobnica nie przyjdzie ?? Sójek pełno, tylko musiałbym dobrać odległość patyka dla nich.
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Ustrzeliłem bielika. Para przelatywała blisko, pani bielikowa raczyła była wykonać nad moją głową gwałtowny zwrot przez dziób. Szkoda, że wybrała za tło jasną chmurę. Zdjęcie z ręki, 1/500 s, ISO 400. Jak zwykle niezmordowany E-520 ( sprawdziłem stan licznika 47130 zdjęć )+ Skywatcher 80 ED. Pora myśleć o następcy...
E-520, ZD 14-42, 70-300
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
kasprzyk: gratuluje, obiecująco zaczynasz swój sezon na drapole
roztoczol: jak zwykle zaskakujesz mnie swoimi ujęciami w locie przy manualnym ostrzeniu
nyny bardzo ciekawy okaz
A oto parę moich fotek z dzisiejszej średnio udanej zasiadki na Goczałkowicach
Zapraszam do wątku: http://forum.olympusclub.pl/threads/...