Dokumentacyjnie jaskółki dymówki przy swojej norce. Zdjęcie z kajaka w czasie spływu Narwią.
pozdrawiam
Dokumentacyjnie jaskółki dymówki przy swojej norce. Zdjęcie z kajaka w czasie spływu Narwią.
pozdrawiam
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ależ oczywiście, że to brzegówka - masz rację. Myślałem jedno a pisałem drugie.
Witia, Bodzip - fajnie że zdjęcie Wam się podoba.
Ja również bardzo lubię pływać kajakiem, a Narew, Pisa i ich dopływy to bardzo ciekawe rzeki. Używam profesjonalnego dmuchanego kajaka turystycznego, który łatwo zawieźć w dowolne miejsce i daje też duże poczucie bezpieczeństwa (dla mojej żony i sprzętu foto).
pozdrawiam
Witajcie
To ja mam chyba dymówkę:
Jaskółka dymówka
Długie czasy, silny wiatr, do tego statek naciągał linę w górę w dół.
pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ładne i dobrze złapane foto![]()
kasprzyk, ładnie wyszła ta młoda dymówka mimo niesprzyjających warunków.
Dotarła do mnie w końcu soczewka Barlowa GSO 2x ED . Wpakowałem to ustrojstwo w manualne pierścienie pośrednie i oczywiście wsadziłem między mego E-520 i Skywatchera 80ED. Uzyskałem mnożnik ogniskowej 1,7- czyli cały zestaw ma potężną ogniskową ok. 1000mm i ciemnicę rzędu 12,5. Ostrość, kontrast, odblaski lepsze niż w paru konwerterach M42 z którymi miałem do czynienia. Ostrzenie trochę na wyczucie, lecz udaje się nawet czasami namierzyć jakąś ptaszynę w locie. Kilka zdjęć ISO 400, czasy 1/400-1/500 s przy pogodzie dość słonecznej. Wycinki po 60% kadru liniowo. Odległości takie, że perspektywa powietrzna daje znać o sobie wyraźnie. Do zdjęć dokumentacyjnych jak znalazł...Dalsze eksperymenty wskazane![]()
E-520, ZD 14-42, 70-300