Taki motylek sprzed paru lat![]()
Taki motylek sprzed paru lat![]()
Wracałem w sobotę z działki nad jeziorem. Miałem plan aby ją skosić, ale rozpadał się deszcz. Obok mnie na siedzeniu aparat (jak prawie zawsze). Po drodze przystanąłem w wiosce gdzie widywałem dudka, dokumentacyjnie sfotografowałem pliszkę i wróbla który właśnie zakończył kąpiel. Nie działo się nic ciekawego, więc pojechałem dalej. Po drodze postanowiłem przejść przez las na pole gdzie widywałem jelenie. Zatrzymałem samochód, przeszedłem przez drogę i ... widzę lisa. Podniosłem aparat (powinien uciec bo dokładnie taki ruch wykonuje myśliwy składając się do strzału), ale lis tylko się oblizał. Co jest, jakaś plaga lisów nie bojących się ludzi ? pomyślałem pamiętając przygodę Kasprzyka. Sprawa wyjaśniła się szybko. Lis znalazł sarnę (pewnie z wypadku komunikacyjnego), wszedł z połową do rowu i nie miał siły wyciągnąć zdobyczy. Obserwował czy nie będę próbował odebrać mu kąska. Chwilę odpoczął i posznurował dalej, a ja w tym czasie wykonałem kilka fotek. Jedną z nich zamieściłem w galerii
https://galeria.olympusclub.pl/displ...bum=5639&pos=0
Piękne zdjęcia, zwłaszcza wróbel, którego u nas już prawie nie ma.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z lisem fajne kadry czyli oko w oko![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Cześć,
Skoro wróbelek staje się coraz rzadszym ptakiem w miastach to ja mam takie z Ogrodu Botanicznego we Wrocławiu, są zupełnie oswojone i wyjadają ludziom jedzenie z talerza, wystarczy chwilka nieuwagi i po jedzeniu.
Pozdrawiam.
Wrobelki ekstra.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
A ja dzisiaj zimkowałem
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Ładnie zrobiony !
Chyba nie ma wdzięczniejszego i bardziej cierpliwego modela wśród ptaków![]()