Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 105

Wątek: Canon EOS-1D Mark III, 10 mp, 10 fps

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    Tu idzie gra, raczej o większą skalę.
    Nie chodzi o reporterów, czy innych , którzy już tam siedzą. nawet wszyscy razem wzięci to kropla przy masie ludzi kupujących nowe aparaty. Tu chodzi o takich jak ja, co już cos mają i zechcą wejść w lustra.... Ten rynek ciągle się rozwija i jest jeszcze nienasycony. Takich ludzi jest setki razy więcej niż wszystkich rep0oterów gazet razem wziętych
    Tylko reporterzy, a raczej agencje wydają kilkadziesiąt razy więcej na potencjalny zestaw niż taki zwykły pstrykacz, poza tym liczy się tez pewien prestiż.

Co do wyprzedaży ja chce tylko ZD 50.

ZAPAMIĘTAJCIE!! ZD 50 do mnie
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Nie chodzi o reporterów, czy innych , którzy już tam siedzą. nawet wszyscy razem wzięci to kropla przy masie ludzi kupujących nowe aparaty. Tu chodzi o takich jak ja, co już cos mają i zechcą wejść w lustra.... Ten rynek ciągle się rozwija i jest jeszcze nienasycony. Takich ludzi jest setki razy więcej niż wszystkich rep0oterów gazet razem wziętych
    Tylko reporterzy, a raczej agencje wydają kilkadziesiąt razy więcej na potencjalny zestaw niż taki zwykły pstrykacz, poza tym liczy się tez pewien prestiż.

Co do wyprzedaży ja chce tylko ZD 50.

ZAPAMIĘTAJCIE!! ZD 50 do mnie
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Agencje to bardzo duży rynek. Jeżeli ktoś ma w firmie Canona to i w domu będzie miał. Bo szkła te same, a czasem można pożyczyć. Za dużej szansy powiększenia swojego udziału w rynku lustrzanek u Olympusa nie widać. To co zgarnie E-400 (zanim wyjdzie EOS450D z LV) to zatraci na rzecz 1DMKIII. Więc będzie miał tyle samo.
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Tak to prawda, ale ludzie liczą się w milionach a raczej w miliardach
    a liczba agencji to tysiące
    Popatrz na to tak ilu ludzi przypada na jednego zawodowca. Jeżeli fotografia stanie się tak powszechna jak TV w domach ! Oznacza to że już srednio zamożni ludzie będą mogli sobie nabyć tanie lustro i niech to będzie np 20% społeczeństwa, czyli ci których na to stać. To by było ok 20% społęczeństwa. W naszym przypadku to będzie ok 8 milionów. Jeśli rodzina to 4 osoby, to niech będzie i 1/4. czyli mamy 2miliony luster !!!!. A ile w Polsce jest zawodowych fotografoów. Potem to przeskaluj na świat i dostaniesz ogrom, ogrom rynku. Tu jest miejsce dla Olka i nawet Canon musi walczyć bo nie może być pewny swej przyszłości
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak to prawda, ale ludzie liczą się w milionach a raczej w miliardach
    a liczba agencji to tysiące
    Popatrz na to tak ilu ludzi przypada na jednego zawodowca. Jeżeli fotografia stanie się tak powszechna jak TV w domach ! Oznacza to że już srednio zamożni ludzie będą mogli sobie nabyć tanie lustro i niech to będzie np 20% społeczeństwa, czyli ci których na to stać. To by było ok 20% społęczeństwa. W naszym przypadku to będzie ok 8 milionów. Jeśli rodzina to 4 osoby, to niech będzie i 1/4. czyli mamy 2miliony luster !!!!. A ile w Polsce jest zawodowych fotografoów. Potem to przeskaluj na świat i dostaniesz ogrom, ogrom rynku. Tu jest miejsce dla Olka i nawet Canon musi walczyć bo nie może być pewny swej przyszłości
    Do domowych warunków może być konkurencja taka: półprofi korpus(albo taki E-1) w cenie 30D/40D. Wtedy może coś być lepiej. Zaraz będzie 450D z LV i E-410 nie zawojuje za dużo! Jak ktoś kupi obiektywy to już dalej będzie w tej firmie. I dlatego trzeba nowe pomysły jak LV wdrażać szybciej. Bo Olek trochę tempa zwolnił...
    E-510 to takie pomiędzy. Ciekawe czy będzie miał tyle co E-410 MPIX czy więcej... bo jak tyle samo
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    po prostu, smutno się zrobiło... po raz kolejny... OLEK dał ****... tyle genialnych pomysłów w... zacofanych technologicznie aparatach. mały bufor, mały wizjer, niedobór rolek.

jeśli wypuszczą teraz dwa aparaty typu: mały wizjer, jedna rolka, brak mono LCD i w perspektywie kiedyś tam normalny, pełnoprawny sprzęt do manuala to ja podziękuję... mam głęboko oczekiwanie na kolejny cud...

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    OK, rozumiem, Cię, i masz rację. Olek za wolno się ostatnio ruszał. Jednak ten SP550, pokazuje że to się zmienia. Jeżeli tak będzie to jest nadzieja na tłuste dni.....
    W sumie za 2 tyg się dowiemy bo cudo E-x tu już dużo nie zmieni....
    Ale jak to ktoś słusznie zauważył, powinni teraz już powiedzieć coś o tym E-x i określić datę premiery
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    zibi:

stąpam po ziemi, czasem nawet twardo... OLEK ma genialnych projektantów ale ślimacze ruchy... nie ma takiej możliwości żeby przebili 1D, cieszyłbym się gdyby dorównali 30D i D200.

piszę to poważnie, bez ironii... do wakacji jeszcze trochę zostało. albo nowa puszka albo kolejne Zuiko na alledrogo. wszedłem w system a system ma mnie głęboko, nie tylko mnie...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Lakuta
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    po prostu, smutno się zrobiło... po raz kolejny... OLEK dał ****... tyle genialnych pomysłów w... zacofanych technologicznie aparatach. mały bufor, mały wizjer, niedobór rolek.

jeśli wypuszczą teraz dwa aparaty typu: mały wizjer, jedna rolka, brak mono LCD i w perspektywie kiedyś tam normalny, pełnoprawny sprzęt do manuala to ja podziękuję... mam głęboko oczekiwanie na kolejny cud...
    właśnie o tym mówiłem, nie jesteś sam w swych odczuciach.
    na następcę e-1 czekano już na poprzedniej PMie a tu znowu nic. Mnóstwo ludzi odejdzie, szczególnie na zachodzie.
    Kupią K10d albo D80 i nie będą cały czas żyć w stresie, że po 4 latach będzie coś ciekawego. To naprawdę męczące i frustrujące.

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotopolis.pl
    Bardzo duża prędkość wykonywania zdjęć, 10 klatek na sekundę, już na papierze (a w naszym wypadku na monitorze) robi wrażenie. Jednak trzeba usłyszeć dźwięk migawki powtarzany z częstotliwością 10 Hz na żywo, aby w pełni zdać sobie sprawę, jak szybki jest nowy EOS 1D. [b]Należy jeszcze dodać, że migawka i mechanizmy podnoszenia lustra mają bardzo przyjemne, miękkie i delikatne brzmienie. Mimo że pracują troszkę zbyt głośno, ale na to cierpią wszystkie cyfrowe lustrzanki Canona.[b]
    Więc pomijając, że jest to ostrzał to za głośno ale przyjemnie

OK, rozumiem, Cię, i masz rację. Olek za wolno się ostatnio ruszał. Jednak ten SP550, pokazuje że to się zmienia. Jeżeli tak będzie to jest nadzieja na tłuste dni.....
    Tak, a zobacz, że wcześniej były dwa modele. Jeżeli też mają być wcześniej 2 modele E-1 aby wyszedł ten wymarzony to będzie nieźle...
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła