Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 103 z 103

Wątek: na co sie zdecydowac

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    Zakup moge odlozyc max. do polowy lipca... potem wakacje i wole nie myslec co by zona ze mna zrobila jakby nie bylo kilkuset zdjec
    Kilkaset zdjęć przerabiałem 7-8 lat temu po "szoku cyfry", lepiej chyba się ograniczyć do 100-150, bo kto to potem będzie oglądać?

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    ...lepiej chyba się ograniczyć do 100-150, bo kto to potem będzie oglądać?
    moja żona

a tak na serio to w innym watku pisalem/pytalem o kompakty typu LX3 czy G11 i .... polecano mi lustrzanki... kolo sie zamyka... jestem w punkcie wyjscia

po glebszej analizie doszedlem jednak do wniosku [chyba], ze lustrzanka daje wieksze pole do popisu [ chyba] i mysle ze teraz chcialbym sie juz skupic na lustrze.....

ps. lustrzanki "bez lustra" tez mi odradzano... bo cytuje co to za lustrzanka bez lustra?
    a i np. taki E-PL1 cenowo nie odbiega za duzo od lustrzanki

uffff

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Przy czym towar musi być wtedy w stanie nienaruszonym, łącznie z opakowaniem. Brak folii od kabelka A/V, zagięta kartka instrukcji czy zerwana plomba na pudełku i jest duże prawdopodobieństwo, że towar wróci z powrotem do kupującego, obciążając go jeszcze kosztami wysyłki, a kasa zostanie w kieszeni sprzedawcy.
    Nie w stanie nienaruszionym a niezmienionym. Dokładnie to to, co strony świadczyły, ulega zwrotowi w stanie niezmienionym, chyba że zmiana była konieczna w granicach zwykłego zarządu.
    To zasadnicza różnica Generalnie chodzi o to, że zakupiony towar może być użyty w granicach zwykłego zarządu, czyli przetestowania. Mamy mieć możliwość sprawdzenia go dokłądnie tak jak moglibyśmy to zrobić będąc w sklepie. Tam sprzedawca miałby obowiązek rozpakować sprzęt i zademonstrować nam jego działanie oraz odpowiedzieć na wszystkie nutrujące nas pytania
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    10 dni to za krótko dla kogoś kto kupuje pierwszą lustrzankę. Pewnie, że dobrze mieć taką furtkę ale świadomość oczekiwań przychodzi z czasem, początkowo ktoś taki może być zachwycony skokiem jakościowym po kompakcie, albo zagubiony mnogością opcji. Najpierw trzeba nauczyć myśleć w kategoriach czasu, przysłony, ogniskowej, czułości itd., zrobić sporo zdjęć, żeby stwierdzić co i gdzie uwiera.
    Tak własnie będzie. Przy pierwszej lustrzance, a tak było w moim przypadku, to potrzeba dużo więcej niż 10 dni na poznanie sprzętu i nauczenie się nim focić.

Dopóki się sprzętu nie pozna, nie pozna tego o czym piszesz, to i zdjęcia nie będą aż tak jakościowo lepsze. Lustrzanki to nie są aparaty do robienia fotek w trybie auto. Tutaj zdecydowanie lepiej sprawdzi sie porzadny kompakt.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez jachoo147 Zobacz posta
    no bo jeszcze w tej samej cenie co e-620 w dual kit`cie z gripem moglbym miec canona 550d z kitowym obiektywem... i narazie musialoby starczyc... za jakis czas moze polecane gdzies wyzej inne [uzywane] szkielka...

co o tym myslicie???
    Odpisałem Ci na priv, aby nie dolewać oliwy do ognia już w tym wątku
    Ostatnio edytowane przez jacek00 ; 9.06.10 o 22:34 Powód: Automatyczne scalenie postów

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów