Chcę się czegoś od WW nauczyć. Pokaże na kobicie z gipsu, ja potem wypróbuję na prawdziwych. Zacząłem focić jako nastolatek i to było moje marzenie (niespełnione).![]()
Willow, straszliwe OTy robimy.
Chcę się czegoś od WW nauczyć. Pokaże na kobicie z gipsu, ja potem wypróbuję na prawdziwych. Zacząłem focić jako nastolatek i to było moje marzenie (niespełnione).![]()
Willow, straszliwe OTy robimy.
witam
zainstalowałem sobie cs3 i chciałem wyknać zaawansowane wyładzanie cery opisane w tym wątku jedna gdy chcę wybrać pendzel wyskakuje okienko " nie można użyć pędzla historii ponieważ stan historyczny nie zawiera odpowiedniej warstwy" , co robie nie tak, prosze o pomoc gdyż są to moje pierwsze kroki, dzikuje i pozdrawiam
nie używaj pędzla historii tylko zwykły pędzel, ten który jest powyżej na palecieZamieszczone przez gufi25
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
A da się to robić bez fotoszopa i innych tych gadżetów komputerowych? Jakiś filtr zmiękczający, itp? Nie robiłem, to nie wiem, dlatego pytam, w programie graficznym potrafię nawet babie wąsy dorobić, więc to nie sztuka.
Da sie-naciagnij na obiektyw rajtuzy damskieZamieszczone przez salvadhor
W zaleznosci od koloru bedziesz mial dodatkowo filr i maske zmiekczajaca.
są też specjalne filtry zmiękczające, wszystko to ma tylko jedną wadę, rozmyte na zdjęciu jest wszystko![]()
No niestety, filtry rozmazują wszystko dookoła, łącznie z modelką. One się nadają raczej do focenia w studio przy jednolitym tle![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Probowalem zastosowac i tak naprawde efekt jest widoczny kiedy mam dwa layery wlaczone, jeden jest juz zblurowany i opacity jest ustawione ponizej 100%. Wtedy mam dwa layery nalozone na siebie i poprzez blur cale zdjecie jest "romantyczne". Jednak chcialem miec ten efekt jedynie na wybranych elementach a nie na calym zdjeciu.
Natomiast wszystko po "zrob z dwoch layerow grupe 1" wyglada u mnie zle. Kiedy cala grupe ustawie na 40% to ledwo co widac. Widac glownie tlo ktore jest typowa "szachownica".
Natomiast utworzona maska nic mi nie zmienia.
Mozesz jakos wyjasnic dolkadniej cel robienia tej maski?
Z gory dzieki.
No i oczywiscie dzieki za instruktaz.
W tutorialu wyraźnie napisano, ze wszelkie wartości są przykładowe i można je zmieniać. Jeśli 40% to dla ciebie za mało - daj więcej
ps. Swoją drogą szkoda, że nie ma kto pisać takich tekstów ;[ Rozumiem, że nie każdy tutejszy zawodowiec ma czas ale i ci bardziej zaawansowani amatorzy pewnie mogliby się podzielić pomysłami.
w tutorialu wszystko jest dokładnie opisane, nie potrafię tego już lepiej i prościej wytłumaczyć. Maska służy do wyciagania spod kopii warstwy oryginalnego obrazka. Dzięki temu ze robimy to pędzlem możemy to robić bardzo precyzyjnie i z dowolnym natężeniem.Zamieszczone przez Sekta