Strona 4 z 8 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 77

Wątek: Który wybrać - tylko nie bijcie;)

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Dla początkującego kotleciarza: C30D lub C40D + Tamron 17-50 2,8 + 50-ka 1,8 + lampa 430ka (stara) + dużo kart 2GB.
    Lub cokolwiek podobnego o tej szumności, jasności i ogniskowych.
    Alleluja, idźcie i nie grzeszcie dalej

PS. Amator zrobić znośne zdjęcia na jednym ślubie na pięcdziesiąt - kiedy wszystko zagra mu tak jak powinno
    A kiedy amator przestaje być amatorem?
    Skończmy te Wasze profesjonalne bronienie rynku!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
    A kiedy amator przestaje być amatorem?
    Skończmy te Wasze profesjonalne bronienie rynku!
    To nie jest bronienie rynku tylko klepanie narodowi do głowy tego, że Polak po szkodzie (czyli ślubie ) może i będzie mądrzejszy niż przed szkodą, ale zdjęć z własnego ślubu już sobie nie powtórzy. Jeśli obiektyw cię rozczaruje, to zawsze możesz go sobie zmienić na inny; jeśli w restauracji dostaniesz zdechłą mysz w zupie, to następnym razem możesz pójśc do innej; a jeśli kumpel-amator spieprzy ci zdjęcia na ślubie... to zawsze możesz znaleźć sobie innego męża/inną żonę i potworzyć wszystko, więc tragedii nie ma

| OlyJedi Awatar micky
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Co wy z tymi ślubami. Kolega wspomniał jedynie, że:

Jak widać wspomniane są jedynie 2 śluby i nie ma nic o prowadzeniu biznesu w tym kierunku (może jest to jakoś sprytnie przemycone w tekście, ale ja tego nie widzę). A gdzie pozostałe zastosowania? Obiektywy o minimalnej ogniskowej 28 mm do wnętrz? A gdzie głowica panoramiczna w polecanych zestawieniach? Nie mówię, że konieczna, ale przydatna. Choć licho wie co to za "fotografie wnętrz" kolega miał na myśli. Generalnie robicie koledze przysługę... że hej.
    tak po kolei:

właśnie niedawno wróciłem z marketu
    obmacałem ND90 i C50D
    przemiła pani pozwoliła mi przestrzelić kilka fotek na swoje karty i wygląda na to że idealnie wpasował mi w łapki ten ostatni, kawał fajnej maszyny myślę że wszystko idzie w kierunku zakupu C50D ze szkłem zobaczę czy ten nielubiany C17-85 czy może uda mi się wyrwać używkę tamrona 17-50 2,8 i liczyć że trafię bez FF/BF + NissinDi622

jeżeli chodzi o wnętrza, to przede wszystkim mają być zdjęcia pomieszczeń hotelowo - restauracyjnych oraz wyposażenia np nakryć na stołach, dekoracji, otoczenia hotelu, z przeznaczeniem na stronę internetową i do materiałów promocyjnych ulotki, katalogi, wizytówki.

co do ślubów, tak ku uspokojeniu zawodowców puki co chleba im nie zabiorę ale nic obiecać nie mogę hłehłe robiłem już zdjęcia na 3-4 ślubach, komunii, chrzcinach zawsze za darmoszkę; u znajomego robiłem kościelny ślub i imprezkę tylko pod takim warunkiem że przy i tak dużych kosztach zafundują sobie i potomnym sesję w studio lub plener w firmie "X" które im polecę a jest to chyba jedno z najlepszych w naszej wsi z tramwajami, którą Szczecinem zwą efekt był taki że z kościoła mieli naprawdę fajnych z 5-8 ujęć których się nie powstydził PRO Pan fotograf, kilka dni po uroczystościach młodzi zrobili we wcześniej wspomnianym studio sesję plenerową po której mają przepiękny album i parę fajnych, przynajmniej jak mi się wydaje, ciepłych rodzinnych fotek mojego autorstwa

tak czy inaczej wszystkim dziękuję za rady jak ktoś ma ciekawe propozycje zakupowe to śmiało skarbonka jeszcze czeka na rozbicie!
    Ostatnio edytowane przez micky ; 27.05.10 o 23:17

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Na szczęście są jeszcze ludzie, którzy biorą ślub nie ze względu na zdjęcia

Sorry, nie mogłam się powstrzymać. Kończę OT.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    A ja nie mogę się nadziwić jak dawniej analogami robiono dobre zdjęcia weselne. Film mało szumiący miał 400 ISO, szumiący 800 ale mało kto go zakładał. Dało się? Dało.

Nie ma co marudzić - każdym współczesnym aparatem cyfrowym z mocną lampą zewnętrzną (i umięjętnym posługiwaniem się nią) można obskoczyć weselisko i zrobić super zdjęcia. Tylko trza umieć. *

* To że napisałem powyższy post nie oznacza, że ja umiem. Ale znam takich co potrafili to robić analogami.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nie ma co marudzić - każdym współczesnym aparatem cyfrowym z mocną lampą zewnętrzną (i umięjętnym posługiwaniem się nią) można obskoczyć weselisko i zrobić super zdjęcia. Tylko trza umieć. *
    Majac szkla f1.4 czy f1.2 iso 800/1600 jest wystarczajacym zestawem na wiele sytuacji. Majac uzyteczne 3200 i wyzej mamy wiekszy zapas operowania przyslona czy mozliwosc uzycia zooma.
    Umiejetnosci fizyki nie przeskocza.

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    To nie jest bronienie rynku tylko klepanie narodowi do głowy tego, że Polak po szkodzie (czyli ślubie ) może i będzie mądrzejszy niż przed szkodą, ale zdjęć z własnego ślubu już sobie nie powtórzy. Jeśli obiektyw cię rozczaruje, to zawsze możesz go sobie zmienić na inny; jeśli w restauracji dostaniesz zdechłą mysz w zupie, to następnym razem możesz pójśc do innej; a jeśli kumpel-amator spieprzy ci zdjęcia na ślubie... to zawsze możesz znaleźć sobie innego męża/inną żonę i potworzyć wszystko, więc tragedii nie ma
    Mariusz nie o same zdjęcia w ślubie chodzi! Ludzie sami wybierają kogo i co chcą.
    Jak np. ja dostanę gnioty to nie będę widział jakie zdjęcia mogłem mieć bo ich nikt nie zrobił.
    Skończmy już ten temat. To dział sprzętowy, Co kupić; a nie dział rozterek czy zaczynać kotlecenie.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    micky, canona 50D podobno ciut skopali (w porównaniu do 40D) jesli chodzi o obrazek. Zastrzegam jednak, że sam nie miałem doświadczeń z tym aparatem, powtarzam tylko opinie.

Rafał - bo i kiedyś poziom był inny, oczekiwania inne, aparatów pod strzechami mniej, itp.

Króliku - ze względu na posag??

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ale się podniecacie

Jak tylko w pierwszym poście zobaczyłem, że będą śluby już wiedziałem - to będzie dłuuuuugi wątek

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    Ale się podniecacie

Jak tylko w pierwszym poście zobaczyłem, że będą śluby już wiedziałem - to będzie dłuuuuugi wątek
    A ty rafrog nie macałes ostatnio czasem 50D? To może jako kotleciarz napiszes o wrażeniach w porównaniu do E-3?
    Ostatnio edytowane przez mariush ; 27.05.10 o 23:56