Dla mnie teżZamieszczone przez zibi1303
![]()
Jack
Dla mnie teżZamieszczone przez zibi1303
![]()
Jack
To jest, niestety, chwyt reklamowy. Jak przełączysz na Extra (Fine - wszystko jedno) Zoom, to zakres ogniskowych pozostaje niezmienny, różnicą jest crop na matrycy, więc co będziesz miał na fotce przy najkrótszej ogniskowej? Na pewno mniej, niż w trybie normalnymZamieszczone przez Yx
Albo się różnimy sposobem pojmowania terminu "zoom" - dla mnie jest to ile razy najdłuższa ogniskowa jest dłuższa od najkrótszej. Te magiczne 19,1x to normalny zakres zooma + jeszcze raz to samo przy zrobionym cropie, masz jednak rację dotyczącą "optyczności" - obraz nie jest zaśmiecony jakimiś interpolacjami, zostaje zapisany tak, jak został wyciety z matrycy.
Chyba się dzisiaj nawaliłem na smutnojakoś brak mi luzu
![]()
Jack
ok, dzięki przyjąłem ale nie zmienię poprzednich postów...Zamieszczone przez Jack
mam nadzieję, że nie z powodu poniedziałkowych prezentacji ci tak smutno?![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
Yx, to tylko znaczy że Olek ma taki sam extra zomm, możesz ziwększyć go z x18 na nie wiem, ile tam dwadzieścia parę
/*...................*/
/* ...........................*/
wiem, już rozumiem. Dzięki, ale czasem jest się zaćmionym na jakimś punkcie i nic nie dociera... hmmm...dlaczego ja mam Olympusa, a nie super niskie szumy w Canonie?Zamieszczone przez zibi1303
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
"A na resztę zamknij oczy moja miła
pod powieką znacznie lepsze są obrazy
i w tym nasza siła
i w tym nasza siła
że umiemy jeszcze czasem marzyć"
i płaskie mydlane zdjęcia !!!Zamieszczone przez Yx
![]()