Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: SP550

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    ...Jak dla mnie to to samo
    Dla mnie też
    Jack

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Yx
    Mówiąc szczerze to nie wierzę w ten trik panasia, że jak zmniejszysz matrycę to ci optyczny się zwiększy .. moim zdaniem to jest marketing
    Mam Panasa i nie jest to chwyt! Tu nie ma co wierzyć czy nie, ale jest tak. Zapewniam Cię. I nie jest to cyfrowy zoom tylko optyczny.
    Jak się zmniejszy w FZ30 do 3MPIX to uzyskamy zoom 19.1x co daje 668.5mm dla 35mm
    To jest, niestety, chwyt reklamowy. Jak przełączysz na Extra (Fine - wszystko jedno) Zoom, to zakres ogniskowych pozostaje niezmienny, różnicą jest crop na matrycy, więc co będziesz miał na fotce przy najkrótszej ogniskowej? Na pewno mniej, niż w trybie normalnym Albo się różnimy sposobem pojmowania terminu "zoom" - dla mnie jest to ile razy najdłuższa ogniskowa jest dłuższa od najkrótszej. Te magiczne 19,1x to normalny zakres zooma + jeszcze raz to samo przy zrobionym cropie, masz jednak rację dotyczącą "optyczności" - obraz nie jest zaśmiecony jakimiś interpolacjami, zostaje zapisany tak, jak został wyciety z matrycy.
    Chyba się dzisiaj nawaliłem na smutno jakoś brak mi luzu
    Jack

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jack
    Mówiąc szczerze to nie wierzę w ten trik panasia, że jak zmniejszysz matrycę to ci optyczny się zwiększy .. moim zdaniem to jest marketing
    Mam Panasa i nie jest to chwyt! Tu nie ma co wierzyć czy nie, ale jest tak. Zapewniam Cię. I nie jest to cyfrowy zoom tylko optyczny.
    Jak się zmniejszy w FZ30 do 3MPIX to uzyskamy zoom 19.1x co daje 668.5mm dla 35mm
    To jest, niestety, chwyt reklamowy. Jak przełączysz na Extra (Fine - wszystko jedno) Zoom, to zakres ogniskowych pozostaje niezmienny, różnicą jest crop na matrycy, więc co będziesz miał na fotce przy najkrótszej ogniskowej? Na pewno mniej, niż w trybie normalnym Albo się różnimy sposobem pojmowania terminu "zoom" - dla mnie jest to ile razy najdłuższa ogniskowa jest dłuższa od najkrótszej. Te magiczne 19,1x to normalny zakres zooma + jeszcze raz to samo przy zrobionym cropie, masz jednak rację dotyczącą "optyczności" - obraz nie jest zaśmiecony jakimiś interpolacjami, zostaje zapisany tak, jak został wyciety z matrycy.
    Chyba się dzisiaj nawaliłem na smutno jakoś brak mi luzu
    Jack
    ok, dzięki przyjąłem ale nie zmienię poprzednich postów...

mam nadzieję, że nie z powodu poniedziałkowych prezentacji ci tak smutno?
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Yx, to tylko znaczy że Olek ma taki sam extra zomm, możesz ziwększyć go z x18 na nie wiem, ile tam dwadzieścia parę
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Yx, to tylko znaczy że Olek ma taki sam extra zomm, możesz ziwększyć go z x18 na nie wiem, ile tam dwadzieścia parę
    wiem, już rozumiem. Dzięki, ale czasem jest się zaćmionym na jakimś punkcie i nic nie dociera... hmmm...dlaczego ja mam Olympusa, a nie super niskie szumy w Canonie?
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    wiem, już rozumiem. Dzięki, ale czasem jest się zaćmionym na jakimś punkcie i nic nie dociera... hmmm...dlaczego ja mam Olympusa, a nie super niskie szumy w Canonie?
    i płaskie mydlane zdjęcia !!!
    /*...................*/
    /* ...........................*/