witam
pozwolę sobie przyłączyć się do tematu.
Mam olka e420 czy ten obiektyw pasuje do olka?? Auto MAKINON MC ZOOM 80-200
witam
pozwolę sobie przyłączyć się do tematu.
Mam olka e420 czy ten obiektyw pasuje do olka?? Auto MAKINON MC ZOOM 80-200
Jak zafundujesz sobie odpowiednią przejściówkę... (m42)
Tylko specjalnie sensu, to nie ma... ciemne, to to i zoomy raczej manualne sie nie spisują...
Ostatnio edytowane przez grizz ; 23.12.10 o 16:18
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Możesz troszkę mi rozjaśnić umysł co to znaczyCzy na początek będzie czy lepiej odpuścić??...i zoomy raczej manualne sie nie spsują..
A przy okazji co myślisz o tym dla początkującego- Olympus 70-210mm 1:3.5-4.5 OM
Ostatnio edytowane przez skiper83 ; 23.12.10 o 16:19
Literówka. Spisuja miało być.
Nie ma sensu takiej ciemnicy z takimi zakresami.
masz kita?
Co chesz mieć? Do czego ten obiektyw?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Więc tak mam E420 z 17.5-45mm 1:3.5-5.6
Chciałbym do tego coś z odległości robić. Startuję w tym temacie dlatego szukam czegoś taniego żeby nie było szkoda jak bym się sparzył fotkami.
Nie warto moim zdaniem. Lepiej spisywać się będzie Zuiko 40-150. Jeśli bawić się w manualne obiektywy to raczej w stałki, ze względu na jakość i jasność.
a takie coś Olympus 70-210mm 1:3.5-4.5 OM
Kup sobie Zuiko 40-150 , kit z autofocusem, chodzą w okolicach 300 zł i będzie git !!. Jak chcesz manualną stałkę to kup np. Zuiko 135/2.8 - taki obiektyw ma sens.
Tak dla pewności - skiper83 czy wiesz jak robi się zdjęcia obiektywami manualnymi (OM, M42 itd)? jak się ostrzy? Na co się decydujesz kupując szkło manualne?
The question is: What is a Mahna Mahna?