Zamieszczone przez Jeronimo
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Calkiem przyjemna fotka, aczkolwiek jakies chmurki by sie przydaly. Bo tak jakos pusto na tym niebie...
Horyzont rzeczywiscie jest poziomy, aczkolwiek wydaje sie, ze poziomy nie jest. Wszystko przez, moim zdaniem, plat ziemi, ktory najpierw idzie (od lewej) wzdluz horyzontu, a potem skreca, co na zdjeciu wyglada jakby opadal. Wydaje mi sie, ze przez to dostajemy zludzenia, ze caly horyzont jest krzywy.
Pzdr
suchar: masz rację to złudzenie.Często bywa tak ze obraz poprzez umieszczone na nim elementy,ich barwę,kształt i wielkosc,powodują złudzenie ze obraz "leci" lub "ciąży" w jedna ze stron.
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Zapraszam tym razem na spacer po... bagnach w Dolinie Bystrzycy![]()
Na początku idziemy całkiem przyjemnymi ścieżkami:
1.
Nie zastanawiamy się jeszcze, kiedy jakiś patyk wybije nam oko, tudzież oko aparatu... później przedziaramy się już przez krzaki (oszczędzę zdjęć, bo to nic ciekawego) i zaczynamy stąpać po nieco mniej stabilnym gruncie
mokre nogawki i przemoczone buty to pierwszy znak, że jest się na miejscu
![]()
2.
3.
4.
Później możemy wracając postanowić iść na skróty i nadziać się na sześcioro oczu (gdzie ta jedna sarna ma nogę?!). Wtedy zaczynamy już żałować, że to... nie ten obiektyw
![]()
![]()
![]()
5.
Ponieważ jednak sarny nie mają zamiaru Ci pozować (nie ten aparat? nie ten fotograf???), wtedy uskuteczniamy sprint na zasadzie "ja chcę jeszcze jedno zdjęcie":
I to tyleZ bagnami jest ta ciężka sprawa, że wszędzie jest pełno gałęzi i nie bardzo są fotogeniczne
Pomijam fakt, że Zubilewicz mówił, że będzie +7 i słońce
![]()
![]()
Widzisz, telewizja kłamie, jak zawszePomijam fakt, że Zubilewicz mówił, że będzie +7 i słońce
Uwielbiam takie wycieczki po lasach, sam się nieraz włóczyłem, chodzenie po bagnach wciąga.
Jednak stwierdziłem, że zdjęcia w lesie to tylko ze statywem ( szczególnie, gdy operuje się stosunkowo ciemnymi 14-45/40-150 )
dobrze naświetlone kadry, pracujesz w manualu?
pozdrawiam
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
Staram się...Zamieszczone przez willow32
różnie to póki co wychodzi... część za jasnych, część bardzo ciemnych... ale metodą prób i błędów...
powolutku, powolutku... sarny lekko przyciemniłam w PSie, kiedy kadrowałam, bo były w oryginale za bardzo jasne
Masz nerwy, ja to bym chyba jednak dał dyla![]()