Super foteczki widzę ze 35 świetnie się sprawuje...
Super foteczki widzę ze 35 świetnie się sprawuje...
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
Ja jeszcze w sprawie reportarzu. Bardzo fajne foteczki, gratulacje![]()
1 życie we wnętrzu kielicha kwiatu naprawde świetne, 2 i 3 też nie pozostają obojętne dla odbiorcy. Pozdrawiam.
Mysikrólik,
Foteczki niezłe. Najbardziej mnie intryguje ta pierwsza z samotnym żuczkiem we wnętrzu olbrzymiej czaszy.
Zastanawiam się, czym chciała trafić autorka do mnie jako widza. Jeżeli chciała po pierwsze przedstawić samotność żyjątka pracowicie wspinającego się na słupek, po drugie bezmiar przestrzeni wokół niego i po trzecie zaciekawić moje oko kompozycją, czy jak mówi sie - kadrem - niecentralnym, z głównymi elementami umieszczonymi po lewej stronie oraz żółto-złociste subtelnie pofałdowane tło, na którym są jak gdyby te elementy zagubione, to osiagnęła swój cel.
Autorko, proszę napisać, czy mniej więcej takie były Twoje intencje.
Pzdr, TJ
Bardzo fajne te zdjęcia makro, aż nabieram ochoty by też ta 35 kupić, a już sobie obiecałem, że więcej w tym roku na to pieniądzo chłonne hobby nie wydam![]()
Ua, tak jest - zostałam rozszyfrowana z moimi intencjamiPrzede wszystkim chodziło i o ten bezmiar żółci... takie maleństwo całkiem zagubione.
Dzisiaj niestety lało jak z cebra i było pochmurnie. Pod koniec tygodnia zapewne wrzucę tutaj jeszcze jakieś marko, tylko muszę coś pstryknąć. Póki co - dzisiejszy zmokły robal![]()
Nie tylko zmokly, ale rowniez bardzo ladnie sfotografowanyPodoba mi sie.
A w Warszawie syfiasta pogoda calutki dzien. Mialem isc dzis na zdjecia, ale z powodu tej pogody i zmeczenia (z samego rana turniej pilkarski), w koncu nie poszedlem. Cos brakuje mi mobilizacji... :/
Mysikrólik,
Ostatnia fotka, to cymesik! Mokry, pomarańczowy żuczek podany na zielonym, palczastym liściu na tle ciepłej zieleni (kompozycja niecentralna), nieskazitelnego tła zbokehowanego to kilku subtelnych pasów w bliskich odcieniach. Zuczek prawie w mocnym punkcie, kolorki ekscytujące, harmonijnie zestawione, żuczek jaśnieje, przyciąga oko, zaciekawia, tło uspokaja.
Uznanie dla pracy makrofotografa.
Pzdr, TJ
Świetny!![]()
Szkoda jednak listka, jak tniesz to albo zdecydowanie, albo nie ucinaj, bo tak to ni w 5 ni w 9.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska