po założeniu sigmy WB jakieś takie ,,cieplejsze"się robi niż z ZD, a tak w ogóle często przy ZD korzystam z własnych ustawień temperatury barwowej (np. w słoneczny dzień zamiast piktogramu ze słońcem ustawiam tak 6000-6400 i jest ok.)
...ot takie sobie uwagi![]()
Każda uwaga jest dla mnie cenna...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
No cóż nikt nie jest Alfą i Omegą.....staram sie uzyskać pomoc. Za to bardzo dziekuję....Czytam ksiażki i staram sie je wdrozyć w życie czasami mam wątpliwości i dlatego pytam....Patrząc na inne ujęcia nietylko z olka, zastanawiam sie i dlatego pytam, to przecież nie jest grzech....Przyroda jest piekna i chciałbym ją pokazać bez kombinacji w programach........, bo to już nie jest naturalne....., a chciałbym pokazać, to co widzę tym, którzy tego nie widzą.....
Ostatnio edytowane przez przemo821 ; 17.05.10 o 23:36 Powód: Automatyczne scalenie postów
Witam !!
Też trochę amatorsko pstrykam przyrodę, Używałem tele ZD teraz używam N.Zasada jest prosta każde długie tele trzeba przymknąć,aby uzyskać odpowiednią GO (szczególnie ptaki) i pilnować czasu.Jeżeli będzie zbyt długi to najlepsze szkło nie rysuje, zawsze "poruszysz" fotkę :/
Pozdrawiam !!