Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: Olympus E-30 + sigma 50-500mm

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez przemo821 Zobacz posta
    Obiekt w wiekszej cześci oświetlona, to jasna tonacja w wiekszej cześci oswietlona, to ciemna tonacja....może za dużo kombinuje.....
    Zrób sobie test - to samo ujęcie z cieniami i różne gradacje, porównaj jak szumi w cieniach. Wtedy sam dojdziesz czy i kiedy używać. Osobiście mam stale na NORMALNA.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar przemo821
    Mieszka w
    Skwierzyna, woj. lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Zrób sobie test - to samo ujęcie z cieniami i różne gradacje, porównaj jak szumi w cieniach. Wtedy sam dojdziesz czy i kiedy używać. Osobiście mam stale na NORMALNA.

Romku! Długo fotografujesz? Popróbuje! Czasami nie mam czasu, bo obiekty mam nerwowe...

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez przemo821 Zobacz posta
    Romku! Długo fotografujesz? Popróbuje! Czasami nie mam czasu, bo obiekty mam nerwowe...
    1,75 roku
    Te testy sobie zrób w warunkach pokojowych a nie na froncie !! Szkoda ujęć na zabawy.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Slawec
    Mieszka w
    Beskid Niski
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria
    po założeniu sigmy WB jakieś takie ,,cieplejsze" się robi niż z ZD, a tak w ogóle często przy ZD korzystam z własnych ustawień temperatury barwowej (np. w słoneczny dzień zamiast piktogramu ze słońcem ustawiam tak 6000-6400 i jest ok.)

...ot takie sobie uwagi

| OlyJedi Awatar przemo821
    Mieszka w
    Skwierzyna, woj. lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Slawec Zobacz posta
    po założeniu sigmy WB jakieś takie ,,cieplejsze" się robi niż z ZD, a tak w ogóle często przy ZD korzystam z własnych ustawień temperatury barwowej (np. w słoneczny dzień zamiast piktogramu ze słońcem ustawiam tak 6000-6400 i jest ok.)

...ot takie sobie uwagi
    Każda uwaga jest dla mnie cenna...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    No cóż nikt nie jest Alfą i Omegą.....staram sie uzyskać pomoc. Za to bardzo dziekuję....Czytam ksiażki i staram sie je wdrozyć w życie czasami mam wątpliwości i dlatego pytam....Patrząc na inne ujęcia nietylko z olka, zastanawiam sie i dlatego pytam, to przecież nie jest grzech....Przyroda jest piekna i chciałbym ją pokazać bez kombinacji w programach........, bo to już nie jest naturalne....., a chciałbym pokazać, to co widzę tym, którzy tego nie widzą.....
    Ostatnio edytowane przez przemo821 ; 17.05.10 o 23:36 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Peter1976
    Mieszka w
    okolice Przemyśla
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Witam !!
    Też trochę amatorsko pstrykam przyrodę, Używałem tele ZD teraz używam N.Zasada jest prosta każde długie tele trzeba przymknąć,aby uzyskać odpowiednią GO (szczególnie ptaki) i pilnować czasu.Jeżeli będzie zbyt długi to najlepsze szkło nie rysuje, zawsze "poruszysz" fotkę :/

Pozdrawiam !!