Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 83

Wątek: Parada równości

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta

Ja proponuje tylko zrozumieć i uszanować wolności innych. Od tego mamy Konstytucję i od tego mamy ustawy.. Bez wzgledu na to czy jem mięso czy nie - wegetarianie mają prawo se podemonstrować bez względu na to czy wierze czy nie -Katolicy mają prawo zrobić sobie pielgrzymkę bez wzgledu na to czy jestem Muzułmaninem czy nie - Muzułmanie mogą wybudowac sobie Meczet itp itd

podobnie z Gejami. Mogą demonstrować homoseksualni na ulicach mogą i heteroseksualni. Moga zwolennicy aborcji i moga przeciwnicy... takie mamy wolności i prawa i warto o nich pamiętac....

i Tylko Tyle...
    Widząc tych opancerzonych policjanów na zdjęciach dochodzę do wniosku, że jakaś część społeczeństwa jednak nie ma najmniejszego zamiaru ani rozumieć, ani tym bardziej szanować "wolności " innych.

Że też nikt tak nie ochrania pielgrzymek na Jasną Górę, hmmm... zastanawiające ?

Tu wolność i tu wolność , przez każdego inaczej pojmowana - na szczęście nawet wolność wolno pojmować w wolnym kraju w dowolny sposób - uszanujmy prawo do protestu przeciw protestowi...

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zeman2 Zobacz posta
    Że też nikt tak nie ochrania pielgrzymek na Jasną Górę, hmmm... zastanawiające ?
    Bo banda "wściekłych" ateistów nie przychodzi z kamieniami/jajkami na parady z krzyżem.

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    Ja dwóm dziewczynom pozwolił bym na adopcję, dwóm facetom absolutnie NIE.
    Więc kolejne demonstracje będą przeciwko takiej "dyskryminacji" jaką prezentujesz... czy wtedy też będziesz rozumiał drugą stronę?

Wolność wymaga odpowiedzialności, jednak homosie jej nie mają, widać to głównie w trwałości ich związków, ale o tym przecież mówić nie wolno....
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Przeciętni heteroseksualni ludzie też mają w życiu przynajmniej kilka związków. Na tej podstawie można wysnuć wniosek, że z ich trwałością nie jest najlepiej.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez domadm Zobacz posta
    Wolność wymaga odpowiedzialności, jednak homosie jej nie mają, widać to głównie w trwałości ich związków, ale o tym przecież mówić nie wolno....
    Facetowi hetero wolno zmieniać partnerki jak rękawiczki, natomiast gej albo lesbijka - SODOMA I GOMORA !!!!

Myślę ze w Polsce można by sporo zarobić objazdowym "hell house".

kowalikster
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Facetowi hetero wolno zmieniać partnerki jak rękawiczki, natomiast gej albo lesbijka - SODOMA I GOMORA !!!!

Myślę ze w Polsce można by sporo zarobić objazdowym "hell house".
    Ogólnie polskie społeczeństwo jest dziwne - jak facet zmienia partenerki to się mówi, że ma powodzenie, jak babeczka zmienia partnera to się mówi, że się puszcza (żeby nie mówić mocniej i dobitniej).

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
    Ogólnie polskie społeczeństwo jest dziwne [...]
    Pamiętaj, że jesteś jego częścią.

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    7 (3 bębny i uchachana bębniarka) i 15 (zadumany człowiek w otoczeniu policjantów) - są OK.

Reportaż ciekawy, ale jak dla mnie troszeczkę za chaotyczny. Tak jakby do końca nie byłbyś przekonany, czy chcesz się skupić na detalu, czy jednak pokazać coś w szerszej perspektywie. Może spróbuj wykadrować kilka postaci, skupić się na detalu, może zmiana na wersję czarno-białą + podkręcić kontrast bardziej 'reportażowy' wygląd)?

p.s.
    Co do dyskucji światopoblądowej to nie mam zamiaru brać w niej udziału. Chciałbym jednak aby w moim kraju można było urządzać demonstracje jedynie w miejscach nie utrudniających ruchu drogowego (deptaki, place, rynki, parki, itp) bez względu na to kto je organizuje i co chce zamanifestować (byle zgodnie z prawem demokratycznego państwa). Najlepiej w dni wolne do pracy (również dla dobra demonstrantów demonstrujących dowolne poglądy - mogliby liczyć na większą frekfencję i mniejsze zadrażnienia z osobami udającymi się lub wracającymi z pracy, którzy niekoniecznie podzielaliby poglądy dowlnej grupy demonstrantów).

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Adopcja dzieci przez pary homoseksualne jest w Polsce absolutnie niedopuszczalna. W polskich warunkach jest to okrutny eksperyment socjotechniczny, takie dziecko zostałoby bezwzględnie zaszczute przez rówieśników. Co oczywiście nie oznacza, że do takiego procederu nie dochodzi tyle, że jak to w Polsce bywa ,niewygodne tematy uszczuplające elektorat są spychane w szarą, nieusankcjonowaną strefę.

Geje i lesbijki są równi wobec prawa kiedy trzeba płacić podatki, kiedy zaś chodzi o zasypanie dziury w prawie to ta równość się kończy. Kontrargumentem są bliżej nieokreślone zarzuty o podkopywanie "tradycyjnego modelu rodziny" (cokolwiek ten wytrych retoryczny miałby znaczyć i w jaki sposób związek osób tej samej płci miałby zagrażać sąsiadom) i rzekome żądania ustanowienia małżeństw h., co rzecz jasna nie jest prawdą bo chodzi o związki partnerskie, a nie małżeństwa wg doktryny katolickiej.
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowalikster Zobacz posta
    A w czym jest różnica?
    w podejściu do uczucia i związku oraz odpowiedzialności za potomstwo. Czysta biologia. Zwyczajnie i najprościej mówiąc, faceci długo w związku nie wytrzymują i puszczają się przy pierwszej nadarzającej się okazji (oczywiście są wyjątki od tej reguły, ale to niesamowita rzadkość). Wg mnie dobro dziecka to także niezmienność rodziny, a ta wśród par męskich homo jest rzadkością.

Aha i dzięki za minusa za porównanie parady to procesji
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 19.05.10 o 11:29