Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 83

Wątek: Parada równości

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Hehe, dobry pomysł [;

Co do manisfestacji pedalstwa jestem przeciw, a co do fotek to dość przeciętne, ale w sumie dają radę

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Hehe, dobry pomysł [;

Co do manisfestacji pedalstwa jestem przeciw, a co do fotek to dość przeciętne, ale w sumie dają radę
    Ale to byla parada rownosci a nie manifestacja czegos co tak okreslasz.Chyba przeginasz z tym wyrazaniem uczuc

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez acidmk Zobacz posta
    Oj, zaczęło się, Panie i Panowie, pamiętajcie że to jednak nad zdjęciami mamy się tutaj pochylać a nie nad orientacją tego, tej czy owego, owej.
    Popieram - to jest bardzo dobry kierunek dyskusji na forum foto...

Co do samych zdjęć - wygląda na to, że obok uczestników marszu dużo było fotografujących i ochraniających... Oglądnąłem z ciekawością, zdjęcia nie rzuciły mnie na kolana, odnoszę wrażenie, że są nieostre, kadry trochę przypadkowe. Jedno ze zdjęć bardzo mi się podoba - babcia w oknie i flaga - bardzo dobry motyw.
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 16.05.10 o 22:08
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar domadm
    Mieszka w
    południowy śląsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Hehe, dobry pomysł [;

Wiesz, oni to nazywają paradą równości i mówią że są dyskryminowani - kłamstwo kłamstwem poganiane. To że społeczeństwo pokazuje ich palcem i puka się w czoło to nie jest dyskryminacja tylko krytyka. A para homo nigdy nie będzie się biologicznie równać z normalną parą, więc równości nigdy nie wywalczą. I nikt im nie zabrania robić tego co robią - każdy w domu robi co chce.
    Tylko zawsze będą karmić media, dziwne jest dla mnie że mają takie przełożenie w eterze - czyżby dziennikarze byli w większości homo?

Jestem wolny, więc wolno mi być homofobem

Wracając do zdjęć, mało otoczenia (i reakcji) oraz skali: czy to było 100 osób czy tylko 20.
    Jakoś odruchowo po twarzach człowiek patrzy czy kogoś znajomego nie widać....brrr
    Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
    Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    W tym, że utrudniają innym życie, patrz mi np. Spóźniłem się przez nich na spotkanie i na dodatek musiałem 1,5 km przejść na nogach. Na pewno dzięki temu nie zyskają mojej sympatii.
    Mojej nie mają katole na procesjach, tamują ruch, a na dodatek nie mają zgody na jego tamowanie. Na paradę jest zgoda i otrąbione co najmniej miesiąc wcześniej, że coś takiego będzie. Jesli sami paradujący nie otrąbią, to zrobi to "łyso-glanowa" strona.

poniżej 3 fotki z lubelskiego Dnia Milczenia. Środkowa pokazuje jaką mają odwagę nienawidzący homo, wbiec zniszczyć i zwiać. Taki poziom. Rozmawiałem z kilkoma starszymi osobami i były godne podziwu dla tych młodych stojących w kręgu. Zupełnie nie chodziło o to dlaczego stoją, ale że stoją, że mają jakieś cele w życiu i nie boją się tego pokazywać. Zaangażowanej młodzieży u nas co raz mniej niestety. (więcej fot nie pokażę, to wyjątek)
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5152237.jpg
Wyświetleń:	111
Rozmiar:	187,0 KB
ID:	33524   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5152249.jpg
Wyświetleń:	127
Rozmiar:	370,5 KB
ID:	33525   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5152271.jpg
Wyświetleń:	110
Rozmiar:	370,0 KB
ID:	33526  

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    . Zaangażowanej młodzieży u nas co raz mniej niestety.
    Z tym się nie zgodzę. Społeczna świadomość w narodzie rośnie w siłę.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    tak tylko jeśli walczą to walczą o konstytucyjne prawa a nie o to aby mogli robić w domu co robią..

Walczą o to aby chcąc zrobić w stolicy demonstrację byli traktowani tak samo jak pielęgniarki, górnicy, procesja, pielgrzymka czy kibice...

Bo coś jest chyba nie tak jeśli w XXI wieku pozwala się wyjść na ulice europejskiej stolicy kibicom lejącym się po ryjach albo neonazistom, górnikom, pielęgniarkom, strazakom policjantom, uczniom nauczycielkom itp itd... a nie pozwala się homoseksualistom... znaczy że co ?? ktoś ograniczył ich prawa prawomocnym wyrokiem ? Jeśli tak to napisz kiedy był wyrok i jaki

z tego co wiem wszyscy powinni by równi wobec prawa i o to walczą te środowiska... Walczą odkąd zakazano parady równości w Warszawie

Tak samo tamuje ruch każda pielgrzymka. Jak jechałem do zawiercia 4 razy dłużej to nie wypisywałem że to źli ludzie. Każdy ma prawo ustalić demonstrację i jeśli jest legalna to wyjść na ulicę...

Natomiast znów nie jest nasze forum miejscem do tego typu przepychanek.
    To czy jesteśmy duchem i sercem z jednymi czy drugich nienawidzimy jak trznadli nie powinno powodować tu jakiś przepychanek.

Ja proponuje tylko zrozumieć i uszanować wolności innych. Od tego mamy Konstytucję i od tego mamy ustawy.. Bez wzgledu na to czy jem mięso czy nie - wegetarianie mają prawo se podemonstrować bez względu na to czy wierze czy nie -Katolicy mają prawo zrobić sobie pielgrzymkę bez wzgledu na to czy jestem Muzułmaninem czy nie - Muzułmanie mogą wybudowac sobie Meczet itp itd

podobnie z Gejami. Mogą demonstrować homoseksualni na ulicach mogą i heteroseksualni. Moga zwolennicy aborcji i moga przeciwnicy... takie mamy wolności i prawa i warto o nich pamiętac....

i Tylko Tyle...

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Qben Zobacz posta
    Z tym się nie zgodzę. Społeczna świadomość w narodzie rośnie w siłę.
    świadomość czego ? Dody i Kupichy ? Niestety takiej młodzieży, która nie ma żadnych autorytetów widzę co raz więcej. Tylko się nachlać, naćpać i prze....ć.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Bez przesady.. Nie wiem gdzie Ty taką młodzież spotykasz..
    Młodzi ludzie wykazują się niesamowita aktywnością, działają w stowarzyszeniach, jak widać organizują akcje jak wspomniana przez Ciebie. Tego kiedyś nie było, moim zdaniem społeczeństwo obywatelskie dopiero zaczyna się tworzyć, właśnie wśród młodych ludzi.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Qben Zobacz posta
    Bez przesady.. Nie wiem gdzie Ty taką młodzież spotykasz..
    pracuję na uczelni.