a moze sie za nimi pali, a nikt im nie zglosil.
a moze sie za nimi pali, a nikt im nie zglosil.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
"sklep bezclowy Kasia" dla mnie bomba. zrob B&W, dodaj lekkie ziarno i juz bede w siodmym niebiestrazakow lapalbym moze troszke ciasniej-wyszedlby wtedy poza kadr pan z reklamowka. na bebniarzach mniejsza GO rozwiazalaby problem "pstrykacza" w tle.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
k@czy:dzięki za trafne uwagi.Fotkę ze sklepem postaram się przerobic zgodnie z Twoimi wskazówkami.Co do zdjęcia wozu strazackiego to chyba nie udało mi się mimo tytułu osiągnąc zamierzonego efektu.Z grbsza chodzi o to,ze pan z reklamówką dopiero idzie gotowac a strazacy juz mają ugotowane.**** ze mnie nie reporter![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
eee tam zaraz ****raczej ze mnie, ze nie zalapalem, ze wlasnie gosc z reklamowka jest na wlasciwym miejscu
i nie sugeruj sie moimi "wskazowkami" co do "kasi" to tylko moje pobozne zyczenia-fota ma i tak swoj wydzwiek- w B&W (wedlug mnie) nabierze troche charakteru starych czasow PRL.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Strażacy mi się podobają. Pan z reklamówką tam pasuje, dzięki niemu można dorobić jakąś opowieść. Np. "Idzie gość, na straszliwym spieku. Po wczorajszych baletach zostało mu tylko 3,50 PLN. Długo bił się z myślami, czy kupić za to coś do jedzenia czy szare winko. Wybrał to drugie. Teraz stoi, patrzy na przyczepkę strażaków i cieknie mu ślina. Za chwilę przenosi wzrok na sam wóz gaśniczy i uświadamia sobie, że chce mu się lać.".
Staraj się voovoo przy reporterce podchodzić najbliżej jak to możliwe z szerokim kątem. Takie foty mają dynamikę, tele spłaszcza perspektywę.