Gratulacje, zasłużona wygrana(plusik w pamięci bo po zlocie już nie mogę dać...
)
Gratulacje, zasłużona wygrana(plusik w pamięci bo po zlocie już nie mogę dać...
)
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Gratuluje!
a tam zaraz groziszpostawisz piwo na następnym zlocie i wszystko gra
Zgodnie z tradycją jaka panuje w tej zabawie, postaram się napisać kilka najważniejszych rzeczy jakie zrobiłem z tym zdjęciem.
Zdjęcie wywoływałem dwukrotnie, jedno dla uzyskania tła drugie dla postaci
-pierwsza warstwa(postać) została zasłonięta wywołaną na ciemno drugą warstwą
- na drugiej warstwie tworzymy maskę i rysując po niej czarnym pędzlem odsłaniamy postać na pierwszej warstwie, aby efekt ten był w miarę naturalny przy krawędziach postaci robimy to pędzlem z kryciem 15-40 procent
-warstwy połączyłem (ctrl+shift+E)
-całość przechyliłem do przodu i wykadrowałem (przez ctrl+T) gdyż miałem wrażenie że nasz wojownik zaraz się przewróci do tyłu
-masy mięśniowej dodałem narzędziem skraplanie (shift+ctrl+X) tu użyłem narzędzi wypychanie w lewo (O) i narzędzie wybrzuszenie (B)
-po dodaniu masy mięśniowej pobawiłem się jeszcze światłem tworząc dodatkową pustą warstwę z mieszaniem Nakładka, na tej warstwie pędzlem z kryciem 10-20% dodawałem cieni i świateł na poszczególnych mięśniach
- całość po tych wszystkich zabiegach zrobiła się zbyt bardzo nasycona więc zmniejszyłem saturację (ctrl+U)
To wszystko co pamiętam być może jeszcze jakieś małe zabiegi były, ale nie liczyłem na to że wygram więc nie robiłem notatek
pozdrawiam Waldek (west73)
Mam nadzieję że się przyda opis![]()
plusiki
West, świetny przepis na "Conana Barbarzyńce".