sony wycofuje się z NEX3
http://www.fotomaniak.pl/35484/sony-alpha-nex-3-2/
sony wycofuje się z NEX3
http://www.fotomaniak.pl/35484/sony-alpha-nex-3-2/
Jerry,
Stiviemu to zazdroszcze tylko towarzystwa, do mnie nex nie przemawia kompletnie i caly ten hajp na niskoszumiace swietne matryce... choc widac, ze fan faktor z fotek to koles ma, tez bym mial jakbym pstrykal taki kaliber... co ja gadam pstrykam przeciez taki kaliber tylko w polskich realiach, brakuje mi zas spokoju pstrykania chwili rozmowy na normalnym, a nie wiesniackim reporterskim poziomie, tak, reporterka w Polsce to wies o paparaccich to juz nie wspomne.
pozdrawiam serdecznie
Janek
Ale juz o tym wiadomo od paru ladnych dni. NEX-3 spada, wejdzie NEX-3C...
Taka sama naturalna kolej rzeczy, jak z E-PL2 po E-PL1...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Cos w tym tonie nie tak dawno sie przebijalo na Canon desce. Ludzie zaczeli miec dosyc jedynie tematu kotleta i potrzeb zwiazanych, chciali porozmawiac rowniez o fotografii krajobrazu i innych, nie wazne.
Zna ktos moze ciekawe forum o fotografii, nie sprzetowe?
Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 24.02.11 o 19:31 Powód: Automatyczne scalenie postów
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Moze gdzie chociaz proporcje sa odwrocone
![]()
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
W komentarzach pod zdjeciami mozesz porozmawiac o fotografii samej w sobie na podstawie konkretnego przykladu![]()
Panasonic LC1 > Panasonic GF1 > Panasonic GF3 > Panasonic GX1 > Panasonic GH1 > Panasonic GX80 > Panasonic G80 > Sony A7
jerry,
zle mnie odebrales, wyrazilem sie o reporterach i ich rozmowach z celebrytami, nie o merytoryce wypowiedzi na forum...
Brakuje mi ludzkiego podejcia do osoby z ktora robimy reportaz, w tej chwili, to zenada od strony reporterskiej...
pozdrawiam serdecznie
Janek
Witam
Znacie może jakiś lepszy obiektyw do NEXA od Voigtlander Ultra Wide Heliar 12 mm f/5.6 Aspherical II
Chodzi mi o fotografowanie pomieszczeń, ten wojtek jest fajny lecz trochę ciemny może znacie jakiś jaśniejszy a może i szerszy))
SONY NEX-5 18-55mm i 16mm
Ja jestem ciekawy jak z ostroscia tego dalmierzowego szkla przy rogach kadru. Jakbys kupil, daj znac. A moze najpierw "przymierz" w sklepie?
Moj NEX ze szklami od 24mm dziala dobrze, ale Zeiss 21mm byl miekki przy brzegach niezaleznie od przyslony.
A propo ciemnosci - osobiscie bym uzywal najnizszego ISO, oparcia i f/8, zakladajac, ze zalezy mi na jakosci.
Chyba, ze chodzi Ci o zupelnie inny rodzaj zdjec, np. ludzie w pubie? Wtedy przychodzi mi jedynie do glowy manualny Canon 24mm f/2 - ponoc sprawuje sie CHOLERNIE dobrze na NEX'ie, ale to jedynie 36mm po przeliczeniu.
Jeszcze jest nalesnik i nakladka "wide"...
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43