Strona 40 z 61 PierwszyPierwszy ... 30383940414250 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 609

Wątek: Sony Nex-5 i Nex-3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Endzi, co Cie sprowadza na to forum? Sadzac po histroii Twoich postow - ciekawiej by Ci sie rozmawialo na forum KM.

Nie to zebym Cie wyrzucal, ale jest tu na forum sporo ludzi od ktorych mozna sie czegos dowiedziec na temat Olympusa, Panasonica, 43, u43.

Twoje jednostronne peany na temat Sony nie wnosza wiele na tym forum. Jak pare osob Ci pokazalo brak wiedzy, spojnosci, pamietaniu o fotografii w calym sprzetowym zamecie, troche spusciles z tonu.

Chodzi mi o to, ze jesli w obszarze Twoich zainteresowan sa produkty Sony - to naprawde na forum KM wiecej sie dowiesz.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez tomek76k7 Zobacz posta
    ta rozmowa nie ma sensu bo na forum olka to zawsze będzie lepszy olek ps. może masz za duże palce))
    Naprawde polecam forum KM. Oni wiedza wiecej, niz my tutaj na temat Sony.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 20.09.10 o 07:03 Powód: Automatyczne scalenie postów

endzi
    Gość
    O...Jerry_R, zaraz będzie jatka. A ... no ... ten ... to jest wątek o NEX . Poza tym wcale nie łatwo wypisać sie z forum
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 20.09.10 o 15:11

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Ja jako posiadacz nex powiem tak: zanim kupiłem nexa 3 moim pierwszym typem był pen e-pl1. Wybrałem się więc do sklepu, po wcześniejszym przeczytaniu testów i opinii: na plus ciągnęło mnie do tego aparatu to, że posiada stabilizację w korpusie oraz ma więcej przycisków na obudowie (oczywiście ma więcej zalet, ale te dwie były kluczowe w porównaniu do innych). Minusy pena, to brak diody wspomagającej AF, która jak teraz widzę, jest ważna oraz szumy. Kiedy jednak wziąłem go do ręki, stwierdziłem, że to nie dla mnie aparat. nie leżał mi zbyt dobrze w ręku, ekran, jak na główne narzędzie do kadrowania/filmowania - dość marny. ergonomia obsługi guzików jakoś też mi nie pasowała, ale stwierdziłem, że się przyzwyczają i go wezmę - bo potrzeba mi właśnie takiego zgrabnego aparatu. za nim jednak to uczyniłem, stwierdziłem, że zobaczę jeszcze panasa - jednak ten przypominał rozmiarem pentaxa k-m, którego kiedyś miałem, więc go wykluczyłem (w ogóle te panasy ala lustrzanka to powinny być rozpatrywane w inn ej aktegori). ostatnim moim typem był nex, o którym wiedziałem najmniej, bo w sumie przeczytałem jeden tekst. jak go wziąłem do ręki odrazu stwierdziłem, że to jest to: przyjemny uchwyt (lepszy w 3 niż w 5), świetny ekran, obsługa, mimo że mało guzików, bardzo sprawna (to pokrętło to bardzo dobry pomysł). poczytałem na necie testy pooglądałem zdjęcia, uznałem, ze tak świetne iso niweluje problem stabilizacji (choć mimo to na 1/10 s robię fotkę nieporuszoną), ma diodę dośw. no i generalnie ergonomia super. do tego fajne zgrabne obiektywy (choć gorsze optycznie niż w panasie i olku), to i tak dają radę. świetne funkcje: z ręki o zmierzchu i redukcja drgać - fotka na iso 6400 w pełni używalna. ba - nawet 12800 na upartego jest używalne. no i matryca aps-c. tak stałem się posiadaczem nexa i mimo że olek mi się podoba i jest dobrym aparatem, to jednak znalazłem w nim więcej wad niż w sony. teraz czekam na przejściówkę na manualki

wielki minus nexa: bateria i prądochłonność. mus to zaopatrzenie się w baterię nr 2.

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    A widzisz a Pen z vf-2 rozwiązuje problem i wyświetlacza i prądochłonności
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

endzi
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez snuffi Zobacz posta
    A widzisz a Pen z vf-2 rozwiązuje problem i wyświetlacza i prądochłonności
    Nie uważam żeby rozwiązywał problem wyświetlacza. Natomiast świetnie go uzupełnia. Niestety sporo chyba kosztuje (gdzieś ok 1000zł?). Jego obecność/możliwość dokupienia jest jednak wielkim plusem e-pl1.
    hasos - szczęściarz. Ja jeszcze się miotam między tym co ty kiedyś
    Ostatnio edytowane przez endzi ; 20.09.10 o 18:49

Mieszka w
    Festung Breslau
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria
    Jak dla mnie nie rozwiązuje, bo tyle bym za wizjer nie dał. prawie 1000 zł: dokładasz 500 i masz body nexa

poza tym wciąż olek + wizjer jest dla mnie mniej atrakcyjny niż sony. dodam, że praca z wizjerem optycznym w małej lustrzance typu pentax k-x czy inne mini lustrzanki nie jest niczym przyjemnym, więc nie wyobrażam sobie tym bardziej celowania czymś taki i to elektronicznym.

endzi - nie myśl, tylko kupuj szkoda czasu na czytanie, lepiej pstrykać fotki. najlepiej pomacać i zrobić listę za i przeciw dla każdego. ja oczywiście polecam nexa. z pewnością nie pożałujesz.
    Ostatnio edytowane przez hasos ; 20.09.10 o 19:03

qbic
    Gość
    Bawiłem się tym wizjerem Olkowym w sklepie, 1000 zł na pewno nie jest to warte, może 400.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Bawiłem się tym wizjerem Olkowym w sklepie, 1000 zł na pewno nie jest to warte, może 400.
    Fakt, przydałaby się niższa cena dla wizjera.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Jako właściciel wizjera - przyznaje, że katalogowo mógłby być tańszy. Mój jest z zdekompletowanego zestawu e-p2 i kosztował dużo poniżej katalogu.

Co nie zmienia faktu, że lepszy taki niż żaden - tym bardziej że chwalę sobie bardzo możliwość 10x przybliżenia na MF i pracę w nocy. Już nie mówiąc o wspomnianym zużyciu prądu
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez hasos Zobacz posta
    endzi - nie myśl, tylko kupuj szkoda czasu na czytanie, lepiej pstrykać fotki
    Dokladnie! Mam takie samo zdanie!