Strona 19 z 61 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 609

Wątek: Sony Nex-5 i Nex-3

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    To właśnie skutek przesadyzmu w minimalizowaniu rozmiaru korpusów aparatów. Jeśli brakuje miejsca na przyciski, to rozsądna granica została przekroczona.
    Mi to pasuje. Bez sensu byloby zaczynanie od puszki pokroju G1, ciekawostka, ma to byc mniejsze a nie jest, w sumie tylko lustra nie ma.
    W tym wypadku zaczynaja z tego bardziej widocznego konca. Gdy nosze aparat przy sobie to nie potrzebuje swietnej ergonomii bo mam czas na zrobienie zdjecia. Gdy bede potrzebowal narzedzia do fotografowania biore 5d, wszystko co potrzebuje moge zmienic bez odrywania oka od wizjera a rozmiary mnie w tym momencie nie interesuja.

Teraz w kieszeni nosze canona a70, by zmienic iso czy przyslone musze klikac jak w e-p1, nie przeszkadza mi to. Ma przewage w postaci fizycznego kolka trybow, a i tak w 90% przypadkow mam ustawione P. Jak robie zdjecia krzesel w sklepie to taki tryb sie sprawdza.

Ech, niech sie plotki w sprawie canonowego evila sprawdza
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Dziwi mnie ten prymitywizm, Casio rozwiązał (w kompakcie!) to poprzez 2 rodzaje menu, dla początkujących (z koniczynka) oraz normalne.
    Jak nie beda mieli nowych technologii na stanie do nowego modelu to dostaniesz odpowiednie menu
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 28.06.10 o 22:23 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Pamiętajcie że wszystko wskazuje na to że zarówno Samsung jak i Panasonic odpuścili sobie klasyczne lustrzanki. Stąd według mnie wprowadzenie do oferty aparatów które są do lustrzanek bardzo podobne.
    G2, czy NX10 mają skusić tych co normalnie celowaliby w jakieś lustro entry level typu E-520, A230, czy coś w tym stylu.

Sony i Olympus na razie produkują lustra więc nie ma potrzeby wypuszczać lustropodobnego NEXa czy PENa.
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a tymczasem NEX-3 z naleśniakiem za 1799zł:
    http://www.euro.com.pl/search.bhtml?keyword=nex-3
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    O! wreszcie jakiś ruch z ceną...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    No to się zacznie walka o rynek.

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    No to się zacznie walka o rynek.
    Oby, na razie uważam że NEXy (i inne tego typu aparaty) są za drogie. Skoro lustrzanka z kitem może kosztować 1200zł to czemu nie teoretycznie prostszy bezlusterkowiec ma być od niej 2x droższy? Ale wiem że na pewno coś w tym stylu sobie kupię. Na razie właśnie wygląda na to że NEXa.

Ciekawe czy Canon pokaże coś podobnego? Canon ma tak jak Olympus tylko elektroniczne sterowanie obiektywem więc teoretycznie mógłby łatwo zrobić przejściówkę z działającym AF z każdym szkłem...
    Zapraszam do albumu i galerii

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Super, że ceny się ruszyły. Zgadzam się, że powinny jeszcze spaść.

Natomiast jeśli chodzi o dyskusję - którą niechcący wywołałem - o sensie istnienia trochę większych i bardziej zaawansowanych bezlusterkowców (z wbudowanym wizjerem, gorącą stopką, itp.) - to jest to temat rzeka. Ja jestem przekonany, że jest dla nich miejsce na rynku. Dlatego myślę, że Sony (jeśli będzie traktował NEX-a poważnie) też coś takiego pokaże. Pytanie tylko, kiedy to będzie i czy już coś o tym wiadomo? Olympus też wypuści taki model - nie po to zrobił m.zuiko 14-150mm aby używać tego tylko z PENem

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Taka cena to dobry początek obniżek.
    Teraz komuś kto chce dobrą jakość zdjęć, poniżej 2000 można polecać ten aparat.

Co do bezlusterkowca dużego, też uważam, że jest dla niego miejsce.
    Sam chętnie bym kupił Olympusa z odchylanym ekranem, większą ilością klatek na sekundę i być może uszczelnieniami
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Co do bezlusterkowca dużego, też uważam, że jest dla niego miejsce.
    Sam chętnie bym kupił Olympusa z odchylanym ekranem, większą ilością klatek na sekundę i być może uszczelnieniami
    Wystarczyło by trochę odchudzić E-620 i dać mu elektroniczny wizjer oraz bebechy z E-PL1 Fajnie by było

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Wystarczyło by trochę odchudzić E-620 i dać mu elektroniczny wizjer oraz bebechy z E-PL1 Fajnie by było
    O, to, to!
    Jeszcze żeby wizjer był odchylany, nawet zgodziłbym się na dołączany jak w E-P2.
    Mógłby mieć opcjonalny grip, dla tych co chcieliby jeszcze większe body.
    Jestem pewien, że coś większego teraz Olek pokaże.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA