Strona 4 z 61 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 609

Wątek: Sony Nex-5 i Nex-3

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kowal73 Zobacz posta
    Gratuluje zawodowcom oceny ergonomii i samego sprzętu po zdjęciach. 3 strony już napisane a ja nie potrafię się doszukać najistotniejszej sprawy jaka matryca jest wsadzona?
    hihi. Dlatego w swoich postach, przezornie, usilnie zaznaczałem, ze zobaczymy jak się to będzie ergonomiczne sprawdzać

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    No i plusik. Wychodzi konkurencja to trzeba się poklepać po ramieniu i utwierdzić wszystkich (choć głównie siebie), że to co mam jest najlepsze i nic innego mi nie potrzeba.
    .
    E tam.. takie marudzenie jest zawsze. Przy µ4/3 było identycznie

Ba nawet przypuchach 4/3 jest to samo. TO nie kwestia konkurencji.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Hahahah... na poprzednich zdjęciach tego nie widać. Popatrzcie jak sony sprytnie zakamuflowało rzeczywistą grubość aparatu... wywalając bagnet na zewnątrz. Sprytne.

http://www.blogcdn.com/www.engadget....1-compared.jpg

za: http://www.engadget.com/2010/05/11/s...y-small-video/
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I jeszcze raz poprzednie zdjecie: http://43rumors.com/wp-content/uploads/2010/05/xx.png

Biorąc pod uwagę, że gf-1 lezy na przyciskach, który go delikatnie unoszą to różnicy w grubości aparatu nie ma
    Ostatnio edytowane przez grizz ; 11.05.10 o 13:13 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

S4INT
    Gość
    Ekhm:

http://sonyalpharumors.com/wp-conten...L1-GF1-GH1.jpg

I macie pozdrowienia od kolegi z zaświatów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Ekhm:

http://sonyalpharumors.com/wp-conten...L1-GF1-GH1.jpg

I macie pozdrowienia od kolegi z zaświatów
    S4int, a zdejmij trochę czerwieni, tak, żeby nasycenie było jak u soniacza, wtedy mozna pogadać. Pooglądałem sample na optycznych, niestety w 1:1 kiepsko to wygląda, oj kiepsko. Zarówno nalesnikowe jak i kitowe szkło pozostawia duuuuuużo do życzenia. Zdjęcia są mdłe bez detalu. Tu tez to widać, np na kapselku, w olkach i panasach jest naturalnie i dużo szczegółów, a u soniacza plastelinka sie robi. Ogólnie ciekawią mnie najbardziej RAWy, no chyba, że tam takze jak u nikosia ciachają szumy.
    Ostatnio edytowane przez dzemski ; 11.05.10 o 13:44

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    S4int, a zdejmij trochę czerwieni, tak, żeby nasycenie było jak u soniacza, wtedy mozna pogadać. Pooglądałem sample na optycznych, niestety w 1:1 kiepsko to wygląda, oj kiepsko. Zarówno nalesnikowe jak i kitowe szkło pozostawia duuuuuużo do życzenia. Zdjęcia są mdłe bez detalu. Tu tez to widać, np na kapselku, w olkach i panasach jest naturalnie i dużo szczegółów, a u soniacza plastelinka sie robi. Ogólnie ciekawią mnie najbardziej RAWy, no chyba, że tam takze jak u nikosia ciachają szumy.
    No zdjąłem (sony nie tknięte przeze mnie), ale nadal nie wiem co to niby miało pokazać:

http://img13.imageshack.us/img13/415...1czerwien2.jpg

Co do sampli - rzeczywiście delikatnie mówiąc "szału ni ma". Ciekawe jak się bedzie z innymi szkłami spisywało, póki co lipa.
    Detal - ja tam widzę dobrze oddane detale, nie jest to mydlasty syf z agresywnego odszumiania. Literki są dobrze czytelne, nie są miękkie (a na pewno nie bardziej niż reszta w porównaniu).

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    2mm różnicy w wielkości bagnetu, różnica niewielka, przejściówki m43->NEX raczej nie zobaczymy, chyba że jakąś sprytną. A w drugą stronę to chyba trzebaby wbić o te 2mm.

PS. Dla informacji S4AINT mi odpisał zanim zdecydowałem zedytować posta i poniższą kwestię wyciąć jako niezbyt pewną.
    Ostatnio edytowane przez Magnesus ; 11.05.10 o 15:45
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

S4INT
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    S4AINT, po tej operacji różnica szumów z EP1 jest na tyle mała, że oprogramowanie do usuwania szumów powinno dać praktycznie ten sam obraz z obu zdjęć.
    No to zastosuj odszumianie i pokaż. Nie twierdze, że tak nie będzie (nie znam się na odszumianiu, nie było mi potrzebne do tej pory), ale póki nie zobaczę, to nie uwierze.

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria
    Do wszystkich merytorycznych uwag związanych z Neksem chciałem dodać swoją niemerytoryczną* , że panie z reklamy Sony się mnie bardziej podobają niż z Pena.
    (no i Sony zapodało też panów)

*(no ale ja go nie używałem, widziałem tylko prasowe zajawki)

| OlyJedi Awatar outsider
    Mieszka w
    chacie nad Sweliną
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Po lewej NEX-5, po prawej E-PL1

ISO1600

p.s.
    Sample wyglądają profesjonalnie.
    OK. Znalazłem autora (chyba?):
    oryginały zdjęć są tutaj
    Ostatnio edytowane przez outsider ; 11.05.10 o 15:15

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Posikałem się ze śmiechu, widząc bagnet większy od korpusu. Brawa dla projektantów, którzy wpadli na ten idiotyczny pomysł. Odchudzili aparat w miejscach, gdzie to nie jest potrzebne, bo obrys aparatu i tak wyznacza ten gigantyczny (takie sprawia wrażenie) bagnet, tylko po to, żeby pokazać, że się da i podać w materiałach reklamowych, że w najcieńszym miejscu aparat jest super cienki (ale wymiary całkowite już za bardzo od konkurencji nie odbiegają).

Jakość zdjęć na wykresach wypadnie pewnie rewelacyjnie. Idę o zakład, że krzywa poziomu szumów na iso 800 załamie się gwałtownie w dół dzięki zbawiennemu działaniu procesora BIONZ. Gorzej będzie, jeśli te zdjęcia obejrzymy gołym okiem - mydełko i plastelinka, rekompensowana silnym wyostrzaniem i wyblakłe kolory. Ale na ocenę zdjęć przyjdzie czas, jak się pojawią rawy do pobrania.

Nie podoba mi się w tych nowościach:

- dziwaczny wygląd
    - brak przycisków
    - beznadziejna stopka lampy błyskowej
    - brak wbudowanej lampy
    - brak stabilizacji w korpusie
    - zbyt duże obiektywy
    - superzoom nieprzyzwoicie ciemny
    - brak szerokiego kąta

Ale jest też kilka fajnych rzeczy:

- dobrej jakości ekran, w dodatku uchylny, nie zwiększający rozmiarów aparatu
    - pierścień do zmiany parametrów
    - HDR prosto z puszki

Sony miało wejść na rynek i pozamiatać wszystko cenami. Coś cienko to widzę, ale obym się mylił, bo jeśli będzie tanio, to i ceny μ4/3 też pójdą w dół.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale jest też kilka fajnych rzeczy:

- dobrej jakości ekran, w dodatku uchylny, nie zwiększający rozmiarów aparatu
    - pierścień do zmiany parametrów
    - HDR prosto z puszki
    Mam nadzieję, że ekran będzie dobry (jeżel chodzi o odzorowanie kolorów). Bo mam WX1 i ekran ma beznadziejne kolorki.

No ale porównuję do lustrzanki - Olympusa E-500 więc to nie sprawiedliwe.
    Fujifilm X10