Strona 8 z 61 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 609

Wątek: Sony Nex-5 i Nex-3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez outsider Zobacz posta
    ciekawe czy GO (nex-5+f2.8 ) = GO (e-p1+f1.7)
    Ale to so cholernie rozne ogniskowe... Ja bym tego w ogole nie porownywal w ten sposob. Albo jak juz to do nadchodzacych szkiel 12mm i ewentualnie 14mm z u43.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    ...to mi wlasnie w u4/3 przeszkadza ze nie ma jednej puszki "wszystkomajacej" tylko albo to lepiej w panasie, albo to w olku.
    A czego im brakuje? I która puszka Sony albo innego producenta daje wszystko?

Ja bym w Olku chętnie widział jeszcze tylko puszkę na poziomie GF1, czyli z lampą i wygodnym sterowaniem (nie takim, jak w E-PL1). Albo Panasa GF2 z funkcją bezprzewodowego sterowania lampami. Do tego standardowy zoom f/2,8-3,5 i mogę się pozbyć wszystkich gratów dla takiego maleństwa - pod warunkiem, że nic nie będę musiał dopłacać po ich sprzedaży.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A czego im brakuje? I która puszka Sony albo innego producenta daje wszystko?
    Panasowi stabilizacji w body, sterowania lampami.
    Olkowi dobrego filmowania, szybszego AF.

Ktorej nie wybierzesz to bedzie kompromis.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria
    Panasowi stabilizacji w body, sterowania lampami.
    Tego to akurat wszystkim mikrusom brakuje, czy to Sony, czy Samsunga.

Ktorej nie wybierzesz to bedzie kompromis.
    No ba. Znasz jakiś produkt na rynku, którego wybór nie jest kompromisem?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Tego to akurat wszystkim mikrusom brakuje, czy to Sony, czy Samsunga.
    Fakt, jest to niezaprzeczalna zaleta E-PL1, ktory idiotycznie posiada najwieksze mozliwosci mimo ze jest najnizej w strukturze olkowego u4/3.

Na obecne wakacje w wyniku zamieszania bedzie chyba S90 lub LX3.
    Przeczekam az sie systemy wyklaruja, a moze by ciekawie. Sony musi gonic, na szczescie ma finansowe i technologiczne zaplecze.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Fakt, jest to niezaprzeczalna zaleta E-PL1, ktory idiotycznie posiada najwieksze mozliwosci mimo ze jest najnizej w strukturze olkowego u4/3.

Przeczekam az sie systemy wyklaruja, a moze by ciekawie. Sony musi gonic, na szczescie ma finansowe i technologiczne zaplecze.
    Z tym gonieniem to nie wiem kto kogo, sprawdź jakość fotek na Imaging Resource.
    Cześć.Ch,

| OlyJedi Awatar wyrwiflak
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ludzie nie marudźcie bo to nie produkty dla was (dla mnie chyba też nie). To są najzwyklejsze małpki z wymienną optyką z opcją manulanych ustawień - coś jak droższy stylowy upgrade z kompaktów sony. Jeśli ten nowy system bezlustrowy ma być kiedyś skierowany do entuzjastów (większości z nas na tym i innych forach) lub profesjonalistów (jak Olek próbuje kusić P2 i P2) to najwyraźniej jeszcze nie teraz i nie tymi produktami. Może za jakiś czas Sony pokaże coś mniej skoncentrowane na uzyskaniu jaknajmniejszego rozmiaru i o innym sterowaniu niż opisowe teksty w menu czy piktogramy.

Mnie ciekawią te aparaty jako demonstratory ciekawych technologii - ten papierowej grubości odchylany LCD czy ciekawy tryb filmowy chetnie bym zobaczył w innych produktach. Podoba mi się też że Sony jest świadome swojego dziedzictwa - nawiązania stylistyczne do serii hybryd x0x czy Mavica są bardzo widoczne.

Ciągle się tu pisze że bagnet większy od aparatu jakby wszyscy rozważali zakup NEX5 - tańszy NEX3 nie ma wystającego bagnetu i jest ogólnie spokojniej zaprojektowany. Wysunięty poza płaszczyznę przedniej ścianki mocowanie też mi nie przeszkadza i nie czuję się nim oszukany (sztucze pocienianie aparatu?) bo dzięki temu NEXy mają na razie najwygodniej wyglądający solidny głęboki grip.

I w sumie nie ważne co byśmy tu nie napisali NEXy i tak będą sie pięknie sprzedawać bo ludzi chcących kupić ładny drogi gadzet nigdy nie zabraknie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Tak się można oszukiwać - ludzi "skażonych" lustrzankową jakością zdjęć nie da się zatrzymać takimi kompaktami na długo - kupisz, pobawisz się, minie czar nowości i będziesz szukał czegoś co ma matrycę jednak trochę większą

Nie lepiej na międzyczas zaopatrzyć się w jakieś małe lusterko? Ja polecam E-420
    Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 12.05.10 o 14:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
    Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
    "If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Tak się można oszukiwać - ludzi "skażonych" lustrzankową jakością zdjęć nie da się zatrzymać takimi kompaktami na długo - kupisz, pobawisz się, minie czar nowości i będziesz szukał czegoś co ma matrycę jednak trochę większą
    Tylko ze od codziennego apratu nie wymagam za duzo, obecnie nosze przy sobie A450 i sie sprawdza, dzieki chdk ma funkcje ktorych nie oferuje zaden inny producent nawet w lustrznkach. Odbitki wychodza z niego ladnie, to jest glowne kryterium.

Cytat Zamieszczone przez wyrwiflak Zobacz posta
    Nie lepiej na międzyczas zaopatrzyć się w jakieś małe lusterko? Ja polecam E-420
    Rownie dobrze moglbym na przeczekanie kupic E-PL1 czy NEX'a, byle zeby sie powstrzymac z kupowaniem szkiel.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez chomsky Zobacz posta
    Z tym gonieniem to nie wiem kto kogo, sprawdź jakość fotek na Imaging Resource.
    Cześć.Ch,
    Widzialem, wg mnie pozamiatal u4/3.
    Ale oferta jest jeszcze uboga.
    Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 12.05.10 o 14:29 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    To jest wątek o konkretnych modelach aparatu, a nie o przyszłości systemu i gdybaniu o pierogach. Proszę się trzymać tematu.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Tak już mam, co poradzić
    Po prostu myślę, że dopóki ktoś w miarę blisko mieszkający nie weźmie tego do ręki i dobrze nie przestrzeli, to nie ma co sądzić. A może się okaże, że ten kajtek całkiem fajnie będzie grał w praktyce?
    Co prawda, to prawda.
    Na razie to tylko nasze spekulacje.

Swoją drogą, to te dwa modele nie różnią się zbyt mocno, ciekawe który okaże się większym hitem sprzedażowym.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA