Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
A czego im brakuje? I która puszka Sony albo innego producenta daje wszystko?
Ja bym w Olku chętnie widział jeszcze tylko puszkę na poziomie GF1, czyli z lampą i wygodnym sterowaniem (nie takim, jak w E-PL1). Albo Panasa GF2 z funkcją bezprzewodowego sterowania lampami. Do tego standardowy zoom f/2,8-3,5 i mogę się pozbyć wszystkich gratów dla takiego maleństwa - pod warunkiem, że nic nie będę musiał dopłacać po ich sprzedaży.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Fakt, jest to niezaprzeczalna zaleta E-PL1, ktory idiotycznie posiada najwieksze mozliwosci mimo ze jest najnizej w strukturze olkowego u4/3.
Na obecne wakacje w wyniku zamieszania bedzie chyba S90 lub LX3.
Przeczekam az sie systemy wyklaruja, a moze by ciekawie. Sony musi gonic, na szczescie ma finansowe i technologiczne zaplecze.
Ludzie nie marudźcie bo to nie produkty dla was (dla mnie chyba też nie). To są najzwyklejsze małpki z wymienną optyką z opcją manulanych ustawień - coś jak droższy stylowy upgrade z kompaktów sony. Jeśli ten nowy system bezlustrowy ma być kiedyś skierowany do entuzjastów (większości z nas na tym i innych forach) lub profesjonalistów (jak Olek próbuje kusić P2 i P2) to najwyraźniej jeszcze nie teraz i nie tymi produktami. Może za jakiś czas Sony pokaże coś mniej skoncentrowane na uzyskaniu jaknajmniejszego rozmiaru i o innym sterowaniu niż opisowe teksty w menu czy piktogramy.
Mnie ciekawią te aparaty jako demonstratory ciekawych technologii - ten papierowej grubości odchylany LCD czy ciekawy tryb filmowy chetnie bym zobaczył w innych produktach. Podoba mi się też że Sony jest świadome swojego dziedzictwa - nawiązania stylistyczne do serii hybryd x0x czy Mavica są bardzo widoczne.
Ciągle się tu pisze że bagnet większy od aparatu jakby wszyscy rozważali zakup NEX5 - tańszy NEX3 nie ma wystającego bagnetu i jest ogólnie spokojniej zaprojektowany. Wysunięty poza płaszczyznę przedniej ścianki mocowanie też mi nie przeszkadza i nie czuję się nim oszukany (sztucze pocienianie aparatu?) bo dzięki temu NEXy mają na razie najwygodniej wyglądający solidny głęboki grip.
I w sumie nie ważne co byśmy tu nie napisali NEXy i tak będą sie pięknie sprzedawać bo ludzi chcących kupić ładny drogi gadzet nigdy nie zabraknie.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Tak się można oszukiwać - ludzi "skażonych" lustrzankową jakością zdjęć nie da się zatrzymać takimi kompaktami na długo - kupisz, pobawisz się, minie czar nowości i będziesz szukał czegoś co ma matrycę jednak trochę większą
Nie lepiej na międzyczas zaopatrzyć się w jakieś małe lusterko? Ja polecam E-420
Ostatnio edytowane przez wyrwiflak ; 12.05.10 o 14:23 Powód: Automatyczne scalenie postów
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
Tylko ze od codziennego apratu nie wymagam za duzo, obecnie nosze przy sobie A450 i sie sprawdza, dzieki chdk ma funkcje ktorych nie oferuje zaden inny producent nawet w lustrznkach. Odbitki wychodza z niego ladnie, to jest glowne kryterium.
Rownie dobrze moglbym na przeczekanie kupic E-PL1 czy NEX'a, byle zeby sie powstrzymac z kupowaniem szkiel.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Widzialem, wg mnie pozamiatal u4/3.
Ale oferta jest jeszcze uboga.
Ostatnio edytowane przez piotrek204 ; 12.05.10 o 14:29 Powód: Automatyczne scalenie postów
To jest wątek o konkretnych modelach aparatu, a nie o przyszłości systemu i gdybaniu o pierogach. Proszę się trzymać tematu.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA