również potwierdzam, że obudowa nexa jest jednak bardziej masywna i sprawia wrażenie mocniejszej niż olek czy panas.
również potwierdzam, że obudowa nexa jest jednak bardziej masywna i sprawia wrażenie mocniejszej niż olek czy panas.
Od GF1? Od Ep-1/2?
Chyba nigdy nie trzymałeś tych aparatów
E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang
snuffi a wyobraś sobie że bawiłem się nex 5 olympusem ep1 ep2 epl1 i panasam gf1 i sony ma najlepszą obudowę ma najwygodniejszy grip i jest dobrze spasowan a oly ep1/2 epl1 plastik owinięty blachą)) panas brak wygodnego uchwytu płaski jak decha nie ma za co trzymać a ci co zazdroszczą że sony jest lepsze od micro3/4 to zawsze coś napiszą żeby ich olek lub panas był lepszy
))) czysta zazdrość i nie obiektywność tylko klapki na oczach
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
jak byś się dowiedział dokładniej to byś wiedział że w sony do obudowy z stopu magnezu jest wiele części przymocowane i jest to szkielet aparatu a oli to obudowa plastikowa do której są wnętrzności przymocowane i założona na to blach dla efektowniejszego wyglądu i ani oly ani panas nie ma wygodnego gripa o tym zapomniałeś wspomnieć))
Może... Ktoś inny mógłby stwierdzić, że w sam raz[/QUOTE]
a i owszem ale może do łopaty, bo na pewno nie do nexa
ja nie mam małej ręki a mi się bardzo wygodnie go trzymało może miałeś podpięty obiektyw Canon EF 1200 mm f/5.6 L USM
Ehtem, skad wiesz ze oli to plastik z blacha a sony to magnez? Widziales przekroje? Ja widzialem, wszystkie olki sa z alu plus panele z stali polerowanej/alu/tworzywa. Na temat ergonomi lepiej nie mowic bo fotografowanie nexem z kitem ciezszym niz body w pozycji zombi. Jak bym potrzebowal duzego gripa to bym kupil gh1/g2
Wyklikane z mobilka