Patrząc na obrazki wole Nex-a z 2ch powodów, lubię szeroki kąt i barwy wpadające w zimne, natomiast cieple odcienie wychodzą lepiej z EP-2 na tych samplach ze strony - ale to ma znaczenie głownie dla JPEGszuterów.
Patrząc na obrazki wole Nex-a z 2ch powodów, lubię szeroki kąt i barwy wpadające w zimne, natomiast cieple odcienie wychodzą lepiej z EP-2 na tych samplach ze strony - ale to ma znaczenie głownie dla JPEGszuterów.
NEX ze szklem Leici:
http://translate.google.com/translat...24_375418.html
Wyglad - super!
Jakosc fot - niestety bardziej przypomina kompakt, niz to co do tej pory widzialem z:
- M8 (nie wspominajac o M9)
- u43 - ze szklami Leici
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 10.07.10 o 02:10
To który kompakt daje takie foty?
Widać, że Sony nie zasypuje gruszek w popiele i mimo wielu krytycznych uwag, wyciąga wnioski, podpatruje u innych i wypuszcza nowe puszki, które to, nie łudźmy się, są coraz lepsze. Niestety ale przeciętny Kowalski bombardowany dużą ilością reklam bez zastanowienia pójdzie do sklepu i weźmie takiego NEXa. I nie ważne że zdjęcia będą kiepskie jak będzie mógł zaszpanować odchylanym ekranem o prawie mega pikselowej rozdzielczości, szybkostrzelnością przebijającą większość luster z możliwością kręcenia filmów HD, a to wszystko zademonstruje rodzinie, a jak że by inaczej, na już dość popularnych telewizorach HD. Ile to go kosztowało? Na starcie taniej niż system u43, a z czasem znając Sony, jeszcze taniej co będzie stanowić gwóźdź do trumny M43 (no trochę przesadzam).
To smutne co teraz powiem ale w moim odczuciu Oly to taka firma garażowa, która co jakiś czas rzuci coś na rynek tylko po to by się utrzymać. Seria mikrusów była jedyną deską ratunku i założę się, że panowie w Olku mieli przez dłuższy czas serce w gardle, czy oby się ten system przyjmie, bo inaczej splajtują. Na szczęście dla nich nakreślili nowy trend, łącząc zalety obrazu z lustrzanek z minimalizmem kompaktów i dzięki temu stali się pionierami systemu (choć Panas pierwszy rzucił u43 na rynek).
Podoba mi się nadwozie PEN-ów, ale NEX też nie jest zły - zapewne ten mały uchwyt jest trafionym pomysłem. Jakość obrazu z tym zakresem czułości powala na kolana. Życzył bym sobie w przyszłości takiego PENa z prawie megowym ekranem, niekoniecznie 3 cale i odchylanym, matryce nie wypasionej pikselami ale o punktach wielkości tych z NEXa (ciekawe ile by było wtedy ich), a co za tym idzie lepszym obrazowaniem, no i udogodnień manualnych z pierwszych PENów.....![]()
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
A o szklach nie zapomniales?
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Możliwości lustrzanki, mini rozmiar
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Witam. Z tym ekranem to jest lekka marketingowa ściema. Faktycznie ma niby ten prawie megapiksel, ale w specyfikacji czytamy jak to jest policzone:
Kod:[LCD monitor] LCD panel: 7.5 cm (3.0 type) TFT drive Total number of dots: 921 600 (640 × 3 (RGB) × 480) dots![]()