A czy wiadomo już czy Sony planuje wypuścić też większy model z wbudowanym wizjerem i gorącą stopką? Konkurent do Samsunga NX-10 lub Panasonica G2 by się przydał...
A czy wiadomo już czy Sony planuje wypuścić też większy model z wbudowanym wizjerem i gorącą stopką? Konkurent do Samsunga NX-10 lub Panasonica G2 by się przydał...
To nie lepiej kupic lustrzanke?
Pozdrawiam!
Nasza ZABAWA z u43
Jeśli Sony powaznie traktuje swój nowy pod-system to z czasem pojawia się produkty dedykowane do węższych grup użytkowników, czyli aparaty dla bardziej zaawansowanych userów. Nie powinno nikogo dziwić że premierowe aparaty to stylowe małpki z opcją manualnych ustawień, wielokrotnie powtarzany slogan że "system buduje się od podstaw" oznacza właśnie taką kolejność wprowadzania produktów na rynek.
Sam jestem ciekawy jakie szkła E pojawią się jako następne...
Sprzętu więcej niż umiejętności. FF+APS-C=cokolwiek
"If you are looking for the perfect camera, it doesn’t exist and never will."
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Na nexie nie brakuje miejsca na przyciski. Na E-pl1 też nie.
Minimalizm jest podyktowany tym, żeby nie przerażać użytkownika. Dajcie komuś zielonemu e-3, e-1 (ach te przyciski) czy, o zgrozo, minolte d7d... przecież zgłupieje totalnie, co do czego. Za to klikanie po menu jest mu niestraszne, bo zna je jeśli nie z kompaktów, to z komórkek.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Dziwi mnie ten prymitywizm, Casio rozwiązał (w kompakcie!) to poprzez 2 rodzaje menu, dla początkujących (z koniczynka) oraz normalne.
Myślę ze przyszły nex z wyświetlanymi przyciskami zmieni nieco sytuacje.
Czekam na jakieś fotki ze szkłami manualnymi, np. M42.
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.
Panas nie wypuszcza aż tak wykastrowanych z przycisków aparatów, a nie widać, żeby jakoś tracił na tym z powodu przerażonych użytkowników komórek, którzy omijają jego produkty szerokim łukiem. Przecież korzystając z trybu AUTO i tak nie trzeba niczego wciskać. Mam wrażenie, że większość producentów uważa swoich potencjalnych odbiorców aparatów za głupszych, niż są w rzeczywistości.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.