Strona 16 z 61 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 609

Wątek: Sony Nex-5 i Nex-3

Awatar tomek76k7
    Mieszka w
    Lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Tja, stabilizację matrycy, stopkę pod zewnętrzną lampę, duży wybór obiektywów i korpusów można pominąć. Kto by się przejmował tymi drobiazgami skoro sony jest ładniejszy
    podałem na plus olympusa większą ilość obiektywów jak byś dokładnie czytał to byś zauważył, stabilizacja matrycy jest mi nie potrzebna gdyż wystarczą mi obiektywy dedykowane do tego modelu, stopka pod zewnętrzną lapę nie potrzebuję gdyż z niej nie korzystam )

| OlyJedi
    Mieszka w
    woj.Łódzkie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Sony byłby naprawdę ładny jako telefon z wymiennymi obiektywami( może z NEX-6 będzie można już dzwonić),ale jako aparat to ładniejszy jest Olek.

Awatar tomek76k7
    Mieszka w
    Lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    rzecz gustu jeden lubi żonę drugi teściową

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria
    Stopka pod lampę mi się przydała do zdalnego wyzwolenia lampy studyjnej.

Interesuje mnie prędkość robienia zdjęć, w jakim sensie Sony ma mniejsze opóźnienia między kolejnymi?
    Bo w sumie nie zauważyłem jakichś opóźnień w moim E-P1, choć nie wiem, czy E-PL1 nie ma gorszego tego elementu.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Awatar tomek76k7
    Mieszka w
    Lubuskie
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Stopka pod lampę mi się przydała do zdalnego wyzwolenia lampy studyjnej.

Interesuje mnie prędkość robienia zdjęć, w jakim sensie Sony ma mniejsze opóźnienia między kolejnymi?
    Bo w sumie nie zauważyłem jakichś opóźnień w moim E-P1, choć nie wiem, czy E-PL1 nie ma gorszego tego elementu.
    w sony mogłem zrobić niemal od razu następne zdjęcie a w olympusie musiałem chwilkę odczekać zanim zrobię następne tak było przynajmniej w tych egzemplarzach które miałem w ręku

| OlyJedi Awatar Czaroz
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ludzie haaalo... Nie goraczkujcie sie ze komus sie bardziej podoba sony a nie olympus, to jest FORUM, forum sluzy do tego aby podzielic sie swoim zdaniem.
    Wrzuccie na luz...
    Cezary Pawlików
    Ale nie przejmuj się, ja mam tylko 15 lat...
    e400 + OlympusTrip35 + 14-42 + 40-150

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta

Twierdzil, ze uzywal przez trzy dni i jest super. Jak poprosilem, zeby mi pokazal gdzie i jak sie zmienia przyslone w trybie A, szukal, szukal, szukal, w koncu po przejsciu ilus ekranow - pokazal.

EuroLiberty - jak to naprawde jest - ile tych ekranow trzeba przejsc? Mozna jakies skroty zaprogramowac?
    To może ja odpowiem. Żadnego ekranu nie trzeba przejść. Wystarczy kółkiem pokrecic.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Az sie dziwie, ze nikt nie wspomina o matrycy. Mniejsza glebia, mniejsze szumy (przynajmniej RAW, gdyz JPG'a Olympusa chyba nikt nie pobil).

Ktos slyszal cos o sile filtru dolnoprzepustowego w Sony? E-PL1, jak i LUMIX'y maja go bardzo slabego, co przejawia sie wieksza ostroscia.

Na razie - Sony nie zachwycilo jakoscia obiektywow. Oczywiscie mozna podpiac Zeissy, ale wtedy juz moim zdaniem lepiej kupic najprostsza Alphe.

Brak stopki lampy bardzo ogranicza. Nawet jak ktos nie potrzebuje dzis, jezeli chce poznawac tajniki fotografii - zapewne przyda sie w przyszlosci. Z drugiej strony - jak ktos traktuje to jako po prostu lepszy kompakt, czemu nie.

Glos "tomek76k7" jest cenny w dyskusji. Olympus na pewno w duzej czesci targetuje PEN'y do uzytkownikow kompaktow. Tak samo jak Sony. Dobrze jest uslyszec co dla kogo jest wazne i dlaczego.

Poza tym - nikt nie twierdzi, ze Tomek za rok bedzie nadal uzywal NEX'ow.
    Ja sie ciesze, ze bezlustrowce staja sie coraz bardziej popularne. Obserwujmy dalej.

PS: Dzieki Bojomir oraz marcin.l za info o zmianie przyslony! To potwierdza parcie sprzedawcow na SONY!!! "Uzywalem go przez 3 dni, naprawde swietny aparat, nie ma juz po co lustrzanki kupowac, jest ta sama jakosc, jeszcze filmy" itd. A nie potrafil mi powiedziec jak przyslone zmieniac... Echhh...

PPS: Tak sobie mysle, a propo slabszej optyki - ilu jest uzytkownikow PEN'ow, ktorzy kilkukrotnie sami powtarzaja, ze nie ogladaja zdjec w powiekszeniu 100%.
    Pytanie, komu i na ile np. mydlo w rogach - bedzie sie rzucac w oczy przy sporych pomniejszeniach...
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 27.06.10 o 03:38

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Czaroz Zobacz posta
    Ludzie haaalo... Nie goraczkujcie sie ze komus sie bardziej podoba sony a nie olympus, to jest FORUM, forum sluzy do tego aby podzielic sie swoim zdaniem.
    Wrzuccie na luz...
    Akurat najbardziej gorączkuje się tutaj Tomek. Tak bardzo przypadł mu do gustu NEX, że nie zauważa, że konkurencja też ma jakieś zalety.

| OlyJedi
    Mieszka w
    woj.Łódzkie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    trzeba przyznać że wysokie iso Nex-y mają piękne