przymierzam sie ostatnio do kupna obiektywu Tamrona 18-270 ale zastanawiam sie jak przejśc z mocowania systemu 4/3 na mocowanie canona lub nikona?? czy wogóle takie istnieje?? lub obiektyw o podobnych parametrach??
przymierzam sie ostatnio do kupna obiektywu Tamrona 18-270 ale zastanawiam sie jak przejśc z mocowania systemu 4/3 na mocowanie canona lub nikona?? czy wogóle takie istnieje?? lub obiektyw o podobnych parametrach??
Nie ma sensu. AF nie będzie działał.
Z podobnych parametrów jest
Zuiko 18-180
Sigma 18-200
Leica 14-150
Jak już miałbym coś brać, to była by to leica. Ale cena
Ogólnie nie ma sensu podpinanie szkła o takiej rozpiętości ogniskowych.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
ale do sigmy także bedzie potrzebne przejście prawda??
Do sigmy pod 4/3 - NIE
Do Sigmy pod C/N/S-M/P/whatever - TAK
The question is: What is a Mahna Mahna?
tak, pod system mocowania 4/3 olympus E-30 ?? jesli pasuje sigma bez przejścia to extra!!
Nie SIGMA (jakas dowolna) tylko SIMGA pod 4/3, nie każda ma to mocowanie.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Sigma jako producent "niezależny" szkieł pod różne systemy produkuje nieraz te same modele z różnymi bagnetami, pasującymi do C/N/O/innych
Tak więc wybierając zwróć uwagę aby był odpowiedni bagnet.
Ps. Jeżeli nie musi być koniecznie szeroko i długo to zobacz jeszcze zuiko 70-300.
...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
Moje próby i Moja strona
PAJACYK
zuiko 70-300 mam,to bardzo małe pole widzenia ... a sigmy 18-200 nie znalazłam do olego... wiec potrzebne bedzie przejście teraz pytanie jakie??
No przelotki NIC Ci nie dadzą - fizycznie podłączysz szkło, ale nie masz AF... To się mija z celem trochę...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Kombinujesz... masz 70-300 to dokup 14-54 i jest świetnie.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.