13 - śliczna "mordka"...
14 - trochę ostrość nietrafiona...
Pozdrawiam
13 - śliczna "mordka"...
14 - trochę ostrość nietrafiona...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Pierwszy portrecik loszki fajny.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Zdecydowanie pierwsza loszka jest lepsza.
Napisz proszę na ile ta przyjaźń jest trwała oraz czy podchodząc za blisko nie testujesz za bardzo jej granic.
W końcu to dzikię zwierzę i szkoda byłoby, gdyby forumowej koleżance coś się stało.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Hehe, Klara przychodziła pod nasz płot regularnie - od marca do czasu powodzi. Szła kanałem rzeczki aż pod mój dom, a tam czekały na nią smakołykiPoczątkowo reagowała strachem na odgłos migawki, później się przyzwyczaiła, aż w końcu podchodziła prawie do ręki po jabłka
Tego dnia była ostatni raz a ja akurat koniecznie chciałam wypróbować na niej stałkę 135 mm ;> no i z serii fotek zmieściła się na dwóch
(wiem , że nieostro, wszystko manualnie i w pośpiechu, bo ona bardzo ruchliwa , ale pamiątkę mam
Od tamtego czasu się nie pokazała ... albo ją odstrzelił jakiś "głodny" sąsiad, albo odłowili i wywieźli poza miasto.
Podziel się wiedzą - Ty nic nie stracisz, a inny może zyskać.
---------------------------------------------------
E330 + ZD14-42,ZD35, ZD40-150 i trzy z innej wsi
pozdrawiam
Jola
właśnie się zastanawiam, oglądając dzika, gdzie w Łodzi, zwierzaki podchodzą pod domy ?
A bo to są Doły2 km od Lasu łagiewnickiego
- dolina "rzeki" Łódki
pozdrawiam
Jola
Muszę koniecznie spróbować patentu z jabłkami do zwabiania loszek![]()
Dzikie najbardziej lubią orzechy, później jabłka, po jabłkach chleb a na końcu warzywa korzeniowe :P. Jak miała wybór to w takiej kolejności jadła
W sezonie przepadają za wiśniami
. Oswojone chyba wybiorą truskawki z szampanem :P
Dziś eksperymentowałam i próbowałam robić makro obiektywem 29 mm ... wspomaganym oczywiście dcr250
Efekty poniżej
15
16
17.
18.
tradycyjnie z ręki i bez lampy
pozdrawiam
Jola
Z ostatnich 16 mi się podoba![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"