Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 218

Wątek: Czy to jest przyjaźń? Czy to jest kochanie?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez madziazywczak Zobacz posta
    dwa deszczowe.
    mam nadzieje że te dwa przypadną do gustu
    Nadzieja -fajna rzecz
    Pierwsze-wyostrzyc i szum zniszczyc,drugie definicje czerni poprawic,i moze poznie wyostrzenie tez bedzie potrzebne.
    Mam nadzieje,ze nie obrazilem.

| OlyJedi Awatar madziazywczak
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Skoro pokazuje zdjecia to znaczy ze licze sie z tym ze nie kazdemu one beda sie podobaly i ze za wiekszosc z nich mi sie dostanie. Dlatego nie widze potrzeby pisania: mam nadzieje ze nie obrazilem lub ze ktos nie chcial mi przykrosci sprawiac.
    a co to zdjec. Ok w pierwszym pozbyc sie szumu. Ale jak. Zrobic rozmycie czy jakos inaczej to zalatwic. Szum pewnie powstal bo dosc wysokie iso zastosowalam. A ono naprawde jest nieostre. Hmmm wydaje mi sie ze jest dlatego tez zostalo pokazane. Drugie: poglebic czern przy wywolywaniu bo za bardzo nie wiem o co chodzi.
    "Zdradliwa wena, raz jest a raz jej nie ma"
    http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=73327

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Ściągnij darmowego Gimpa. Poszukaj na forum, w necie opisów jego użytkowania. Zadawaj pytania - jest tu wielu jego użytkowników (ja do nich nie należę), na pewno znajdziesz odpowiedzi na konkretne pytania.
    Po jakim czasie ćwiczenia - uzyskasz satysfakcję w postaci lepszych ,efektowniejszych zdjęć.

Co do zdjęć - pierwsze dla mnie ciekawe - brakuje na nim światła. Przy drugim poza światłem przemyślałbym kadrowanie.

Pozdrawiam AP.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 3.07.11 o 21:36
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Skoro pokazuje zdjecia to znaczy ze licze sie z tym ze nie kazdemu one beda sie podobaly i ze za wiekszosc z nich mi sie dostanie. Dlatego nie widze potrzeby pisania: mam nadzieje ze nie obrazilem lub ze ktos nie chcial mi przykrosci sprawiac.
    a co to zdjec. Ok w pierwszym pozbyc sie szumu. Ale jak. Zrobic rozmycie czy jakos inaczej to zalatwic. Szum pewnie powstal bo dosc wysokie iso zastosowalam. A ono naprawde jest nieostre. Hmmm wydaje mi sie ze jest dlatego tez zostalo pokazane. Drugie: poglebic czern przy wywolywaniu bo za bardzo nie wiem o co chodzi.
    Ach chyba znowu cos namieszalem

Wiec pierwsze.Jakis program co na warstwach i maskach pracuje,nic wiecej nie trzeba.
    Powielilem warstwe,rozmylem,na masce tej warstwy pedzlem zamalowalem co ma byc nie rozmyte.i to wszystko.Ponadto troche pozmienialem kolory i dodalem ostrosci i swiatla-to juz w PS zrobilem.To tak na szybko jak bym to widzial.Tez nie jestem guru w temacie tak ,ze mozesz bic jak by cos
    A drugi to moze ktos inny chetny by pokazal.

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Apz nie lubie gimpa. Kilka razy sie do niego przymierzalam. Po prostu nie podchodzi mi
    Ale pomalutku poznaje inne programy. Jednak dluga droga przedemna. Stad tez moje pytania. A jakie kadrowanie w drugim. A czy tym razem rozmycie lepsze.
    Mirku dzieki za wytlumaczenie bede probowac i zobaczymy co mi z tego wyjdzie. A mak w oryginale mial taki fioletowo rozowy kolor. Ale czerwony tez mi pasuje

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria
    Apz nie lubie gimpa. ...
    .... A jakie kadrowanie w drugim. A czy tym razem rozmycie lepsze.
    ...
    Ja spróbowałbym w kwadracie, kwiatek w prawym górnym mocnym punkcie, spróbowałbym też porównać - obrócić tak by łodyżka była po przekątnej i przyciąć. rozmycie niezłe, dodać trzeba światła i nasycić trochę.
    Jestem w pracy - nie mam tu narzędzi by popróbować.

Możesz ściągnąć PS-a triala na miesiąc ze strony Adobe. Nie masz na kogo zakupić wersji edu?

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Ja spróbowałbym w kwadracie, kwiatek w prawym górnym mocnym punkcie, spróbowałbym też porównać - obrócić tak by łodyżka była po przekątnej i przyciąć. rozmycie niezłe, dodać trzeba światła i nasycić trochę.
    Jestem w pracy - nie mam tu narzędzi by popróbować.

Możesz ściągnąć PS-a triala na miesiąc ze strony Adobe. Nie masz na kogo zakupić wersji edu?

Pozdrawiam AP.
    chyba wiem o co chodzi będę próbować sama
    dzięki za uwagi

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tez nie jestem guru w temacie...
    Łał!Tekst miesiąca

Apz nie lubie gimpa. Kilka razy sie do niego przymierzalam. Po prostu nie podchodzi mi
    A to dlaczego?
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lolita Zobacz posta
    Łał!Tekst miesiąca

A to dlaczego?
    Nie wiem. Probowalam przesiasc sie na gimpa ale interfejs po prost mi nie podszedl.

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria
    Nie wiem. Probowalam przesiasc sie na gimpa ale interfejs po prost mi nie podszedl.
    Z GIMPem tak jest. Albo go pokochasz albo znienawidzisz
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7