Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: SOKÓŁ

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

SOKÓŁ

Witam Wszystkich
    Jestem na forum po raz pierwszy (dzisiaj się zarejestrowałem).
    W załączeniu jedno z moich zdjęć zrobione moim obecnym aparatem CAMEDIA C-220ZOOM (zamierzam kupić inny, też Olympusa).
    Proszę o komentarz zdjęcia, dodam że jestem zupełnym amatorem fotografowania (ale co raz bardziej lubię to zajęcie).
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sokol_2_148.jpg
Wyświetleń:	130
Rozmiar:	228,3 KB
ID:	1061  

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Przede wszystkim zdjecie jest potwornie zaszumione, co powoduje utrate szczegolow i w okropnej ilosci roznokolorowe plamki. Kadr nie za ciekawy, sokol troche sie zlewa z tlem. Sprobuj jakos usunac to zaszumienie, bo jest straszne i bardzo psuje zdjecie...

Nie zrazaj sie, ale sam prosiles o komentarz Fotografia to trudna dziedzina i potwierdzi Ci to kazdy na tym forum
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Absolutnie się nie zrażam, dzięki za szczerość.
    Wcale się niespodziewam pochwał, interesuje mnie bardziej co jest złe, jak można to poprawić w przyszłości i czy rodzaj aparatu ma znaczenie na jakość zdjęcia (albo wyłącznie jest to moja wina tzn. zła jakość fotki).

| OlyJedi Awatar thethomson
    Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witam, napewno rodzaj aparatu ma znaczenie na jakoś zdjęcia jednak w wiekszści takim błędom można zaradzic. Kompaktami da się robic dobre zdjęcia uwierz, przykładowo: nad kadrem masz pełną władzę przy każdym aparacie, zlewaniu się ptaka z tłem też mogłeś zaradzic, no o szumach można dyskutowac bo niewiem na ile stac twój aparat ale zdaje mi się że poprzez odpowiednie ustawienie parametrów mógłbys zdecydowanie je zmniejszyc. Pozdrawiam i życze sukcesów
    Pozdr

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Kadr przeciętny.
    Technicznie jeszcze gorzej.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    157
    Moja galeria
    wrzuc cos wiecej, bo wszyscy sobie pomysla, ze zrobiles tylko jedna fotke tym aparatem
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    OK - załączam jeszcze 2 fotki podgrzybków - zdjęcia nie są w żaden sposób modyfikowane komputerowo.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	podgrzybek_1_741.jpg
Wyświetleń:	61
Rozmiar:	249,5 KB
ID:	1062  

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    i drugie zdjęcie

Nazwa:	podgrzybek_2_393.jpg
Wyświetleń:	70
Rozmiar:	231,0 KB
ID:	1063  

| OlyJedi Awatar thethomson
    Mieszka w
    ck
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tutaj technicznie juz troszke lepiej ale musisz popracowac nad kompozycja i nad kadrem mozesz o tym poczytac w podstaowych ksiazkach na temat fotografi (mi przynajmniej choc troche to pomogło ) Sory ,że użyje tutaj takiego słowa ale zdjęcia sa troszke bez sensu i nie nie niosą ze soba zadnych walorów artstycznych ale itak jak na poczatek to zle nie jest(u mnie było gorzej ) pozdr
    Pozdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Przeworsk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Witaj Adamus.

Mysle ze zawitales do naszego - szerokiego zreszta - grona by dowiedziec sie co mysla inni o Twoich zdjeciach, co robisz zle, czego nie wiesz i nad czym musisz popracowac. Przedewszystkim nad czym musisz to kompozycja, staraj sie nie umieszczac glownego elementu zdjecia w centralnej czesci kadru, kazde Twoje zdjecie (z tych ktore pokazales) jest centralnie kadrowanie, nie zawsze to jest "złe i ble" ale przewaznie nie jest tolerowane. Absolutnie nie namawiam Cie bys calkowicie rezygnowal z centralnego kadrowania, jednak ogranicz je i uzywaj tylko wtedy gdy bedziesz uwazal ze akurat w takiej kompozycji zdjecie bedzie dla Ciebie i innych OK.

Powodzenia
    Pzdr
    Kuba_psk

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów