Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Co o tym sądzicie?

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Co o tym sądzicie?

Witam. Mam do was pytanie. natrafiłem na bardzo ciekawą aukcję odnośnie olka e-3. Aparat jest nowy w cenie 3000 zł. Sęk w tym że ma gwaranję niemiecką. Wiem że Olumpus udziela gwarancji europejskiej i nie ma problemy w takim przypadku serwisu w Polsce nie ważne czy aparat jet kupiony w Niemczech czy Anglii..... Haczyk jest w tym że facet mówi że w przypadku problemów z aparatem trzeba go odesłać do niego a następnie on załatwi sprawy związane z reklamacją która trwa 12 mies a nie 24 jak podaje producent.... Co o tym sądzicie tylko szczerze...... Czekam na wasze opinie i komentarze. Pozdrawiam

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ot proste. Aparat jest z USA. A nie z Niemiec. W niemczech są 2 lata. W USA rok.

Przy czym obie gwarancje są honorowane w Polsce, a więc sprzedawca, albo się nie zna, albo kręci.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Tommy_G
    Mieszka w
    Vevey, Szwajcaria
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    jeżeli dostaniesz dowód zakupu i podbitą gwarancję to w razie problemów wysyłasz prosto do serwisu. Dziwne że gość tak pisze... może nie ma gwarancji lub sprzęt kupiony na lewo...
    E-3, 8, 9-18, 12-60, 30, 50, 70-300, metz 58AF-1
    Mój wątek
    Mój blog

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje. Wiem że serwis olka jest chyba najlepszy w kraju czego przykładem jest mój znajomy. Odsyłał e-3 i na czas serwisowania zastępczy aparat...... Co radzicie? W tej cenie mam korpus e-30 więc się teraz zastanawiam po zobaczeniu tej aukcji nad kupnem flagowego modelu olympusa....

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stig_89 Zobacz posta
    Sprzedawca jest w 100% wiarygodny. Dzwoniłem o Olympus polska i rozmawiałem z bardzo miłą panią jak z tą gwarancją, potem do kolesia. Mówił że gwarancja jest OK a ma układ z jakimś kolesiem a to nie pierwszy aparat który tak sprzedaje..
    Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.

Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Jeżeli sprzedający jest sprawdzony a do aparatu otrzymasz dowód zakupu... to brać
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Jak Ci uszczelnianie nie potrzebne to bierz e-30

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Ble ble ble... gwarancji udziela Olympus. Dlaczego nie miałbyś jej normalnie realizować.

Czyzby gościu nie wystawiał paragonów, bo aparat przywiózł w torbie z USA/ HK?
    Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....
    Ostatnio edytowane przez Stig_89 ; 4.05.10 o 21:11 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Stig_89 Zobacz posta
    Możliwe. Dzwoniłem do kolesia. Mówił że zobaczy czy taka rzecz jest w pudełku i się odezwie...... Prosiłem żeby wysłał e-mailem zdjęcie lub skan gwarancji. Mówił że Mam nadzieję że wyśle....
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    No i facet nie ma karty gwarancyjnej.... Twierdzi że jak coś się będzie działko z aparatem to mam do niego odesłać.... On odeśle go do tej firmy z której go mam i zostanie naprawiony lub wymieniony na nowy....
    Bierz e-30 ze sprawdzonego źródła, a nie kombinuj.

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Za dużo kręcenia, tak więc nie bawiłbym się w takie kombinacje.
    Kup E30 z pewnego źródła albo poszukaj jakiejś używki na forumowej giełdzie.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK