5 zdjęcie baaardzo interesujące. Takie tajemnicze. Podoba mi się![]()
Fajne fotki z tej fabryki, a co myślisz o takim przedstawieniu 12?
Jeśli oczywiście sobie nie życzysz ingerencji we własne zdjęcia natychmiast je usunę.
co prawda w wypadku fabryki starałam się unikać mocniejszej obróbki, ale 12 całkiem nieźle wygląda w nowym wydaniu
dzięki![]()
Sprobuj podobnie mozcne kontrasty, ale z mniejsza saturacja... moze byc fajnie tez
Tom
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Kolejna porcja architektury... tym razem centrum Łodzi.
14.
15.
16.
17.
póki co tylez góry dziękuję za opinię.
PS. odnośnie obróbki zdjęć poprzednich- główny problem tkwi m.in. w moich mieszanych uczuciach odnośnie wszelkich polepszaczy i braku oprogramowania, bo bawię się z Olympus Master 2, dołączonym do aparatu xD
15 podoba mi się najbardziej, ma jakiś klimat i coś takiego....fajnego no i ładny kadrno i 17 takie kolorowe cieszy jak za oknem taka szarość
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Rowniez glosowalbym na nr 15Podoba mi sie w tym przypadku taka ostra, mocna obrobka. Pasuje do klimatu miasta, ruchu. Jakkolwiek (jesli sie by tylko dalo) postarlabym sie cos zrobic z ta wyjarana plama na ulicy w centrum kadru. Nawet niesli tam juz nie ma szczegolow, to z deczka oslabic ta jasnosc.
Tom
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
15. jest wyrazista, kojarzy mi się w podróżą w czasie.
Jedyny element, który mi nie odpowiada i bardzo "kotwiczy" w teraźniejszości do "L".
Mnie najbardziej z kolei podoba się 17. - cerkiew jest świetna.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików