Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: E-330 - tylko co dalej?

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    poczytaj sobie jeszcze jedną recenzję, a na końcu fajny filmik jak się trzyma to maleństwo

Cameralabs
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303
    poczytaj sobie recenzje na trusted review i porównaj Canonem 400D

E-400
    E-400
    400D

400D

Zauważ, że w jakości zdjęć wygrał E-400 , aż sam się dziwię

to mi namotaliście

Mam od pól roku E-500 i z czystym sumieniem mogę Ci ten aparat polecić.
    O E400 zapomnij, za duży na wisiorek na szyi a za mały, żeby nim móc zrobić ważne zdjęcia. Tego aparatu nie ma jak trzymać. Sprawdziłem to w sklepie.
    Różnica w cenie między E400 i E500 wynosi 20 PLN na stronie "Skąpiec", pomimo iż E400 jest nowością, a E500 ma już roczny staż, no i E400 ma 10 MP, a E500 ma 8 MP.
    To chyba coś mówi.
    No i możesz się zastanowić nad aparatem innej firmy.
    Za małe pieniądze można teraz kupić Nikona 70s.
    Miłych i dobrych decyzji!
    Pozdrówka

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    148
    Moja galeria
    Ostatnio będąc w Rzeszowie w Auchan widziałem chyba w Vobisie nówkę E300 + 14-45 za 1699 zł. Można więc w tradycyjnych sklepach kupić tanio. A dzis w Euro AGD w Krakowie E500 za 1999 zł z tym że brzydal bo srebrny....
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Ostatnio będąc w Rzeszowie w Auchan widziałem chyba w Vobisie nówkę E300 + 14-45 za 1699 zł. Można więc w tradycyjnych sklepach kupić tanio. A dzis w Euro AGD w Krakowie E500 za 1999 zł z tym że brzydal bo srebrny....

Najtańsze okazje są na stronach Skąpiec i Ceneo.
    W sierpniu zeszłego roku zakupiłem w MM E500 podwójny kit za 3390 PLN.
    Teraz taki zestaw można już kupić za 2500 PLN.
    W marcu, gdy dowiemy się, jakie nowości wchodzą na rynek, pewno ceny jeszcze spadną.
    Pozdrówka

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Jestem od rana szczęśliwą posiadaczką... e-500 dopiero mi się bateria naładowała, więc zaraz się będę bawić

Kupiłam ją w innym sklepie dla idiotów... gdzie była w promocji z dwoma obiektywami oraz 1 GB Sandisca kartą za 2999 ,- a po targu dorzucono mi torbę Lowepro. No i raty normalne

Wiem, że w sklepach netowych można wyrwać taniej, ale gdybym miała gotówkę, to akurat tam bym szukała... Czasem trzeba wybrać mniejsze zło

To zabawa się zaczyna

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Chyba ciut drogo... E500 z dwoma obiektywami to 2500-2600 plus karta SanDisc Extreme III 1GB ~150zl to jednak mniej niz 3000... Dobrze chociaz, ze torbe dorzucili gratis. Do RAW to 1GB bedzie jednak za malo. Jaki to Sandisc?
    Pzdr i zycze milego focenia nowym nabytkiem
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Chyba ciut drogo... E500 z dwoma obiektywami to 2500-2600 plus karta SanDisc Extreme III 1GB ~150zl to jednak mniej niz 3000... Dobrze chociaz, ze torbe dorzucili gratis. Do RAW to 1GB bedzie jednak za malo. Jaki to Sandisc?
    Nie jest, jeśli porównać ze sklepami tradycyjnymi lub tam , gdzie są oprocentowane raty i i tak wówczas musiałabym dopłacić jakieś 200-300 zł

Karta ultra II (chyba dobrze mówię, już mi porwano aparat :P i nie mogę zerknąć oj rodzina.... )

| OlyJedi Awatar YxasoR
    Mieszka w
    Nie przenoście nam stolicy do Krakowa...
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar
    Nie jest, jeśli porównać ze sklepami tradycyjnymi lub tam , gdzie są oprocentowane raty i i tak wówczas musiałabym dopłacić jakieś 200-300 zł

Karta ultra II (chyba dobrze mówię, już mi porwano aparat :P i nie mogę zerknąć oj rodzina.... )
    Gratulacje, E-500 jest bardzo dobry! Cena jak cena, zawsze za dużo
    "A na resztę zamknij oczy moja miła
    pod powieką znacznie lepsze są obrazy
    i w tym nasza siła
    i w tym nasza siła
    że umiemy jeszcze czasem marzyć"

Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jestem od rana szczęśliwą posiadaczką... e-500 dopiero mi się bateria naładowała, więc zaraz się będę bawić

Kupiłam ją w innym sklepie dla idiotów... gdzie była w promocji z dwoma obiektywami oraz 1 GB Sandisca kartą za 2999 ,- a po targu dorzucono mi torbę Lowepro. No i raty normalne

Wiem, że w sklepach netowych można wyrwać taniej, ale gdybym miała gotówkę, to akurat tam bym szukała... Czasem trzeba wybrać mniejsze zło

To zabawa się zaczyna

Gratulacje!
    Tyle radości daje nowa, piękna zabawka, że naprawdę warto czasem sobie zrobić taki prezent.

Do tej beczki miodu dołożę małą łyżeczkę dziegciu, bo trzeba będzie jeszcze dodatkowo wydać parę złotych na akcesoria niezbędne w podanej niżej kolejności:
    - ME-1, układ soczewek powiększających wizjer o 20% (to prawie konieczne przy małym i ciemnym wizjerze, jaki ma Olek numer 500) - ca 150 PLN,
    - karta xD, najlepiej 1 G: koszt ca 130 PLN (choć wolniejsza od karty CF, to przydaje się, jako zapas, na który można kopiowac zdjęcia z CF),
    - zapasowy akumulatorek(może nie być oryginalny), albo pojemnik na baterie typu 123 - ca od 50 PLN do 70 PLN,
    - filtry typu POLAR i UV: tu rozpiętość cen jest ogromna: od 30 PLN do nawet 350 PLN,
    - mała torba typu kabura do noszenia aparatu gdy wystarczy jeden obiektyw: od 50 PLN do 150 PLN,
    - obiektyw makro: od 700 PLN do 2000 PLN,
    itd. itp.
    Całe szczęście, że nie trzeba tego kupować od razu.

Życzę miłej zabawy!
    Pozdrówka

Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Hehehe... tak, tak - to nazywam "rozwojową funkcją wydawania pieniędzy"

Kurczę, ale kolory są nie do pobicia wprawdzie wiadomo, trochę czasu mi zajmie nim się "przestawię" , bo uparcie np szukam zoom'u , ale faktycznie bardzo szybko można się w nim połapać Dzięki za doradzanie, widzę już po dniu dzisiejszym, że był to dobry wybór

To jedna z moich skromnych pierwszych fotek, chwała Bogu, mimo, że mi się łapy trzęsą, olek nie rozmazuje - tego się bardzo bałam