Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Olympus c 760

Awatar Kaja
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus c 760

Mam aparat olympus c760. Niestety upadł mi i cos zaczęło w nim się przesuwać to znaczy w obiektywie. Robi zdjęcia ale w zalezności od tego jak to coś w obietywie się przesunie tak łapie ostrość. Czy może mi ktos doradzić co to może być? Jaki to może być koszt naprawy. Wg mnie to chyba trzeba wymienić cały obiektyw.

| OlyJedi Awatar paszczol
    Mieszka w
    Dawniej - Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Prawdopodobnie mógł się uszkodzć mechanizm obiektywu, a naprawa chyba nieopłacalna. Pytanie - czy obiektyw się wysuwa ? Opisz trochę dkoładniej objawy uszkodzenia.

Jeśli obiektyw jest do wymiany to może lepiej kupić uszkodzony z allegro : c-760 - uszkodzona elektronika

Awatar Kaja
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Obiektyw sie wysuwa. Wewnetrzna soczewka lata w srodku. Robi zdjęcia ale w pewnym zakresie oddalania i przyblizania nie lapie ostrosci.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    No to chyba po obiektywie... Na gwarancji Ci tego nie naprawia, a koszt naprawy bedzie zapewne duzy... Tak wiec albo nowy aparat, albo nowy obietyw (chociaz wtedy pozostaje kwestia, jak go zamocowac...)
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jaki to może być koszt naprawy. Wg mnie to chyba trzeba wymienić cały obiektyw.
    Witam
    czy da sie naprawic ,czy tylko wymiana da sie to ustalic po rozebraniu obiektywu
    jazeli jestes zajnteresowana naprawa pisz na priv
    koszt naprawy obiektywu seri Cxx to okolo 150 zl

Krzysiek

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów