Bardzo przyjemnie się ogląda te zdjęcia, zwłaszcza trzy ostatnie -klimacik i fajne kolory
Gratulacje.
Nie wiem co jest nie tak ale skóra jest TRAGICZNA razi puprurą aż boli... dla mnie tylko przez to zdjęcia LEŻĄ I KWICZĄ przedewszystkim 3,4,7 !!! zrób coś z tymBo ogólnie kadry całkiem fajne.
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
Powyższa sesja bardzo, bardzo udana.
Lekki misz-masz stylistyczny, ale tego chyba się nie da uniknąć przy ślubnych.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Wiesz być może nie do końca mam super ustawiony monitor ale nie zaprzeczysz, że wczoraj po wsadzeniu do galleri zdjęcia nr. 5 nie poprawiałeś go po tym jak ci napisałem, że młoda wyglada jak... I założe się że odbitki wygladały by fatalnie bo aż tak dużego ''uchybu'' w ustawieniu monitora napewno nie mam dlatego, że przecież wszystko widzę na monitorku dobrze (odwzorowanie kolorów w twoich poprzednich pracach itd.) tutaj eweidentnie przegięta jest obróbka.
Tam była specyficzna sprawa - masz racje.
Odbił się pomarańcz od tego domku.
Musisz mieć problem z wyświetlaniem takiego wieczornego pomarańczu wpada Ci w siny.
Obróbka nie jest przegięta - takie specyficzne światło było.
Np. na 3 - jak tam może być sino - jest pomarańczowe wieczorne światło na twarzach - zresztą są tak daleko, że nie wiem jak ty to widzisz![]()
4 może ciut faktycznie wpada na ekranie w purpurę - leciutko. Na CRT to widzę - na odbitce nie - ale papier lubi ścinać czerwień.
To wiesz ciężko mi przełknąć to TOTALNĄ KLAPĘ - ZDJĘCIA LEŻĄ I KWICZĄ :P Po prostu się nie zgadzam. Obróbka rzecz gustuŚwiatło, światłem - i tak saturacja czerwonego jest bardzo, bardzo niska.
Spoko, mnie 3 i 4rka zabijają... pana młodego na 3jce mam czerwoneg jak buraczka (twarz) wiem, że ostre swiatło itd. ale dało się tego w PSie uniknąć. Z kolei na 4ce twarze robią się właśnie jak mówisz ''sine''. Ale to tak tylko na przyszłość, żebyś pamiętał o takich ''czepialskich'' jak ja obrabiając kolejne zlecenia![]()
Spoko![]()
Nie wiem może niech się inni wypowiedzą odnośnie kolorów twarzy bo ja nie widzę tego o czym ty mówiszszczególnie na 3
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Czy ktoś z drogich forumowiczów też widzi to co kolega MicSzu?
Ciekawi mnie to, ciekawe też jakie kolory zobaczy klient - to często jest problem - dopiero odbitka prawdę Ci powiem, bo ile monitorów tyle barw![]()
Ostatnio edytowane przez a_wykrota ; 5.07.10 o 16:21 Powód: Automatyczne scalenie postów
U mnie kolory twarzy są ok : ) Bardzo podoba mi się ta seria, szczególnie 6. za tonacje, światło i ciekawą perspektywę kadrowania : )
Zresztą, wszystkie ujęcia są godne uwagi : )
Pozdrawiam : )